Νεάπολη Πατρών: Η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που φόρεσε περιβραχιόνιο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Κώστας Τόπας
Νεάπολη Πατρών: Η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που φόρεσε περιβραχιόνιο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

bet365

Για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αρχηγός ομάδας φόρεσε το περιβραχιόνιο με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Το περασμένο καλοκαίρι, η επιλογή του Μάνουελ Νόιερ να εμφανιστεί στο Euro 2020 με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έβαλε τόσο τον ίδιο όσο και την γερμανική ομοσπονδία στο μικροσκόπιο της UEFA. Ωστόσο, έπειτα από θύελλα αντιδράσεων οι ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές Αρχές αναγνώρισαν την κίνηση του Γερμανού πορτιέρε, προς στήριξη της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Η ομάδα που τόλμησε κάτι τέτοιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι η Νέαπολη Πατρών που εδρεύει στα Ζαρουχλέικα και αγωνίζεται στη Γ’ Τοπική Κατηγορία από το 2019 όταν και ιδρύθηκε. Συγκεκριμένα, η Νεάπολη Πατρών στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Πατρών για το κύπελλο Αχαΐας αποφασίστηκε, ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Ζαχαράτος, να φορέσει περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Με αυτόν τον τρόπο η Νέαπολη Πατρών θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα και παράλληλα να πει το δικό της «ΟΧΙ» στον ρατσισμό και την στοχοποίηση της διαφορετικότητας.

@Photo credits: Facebook: Α.Ε. Νεάπολη Πατρών
 

Τελευταία Νέα