Μακάμπι Τελ Αβίβ: Κυπελλούχος Ισραήλ για 24η φορά (pic & vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Κυπελλούχος Ισραήλ για 24η φορά (pic & vid)

bet365

Σε έναν τελικό που κρίθηκε στην παράταση και είχε φινάλε-θρίλερ με ακυρωθέν γκολ για την Χάποελ Τελ Αβίβ στο 117', η Μακάμπι Τελ Αβίβ στέφθηκε Κυπελλούχος Ισραήλ (2-1, 1-1 κ.α.) για 24η φορά στην ιστορία της.

Το πρωτάθλημα το έχασε, έστω κι αν το πάλεψε μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Μετά από δύο σερί κατακτήσεις, η Μακάμπι Χάιφα την εκθρόνισε και την άφησε να διεκδικεί πάση θυσία την κατάκτηση του Κυπέλλου, για να μη μείνει με μοναδικό τίτλο το Σούπερ Καπ (υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη). Τελικά, η Μακάμπι Τελ Αβίβ πέτυχε τον σκοπό της, επικράτησε της συμπολίτισσας Χάποελ με 2-1 στην παράταση ενός δραματικού τελικού (1-1 κ.α.) και πρόσθεσε το 24ο ασημικό στην τροπαιοθήκη της (πολυνίκης του θεσμού).

Η Χάποελ προηγήθηκε στην κανονική διάρκεια με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Όμρι Άλτμαν (31'), αλλά η Μακάμπι ισοφάρισε στο 73' με τον Κοέν κι έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Ερνάντες σφράγισε την ολική ανατροπή στο 96', για να ακολουθήσει «θρίλερ» στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο Αϊζέν έκανε το 2-2, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR κι αμέσως ξέσπασε επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του παίκτη, αλλά και του προπονητή της Μακάμπι, Φαν Λέεουβεν.

 

Τελευταία Νέα