Ισπανία: Θέλει τον Σκαριόλο για άλλα τέσσερα χρόνια

Ισπανία: Θέλει τον Σκαριόλο για άλλα τέσσερα χρόνια

Γιάννης Σταυρουλάκης
Σέρτζιο Σκαριόλο

bet365

Η πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Ελίσα Αγκιλάρ παραχώρησε συνέντευξη στην AS, μιλώντας μεταξύ άλλων για το μέλλον του Σέρτζιο Σκαριόλο στη «ρόχα».

Η Ισπανία τερμάτισε στην ένατη θέση της κατάταξης στο Mundobasket 2023 και έτσι απέτυχε να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε κάθε περίπτωση, η «ρόχα» θα έχει δεύτερη ευκαιρία να σφραγίσει εισιτήριο για το Παρίσι μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Βαλένθια (2-7 Ιουλίου), εκεί όπου θα συμμετάσχουν επίσης ο Λίβανος, η Ανγκόλα, η Φινλανδία, η Πολωνία και οι Μπαχάμες.

Παράλληλα, το ζήτημα έχει να κάνει με το μέλλον του Σέρτζιο Σκαριόλο στην άκρη του πάγκου. Ο Ιταλός προπονητής είναι εκείνος που ξέρει τη δουλειά καλύτερα από κάθε άλλον στην εθνική Ισπανίας.

Για την ακρίβεια, έκανε το ντεμπούτο του ως ομοσπονδιακός προπονητής το 2009, οδηγώντας τους Ίβηρες στο πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας τους σε EuroBasket, έχοντας ανέβει οκτώ φορές στο βάθρο και κατακτώντας την κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

«Το ξεκαθάρισα από την πρώτη μέρα. Προτεραιότητα για την ισπανική ομοσπονδία είναι ο Σέρτζιο να παραμείνει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όχι μόνο με την ιδιότητα του προπονητή, αλλά επιβλέποντας τη δουλειά που γίνεται στους νέους» εξήγησε η πρόεδρος της FEB, Ελίσα Αγκιλάρ μιλώντας στην AS και πρόσθεσε: «Ξέρει ποια είναι η πρόθεσή μας και ξέρω επίσης ότι η παρουσία του στην Εθνική μας είναι πολύ σημαντική. Τώρα είναι περισσότερο θέμα συγχρονισμού. Είμαι πεπεισμένη ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία με τον Σκαριόλο».

@Photo credits: FIBA
 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα