Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Δήλωσε ένοχη στο δικαστήριο αλλά αρνήθηκε την πρόθεση να παραβιάσει τον νόμο

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Δήλωσε ένοχη στο δικαστήριο αλλά αρνήθηκε την πρόθεση να παραβιάσει τον νόμο

bet365

Ένοχη για την κατοχή κάνναβης για την οποία κρατείται από τον Φεβρουάριο δηλώνει η Μπρίτνεϊ Γκράινερ, αρνούμενη όμως οποιαδήποτε πρόθεση να παραβιάσει τους νόμους της Ρωσίας.

Την ενοχή της ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε η Μπρίτνεϊ Γκράινερ. Η Αμερικανίδα κρατείται σε ρωσικές φυλακές από τον Φεβρουάριο, όταν και βρέθηκε στην κατοχή της κάνναβη, με την ενδεχόμενη ποινή της να φτάνει ως τα 10 χρόνια.

«Θα ήθελα να δηλώσω ένοχη, αλλά δεν υπήρχε πρόθεση. Δεν ήθελα να παραβιάσω τον νόμο. Χρειάζομαι χρόνο για να προετοιμάσω την κατάθεσή μου» ήταν τα λόγια της όπως αναφέρει το «reuters», με την επόμενη δικάσιμο να ορίζεται στις 14 Ιουλίου.

Η Γκράινερ προ ημερών απηύθυνε έκκληση προς τον Τζο Μπάιντεν ώστε να μην ξεχαστεί η περίπτωσή της και να κάνει εκείνος τα πάντα για να γυρίσει σπίτι της, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να έρχεται σε επικοινωνία με τη σύντροφό της λέγοντας πως εργάζεται για την απελευθέρωσή της.

Η κράτηση της Γκράινερ, βέβαια, έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις, αφού ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Μόσχας, Σεργκέι Ριάμπκοφ να τονίζει πως είναι πολύ δύσκολο να ανταλλάξουν Ρώσους πολίτες υψηλού προφίλ που βρίσκονται υπό κράτηση στις ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε πως η Γκράινερ θα μπορεί να ασκήσει έφεση στην ποινή ή να ζητήσει επιείκεια μόλις της απαγγελθούν κατηγορίες. Θυμίζουμε πως η Γκράινερ έπαιζε στη ρωσική Εκατέρινμπουργκ κατά τη διάρκεια της off-season του WNBA.

 

WNBA Τελευταία Νέα