Γκράινερ: Το NBA συνεργάζεται με το WNBA για την απελευθέρωσή της

Griner

bet365

Το NBA «συμμάχησε» με το WNBA για την απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία είναι κρατούμενη σε φυλακή της Ρωσίας από τον Φεβρουάριου.

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ εξακολουθεί να είναι κρατούμενη σε κάποια ρωσική φυλακή. Ένα «θύμα» ενός... αόρατου πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία και ενός φανερού, μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον κομισάριο του NBA, Άνταμ Σίλβερ, η λίγκα συνεργάζεται στενά με το WNBA για την απελευθέρωση της σέντερ των Φοίνιξ Μέρκιουρι.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τον Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διάφορους ανθρώπους που διαχειρίζονται καταστάσεις ομηρίας και φυσικά σε προσωπικό επίπεδο», είπε ο Σίλβερ στο περιθώριο της λοταρίας για το φετινό Draft.

Και συνέχισε: «Η προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλειά της. Να διασφαλίσουμε ότι θα φύγει από τη Ρωσία».

Σε έναν εφιάλτη από τον Φεβρουάριο

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης συνελήφθη τον Φεβρουάριο σε αεροδρόμιο της Μόσχας, έχοντας στην κατοχή της φιαλίδια με κάνναβη, τα οποία χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Από τότε είναι κρατούμενη, κάτι που αναμένεται να συμβεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με την απόφαση ρωσικού δικαστηρίου.

Ο δικαστής επέκτεινε την κράτησή της για ένα μήνα, με τις ρωσικές αρχές να μπορούν να τη διατηρήσουν τη φυλακή (με αυτόν τον τρόπο) τουλάχιστον για 18 μήνες.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

WNBA Τελευταία Νέα