Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Άρχισε η δίκη της Αμερικανίδας σταρ του WNBA

Newsroom
Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Άρχισε η δίκη της Αμερικανίδας σταρ του WNBA

bet365

Η Μπρίντεϊ Γκράινερ έφτασε στην αίθουσα όπου θα δικαστεί για κατηγορίες σχετικές με την κατοχή ναρκωτικών που μπορεί να της επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τη σύλληψή της στη Ρωσία, η Μπρίντεϊ Γκράινερ θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών στο δικαστήριο της πόλης Χίμκι, με την Αμερικανίδα να φτάνει ως το κτήριο φορώντας χειροπέδες. Η Γκράινερ είχε συλληφθεί στις 17 Φεβρουαρίου με την κατηγορία της κατοχής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, με την υπόθεσής της να λαμβάνει πολιτική χροιά, μετά και τις τεταμένες σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον, ένεκα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ζητούν άμεσα την απελευθέρωσή της, με τη Ρωσία από την πλευρά της να τονίζει πως δεν υπάρχει καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχέσεις των δύο χωρών.

«Μου ζήτησε να σας πω ότι διατηρεί τη διάθεση και την πίστη της» τονίζει η Ελίζαμπεθ Ρουντ, αναπληρώτρια αρχηγός της αποστολής των ΗΠΑ στη Μόσχα. Θυμίζουμε πως η Γκράινερ αγωνιζόταν στη Ρωσική Εκατέρινμπουργκ κατά τη διάρκεια της off-season του WNBA.

Προτεραιότητα των αξιωματούχων των ΗΠΑ είναι η αθώωση της Γκράινερ και η επιστροφή της στην πατρίδα της.

 

WNBA Τελευταία Νέα