7 επιτραπέζια: Αναγνώστης του gazzetta μας προτείνει τα καλύτερα (pics)

Gazzetta team
7 επιτραπέζια: Αναγνώστης του gazzetta μας προτείνει τα καλύτερα (pics)
Ο Πάνος δεν αφήνει κανέναν «σπιτόγατο» παραπονεμένο και μας προτείνει 7 επιτραπέζια για να περάσουμε τον χρόνο μας.

Η καραντίνα και ο κορονοϊός μας έχουν κλείσει σπίτια μας και πλέον όλοι ψάχνουμε άλλους τρόπους αρχικά να επικοινωνήσουμε και έπειτα να διασκεδάσουμε.

Μέσω του gazzetta.gr ο Πάνος μας βοηθάει όλους και μας προτείνει 7 επιτραπέζια για να περάσουμε τον χρόνο μας δημιουργικά και ευχάριστα!

«Καλημέρα gazzeta!

Κλασικός σπιτόγατος με διδακτορικό στα επιτραπέζια εδώ και αρκετά χρόνια. Δεκάδες μαραθώνιοι τα σαββατοκύριακα με τους φίλους στο κοντέρ. Είναι η τέλεια παρέα, σκοτώνει την βαρεμάρα, συσφίγγει τις σχέσεις και βοηθάει φυσικά το μυαλό να μείνει σε εγρήγορση. Ιδανικός τρόπος διασκέδασης για τις δύσκολες αλλά και απολύτως απαραίτητες ημέρες που θα μείνουμε σπίτι. Τα παιχνίδια εκατοντάδες και σίγουρα όλοι ξέρουμε και έχουμε παίξει τα κλασικά. Cluedo,Taboo, Μονόπολη, Jenga, Uno, Scramble κλπ. Υπάρχουν όμως και μερικά καταπληκτικά παιχνίδια που πολλοί δεν έχουν δοκιμάσει και αξίζουν τον κόπο. Επίσης μπορείτε να τα αγοράσετε online ελαχιστοποιώντας το ρίσκο μετάδοσης του τρισκατάρατου.
Αυτό λοιπόν είναι το δικό μου top 7 εναλλακτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών για τις δύσκολες αλλά απαραίτητες ημέρες εγκλεισμού.

1)Κατάν. Παιχνίδι στρατηγικής και ανάπτυξης. Από 2-4 παίκτες (έως 6 με την επέκταση) Ανταλλαγές πόρων, στρατηγική, λυκοφιλίες και διαζύγια...
Σκοπός να αναπτύξεις την επικράτεια σου και να μαζέψεις πόντους χτίζοντας και αναβαθμίζοντας. Έχει πολλές επεκτάσεις (Καραβάνια, Θαλασσοπόροι, Βάρβαροι κλπ) Μπορεί να διαρκέσει από 50 λεπτά εώς 6 ώρες (το ρεκόρ της παρέας μου). Εξαρτάται από το σενάριο το οποίο μπορεί να είναι και δικό σου εφόσον δεν παραβαίνει τους βασικούς κανόνες. Υπάρχει και online για τους φανατικούς (university of Catan).

2) Pandemic Συνεργασία και στρατηγική. Από 2-4 παίκτες. Ίσως το πιο διάσημο συνεργατικό παιχνίδι. Όλοι εναντίον της πανδημίας, με τυχαίους ρόλους κάθε φορά (π.χ. Γιατρός, επιδημιολόγος, επιστήμονας). Τσακομοί μηδέν! Ομαδικό πνεύμα για να σωθεί ο πλανήτης με σωστή διαχείριση. Το τέλειο παιχνίδι για 2 άτομα. Σχετικά μικρό σε διάρκεια (30-50 λεπτά) ότι πρέπει για πολλούς γύρους.

3) Ubongo. Παζλ. Από 2-4 παίκτες. Γρήγορα, έξυπνα παζλ που σε κάνουν να σκεφτείς γρήγορα και δημιουργικά προσπαθώντας να προλάβεις τους άλλους σε χρόνο. Διαρκεί από 30-50 λεπτά.

4) Dixit, λέξεις και φαντασία. Από 3-4 παίκτες. Παιχνίδι με κάρτες ζωγραφικής. Δημιουργική περιγραφή των καρτών, τέχνης και φαντασίας. Σκοπός να περιγράψεις την κάρτα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να την βρει μόνο ένας μπερδεύοντας όσο μπορείς την περιγραφή με την ελπίδα ότι κάποιος θα είναι αρκετά έξυπνος για να το βρει. Διάρκεια από 30 λεπτά εώς 1 ώρα.

5) Πατρίκιοι και Πληβείοι. Κάρτες και στρατηγική. Από 2-4 παίκτες. Σύντομο και διασκεδαστικό. Παίρνοντας τυχαία ρόλους σε κάθε γύρο προσπάθειες με στρατηγικό τρόπο και με την βοήθεια της τύχης να χτίσεις συνοικίες και να προλάβεις τους αντιπάλους σου. Διάρκεια 30-40 λεπτά

6) Risk. Στρατηγική και τύχη. Από 2 έως 4 παίκτες. Σκοπός είναι να κατακτήσεις περιοχές, να καταστρέψεις αντίπαλος στρατούς σύμφωνα με τους στόχους που σου θέτει το παιχνίδι κάθε φορά. Τα ζάρια σίγουρα εγγυούνται τσακωμούς αφού η τέλεια στρατηγική πολλές φορές πάει περίπατο από ένα άσσο-δυο. Είναι σίγουρα στην σφαίρα των κλασικών επιτραπέζιων αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν δοκιμάσει αυτό το δυνατό παιχνίδι. Έχει και αρκετές εκδόσεις. Διάρκεια 40 λεπτά με 90 λεπτά.

7)Το τέλειο άλλοθι. Αστυνομικό 2-4 παίκτες. Σκοπός προφανής. Βρες τον δολοφόνο, το κίνητρό του και φυσικά το που έγινε το έγκλημα. Σύντομο, διασκεδαστικό με σχετικά χαμηλή δόση τύχης. Χρειάζεται στρατηγική και μαθηματική σκέψη για να φτάσεις στον στόχο. Διάρκεια 35-45 λεπτά.

Ένα είδος παιχνιδιού που είναι δημιουργικό για την περίσταση και προσφέρει πολλές ώρες απασχόλησης είναι φυσικά και τα rpg (role playing games) χρειάζεται όμως πολύ ειδική παρέα που να τους αρέσει αυτό το είδος. Τέλος αξίζει να ψάξετε στο internet συνεργατικά επιτραπέζια παιχνίδια. Είναι πλέον η ανερχόμενη δύναμη. Τουλάχιστον ένα 40% των καινούργιων παιχνιδιών είναι συνεργατικά. Όλοι δηλαδή εναντίον του παιχνιδιού. Προσφέρουν διασκέδαση και κρατάνε την παρέα μακριά από τσακωμούς.

Καλή συνέχεια και κουράγιο σε όλους!
#μένουμε_σπίτι
Πάνος Κ.»