«Ο Πρίγιοβιτς δεν ήρθε για τα λεφτά, ας κάνει τα μισά απ' όσα στον ΠΑΟΚ»

«Ο Πρίγιοβιτς δεν ήρθε για τα λεφτά, ας κάνει τα μισά απ' όσα στον ΠΑΟΚ»

bet365

Τζέισον Σουράσης και Χρήστος Πεχλιβάνης, οι Ελληνες ομογενείς που κατάφεραν να πείσουν τον Πρίγιοβιτς να μετακομίσει στην Αυστραλία εξηγούν στο Gazzetta το πώς κατάφεραν να υλοποιήσουν το όνειρό του, ενώ κάνουν σαφείς τις προθέσεις τους για να ανοίξουν την πόρτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς θα συνεχίζει την καριέρα του στην Αυστραλία για την Γουέστερν Γιουνάιτεντ.

Ποια είναι αυτή η ομάδα και ποιοι είναι οι άνθρωποι που κατάφεραν να πείσουν τον 31χρονο Σέρβο να αφήσει την Ευρώπη για να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Το Gazzetta, επικοινώνησε με τον ισχυρό άντρα της ομάδας που έχει έδρα στη Μελβούρνη, Τζέισον Σουράση αλλά και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου, Χρήστο Πεχλιβάνη, με τους δύο άντρες να αποκαλύπτουν το λόγο που ο «Πριγιογκόλ» επέλεξε την ομάδα τους για να συνεχίσει την καριέρα του.

Βασικό ρόλο έπαιξε η ελληνική ταυτότητα του συλλόγου. Η αγάπη του Πρίγιοβιτς για τη χώρα μας τον έκανε να δει ακόμα πιο ζεστά την προοπτική να παίξει με τη φανέλα του εν λόγω συλλόγου.

«Είμαι ο πρόεδρος της ομάδας, αγαπώ τον αθλητισμό και να μου αρέσει να επενδύω στον κόσμο των σπορ. Το 2018 είχα την ιδέα, μαζί με τους συνεργάτες μου, να δημιουργήσουμε αυτήν την ομάδα και στόχος μας δεν είναι άλλος από το να την οδηγήσουμε στην κορυφή. Πιστεύουμε ότι η Γουέστερν Γιουνάιτεντ θα είναι στην κορυφή», σχολίασε αρχικά ο κύριος Σουράσης, ο οποίος θέλησε να σταθεί στην ελληνική ταυτότητά του:

«Κατάγομαι από την Κω, έχω να επισκεφτώ τρία χρόνια την πατρίδα μας και μου λείπει πολύ. Θέλω μέσω της ομάδας μου να ξέρουν οι Ελληνες ότι υπάρχει εδώ μια ευκαιρία εδώ γι' αυτούς, αλλά και για τα παιδιά εδώ ότι μπορούν να παίξουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη μας μεγάλη μεταγραφή ήταν ο Παναγιώτης Κονέ», εξηγεί το Gazzetta ο ισχυρός άντρας του συλλόγου.

«Καθώς μεγαλώνεις, εκτιμάς όλο και περισσότερο την ελληνική κληρονομιά σου. Εχασα αρκετά Σάββατο τον αθλητισμό για να πάω ελληνικό σχολείο, αλλά είμαι ευγνώμων γι' αυτό», είχε δηλώσει ο κύριος Σουράσης στον «Ελληνικό Κήρυκα», εξηγώντας:

«Έφερα μερικούς από τους μεγαλύτερους αθλητές από την Αυστραλία στην Κω, συμπεριλαμβανομένων των Scott Pendlebury που είναι ο αρχηγός του Collingwood Football Club και Jack Ziebell που είναι αρχηγός της North Melbourne

Όλοι όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν την αγάπη μου για την Κω… έτσι μου αρέσει να λέω ότι βάζω την Κω στο χάρτη».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο ισχυρός άντρας της Γουέστερν Γιουνάιτεντ, Τζέισον Σουράσης

Πώς ήρθε ο Πρίγιοβιτς στην ομάδα σας;

«Ο Κρις (σ.σ. ο Χρήστος Πεχλιβάνης) είναι τρελός οπαδός του ΠΑΟΚ. Πάντα μας άρεσε η ιδέα να φέρουμε τον Πρίγιοβιτς στην ομάδα μας και είδαμε ότι τώρα είναι η ευκαιρία», υπογράμμισε στο Gazzetta ο κύριος Σουράσης, με τον κύριο Πεχλιβάνη να συμπληρώνει:

«Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, όπως είπε ο Τζέισον, αλλά δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να τον φέρουμε στην ομάδα μας. Ήταν ένα όνειρο για εμάς, γιατί ξέρουμε τί μπορεί να δώσει ο Πρίγιοβιτς τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Τα μισά να κάνει εδώ απ'ότι έκανε στον ΠΑΟΚ θα είμαστε ευχαριστημένοι. Ξέρουμε την αξία του».

Στη συνέχεια, ο κύριος Πεχλιβάνης, απάντησε σε ερωτήσεις με κάποιες λεπτομέρειες για το συμβόλαιο του Σέρβου στράικερ.

Ήταν δύσκολο ή εύκολο να τον πείσετε;

«Ούτε δύσκολο ούτε εύκολο. Ο Πρίγιοβιτς κι ο ατζέντης του είναι επαγγελματίες. Είχε θέληση να έρθει σε εμάς και από στιγμή που το καταλάβαμε αυτό ήταν εύκολο. Τα βρήκαμε αμέσως και αυτό είναι σπουδαίο».

Στην ανακοίνωση λέτε για πολυετή συνεργασία αλλά δεν λέτε πόσα χρόνια ακριβώς. Θέλετε να μας πείτε για τη διάρκεια του συμβολαίου;

«Είναι τριετής η συμφωνία για τη συνεργασία μας αλλά σαφώς Αλεκσάνταρ μπορεί να μείνει παραπάνω, έχει την επιλογή. Υπάρχει σχερικός όρος στο συμβόλαιό μας».

a

Κάνατε οικονομική υπέρβαση για να τον αποκτήσετε;

«Δεν χρειάζεται να μπορούμε σε λεπτομέρειες, αλλά ο Αλεκσάνταρ θα πληρωθεί τα χρήματα που αξίζει. Ξέρουμε τί πρέπει να πάρει. Δώσαμε τα χρήματα που αξίζει αυτός ο παίκτης. Ο Πρίγιοβιτς δεν ήρθε για τα λεφτά αλλά για να κερδίσει. Όταν άκουσε ότι είμαστε Ελληνες, βοήθησε για να κλείσει».

Πότε θα είναι στην Αυστραλία;

«Δευτέρα ή Τρίτη... Δεν ξέρουμε ακριβώς λόγω και των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπάρχουν στη Βικτώρια».

Θα μείνει σε ξενοδοχείο καραντίνας μαζί με την οικογένειά του;

«Η οικογένειά του λογικά θα έρθει από τον Νοέμβριο, όπου και θα είναι πιο ελαστικά τα πράγματα με την καραντίνα. Στόχος μας είναι να μην μείνει και τις 14 μέρες σε ξενοδοχείο καραντίνας, αλλά σίγουρα τις πρώτες μέρες θα γίνει αυτό. Θα δούμε, είμαστε σε επικοινωνία με την Κυβέρνηση. Στόχος μας είναι ο παίκτης να είναι έτοιμος στις 20 Νοεμβρίου που ξεκινά το πρωτάθλημά μας».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αριστερά ο CEO της Γουέστερ Γιουνάιτεντ, Χρήστος Πεχλιβάνης και στο κέντρο ο Τζέισον Σουράσης

«Με Κονέ και Πρίγιοβιτς ανοίγουμε την πόρτα στην Ελλάδα»

Ο Τζέισον Σουράρης, με την κίνηση της μεταγραφής του Πρίγιοβιτς, θέλει να ανοίξει την πόρτα στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας - εκτός από το να δει την Γουέστερν Γιουνάιτεντ στην κορυφή της A-League.

«Ο Πρίγιοβιτς είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα μας πλέον. Είμαστε ένας σύλλογο0ς με αισιοδοξία και φιλοδοξίες για να εξελισσόμαστε συνεχώς.

Με τους Κονέ και Πρίγιοβιτς, δείχνουμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ισχυρές σχέσεις με την Ελλάδα, με τον ΠΑΟΚ και με όλες τις ομάδες».

Θέλετε να δείτε ομογενείς παίκτες σας και στην Εθνική Ελλάδας;

«Αυτό είναι το κυριότερο. Το να παίξει ένας παίκτης στην εθνική είναι σπουδαίο. Αυτό είναι ο στόχος μου: Να ξέρουν οι Ελληνες ότι μπορούν να έρθουν στην Αυστραλία αλλά και οι παίκτες μας εδώ να γνωρίζουν ότι μπορεί να έχουν ευρωπαϊκή πορεία».

Προσβλέπετε και συνεργασία με την ΑΕΚ, που είναι ο Κονέ;

«Είμαστε καλοί φίλοι. Ο Παναγιώτης είναι από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους που πέρασαν από την ομάδα. Μιλάμε, μας βοηθάει, είναι ένα μεγάλο μυαλό για το ποδόσφαιρο. Του ευχόμαστε να έχει στην ΑΕΚ όσο περισσότερη τύχη χρειάζεται για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Εννοείται ότι θα θέλαμε να συνεργαστούμε και με την ΑΕΚ».

Πού ονειρεύεστε να φτάσετε την ομάδα;

«Εντάξει αν πάρεις το πρωτάθλημα, παίζεις στη συνέχεια στο Champions League της Ασίας. Επίσης, Χτίζουμε κα το νέο μας γήπεδο, το οποίο θα είναι έτοιμος σε 2-3 χρόνια. Η Μελβούρνη είναι η δεύτερη πιο ελληνόφωνη πόλη στον κόσμο. Μ' αυτό το πρότζεκτ μιλάει όλη η πόλη για την ομάδα μας, το ενδιαφέρον για την ομάδα μας όλο και μεγαλώνει.

Θέλουμε να φέρουμε εδώ ακόμα πιο πολλούς Ελληνες, όπως είπαμε να μεγαλώσουμε τη συνεργασία με την πατρίδα μας κι όλος ο κόσμος να αγαπήσει την ομάδα αυτή. Είμαστε νεαρά παιδιά που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Θέλουμε στο μέλλον να παίξουμε φιλικά με ελληνικές ομάδες. Να έρθουμε στην Ελλάδα και φυσικά να έρχονται και ομάδες από την πατρίδα μας στη Μελβούρνη».

 

Τελευταία Νέα