Γκράινερ: Η σύζυγός της ζητάει από τον Τζο Μπάιντεν να την σώσει

Griner

bet365

Η σύζυγος της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία είναι κρατούμενη σε φυλακή της Ρωσίας, έκανε έκκληση στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για να ελευθερώσει την αθλήτρια του WNBA.

«Περιμένουμε από τον Τζο Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να ελευθερώσει την Μπρίτνεϊ Γκράινερ». Οι λέξεις βγήκαν από το στόμα της Σερέλ Γκράινερ, συζύγου της δύο φορές χρυσής Ολυμπιονίκη, η οποία είναι κρατούμενη σε ρωσική φυλακή από τον Φεβρουάριο.

Η Γκράινερ συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας, επειδή στην κατοχή της βρέθηκαν φιαλίδια κάνναβης για ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Στις ΗΠΑ, εδώ και αρκετές εβδομάδες κάνουν λόγο για κατάσταση ομηρείας, εξηγώντας πως η Ρωσία προσπαθεί να βάλει... λάδι στην ήδη τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες. Και μάλιστα, φαίνεται να έχουν επιχειρήσει να προτείνουν ανταλλαγή με έναν Ρώσο έμπορο όπλων.

«Υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος που μπορεί να την σώσει και αυτός είναι ο Πρόεδρος μας. Εχει τη δύναμη και απορώ γιατί δεν τη χρησιμοποιεί», αναρωτήθηκε μιλώντας στο ESPN.

Και συνέχισε: «Αισθάνομαι τόσο τρωτή. Πρέπει να εμπιστευτώ ανθρώπους που δεν γνώριζα πριν την 17η Φεβρουαρίου. Τι κάνει; Πώς αισθάνεται; Πώς νιώθει; Θα έχουμε δύναμη; Κάνω αυτές τις ερωτήσεις προσπαθώντας να καταλάβω τι συμβαίνει».

Η Γκράινερ θα παραμείνει κρατούμενη τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιουνίου, αφού ρωσικό δικαστήριο ανανέωσε την ποινή της για ένα μήνα στις 19 Μαΐου.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WNBA Τελευταία Νέα