Γκράινερ σε Μπάιντεν: «Κάνε ό,τι μπορείς για να με γυρίσεις σπίτι, οι δικοί μου υποφέρουν»

Newsroom
Γκράινερ σε Μπάιντεν: «Κάνε ό,τι μπορείς για να με γυρίσεις σπίτι, οι δικοί μου υποφέρουν»

bet365

Η Μπρίντεϊ Γκρίνερ που κρατείται στη Ρωσία ζήτησε βοήθεια από τον Τζο Μπάιντεν με επιστολή της.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τη σύλληψή της στη Ρωσία, η Μπρίντεϊ Γκράινερ θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών στο δικαστήριο της πόλης Χίμκι. Η Γκράινερ είχε συλληφθεί στις 17 Φεβρουαρίου με την κατηγορία της κατοχής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, με την υπόθεσής της να λαμβάνει πολιτική χροιά, μετά και τις τεταμένες σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον, ένεκα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ζητούν άμεσα την απελευθέρωσή της, με τη Ρωσία από την πλευρά της να τονίζει πως δεν υπάρχει καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχέσεις των δύο χωρών. Προτεραιότητα των αξιωματούχων των ΗΠΑ είναι η αθώωση της Γκράινερ και η επιστροφή της στην πατρίδα της.

Ο Γκράινερ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του ζήτησε να την βοηθήσει να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της, δείχνοντας τα συναισθήματα της.

«Καθώς κάθομαι εδώ σε μια ρωσική φυλακή, μόνη με τις σκέψεις μου και χωρίς την προστασία της συντρόφου μου, της οικογένειας μου, των φίλων μου, της φανέλας των Ολυμπιακών Αγώνων ή κάποιου επιτεύγματος, φοβάμαι ότι θα μείνω εδώ για πάντα!

Συνειδητοποιώ ότι έχεις να κάνεις με πολλά, αλλά μην ξεχνάς εμένα και τους άλλους κρατούμενους... Κάνε ό,τι μπορείς για να μας γυρίσεις σπίτι.

Ψήφισα για πρώτη φορά το 2020 και ψήφισα για εσένα. Πιστεύω σε εσένα. Έχω ακόμα πολλά να κάνω και το πρόβλημα με την ελευθερία μου που μπορείτε να βοηθήσετε να αποκατασταθεί. Μου λείπει η σύντροφός μου! Μου λείπει η οικογένειά μου! Μου λείπουν οι συμπαίκτες μου! Με σκοτώνει που ξέρω ότι υποφέρουν τόσο πολύ αυτή τη στιγμή. Είμαι ευγνώμων για οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή για να γυρίστε σπίτι».

 

WNBA Τελευταία Νέα