Εθνική: Οι επτά απουσίες που την «πληγώνουν» στο δρόμο για τον Καναδά

Εθνική: Οι επτά απουσίες που την «πληγώνουν» στο δρόμο για τον Καναδά

Εθνική: Οι επτά απουσίες που την «πληγώνουν» στο δρόμο για τον Καναδά

bet365

Επτά απουσίες. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται για την πρόκληση ενός Προολυμπιακού τουρνουά, με τον Ρικ Πιτίνο να αλλάζει πλάνο αρκετές φορές. Ίσως όσες και οι απουσίες της «γαλανόλευκης».

Ο Ρικ Πιτίνο τα είχε υπολογίσει διαφορετικά. Είχε στηρίξει όλη την ιδέα του πάνω στον Βασίλη Σπανούλη. Περίμενε την πολύτιμη συμβολή του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ίσως και το θαύμα της συμμετοχής ενός ακόμη Αντετοκούνμπο, εκτός από τον Κώστα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μπορεί μόνο να μετράει τις απουσίες. Και να ζει με τις παρουσίες. Αυτές θα κουβαλήσουν την Ελλάδα στη Βικτόρια.

Μόνο που ο αριθμός όσων χάνουν, για διάφορους λόγους, το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά μοιάζει τεράστιος. Και δεν αφορά, σχεδόν, κανένα καπρίτσιο. Εξαίρεση αποτελεί η άρνηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ να αγωνιστεί, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Η αλήθεια είναι πως η «γαλανόλευκη» διαθέτει ένα τεράστιο φάσμα για τις αιτίες των απουσιών.

Ακόμη και οι τραυματίες έχουν διαφορετικό πρόβλημα: Ο Γιώργος Πρίντεζης στον αστράγαλο. Ο Βασίλης Σπανούλης στη γάμπα. Ο Κώστας Παπανικολάου στον ώμο. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο γόνατο!

Ο παράγοντας ΝΒΑ!

Σε αυτούς προσθέστε και δύο (σημαντικές) απουσίες, που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς: Βλέπετε, οι υποχρεώσεις των Μιλγουόκι Μπακς στα playoffs του ΝΒΑ συνεχίζονται. Κάτι που σημαίνει ότι ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν μπορούν να αφήσουν τον... γάμο (πρωτάθλημα) και να πάνε για (αξιόλογα) «πουρνάρια» στον Καναδά.

Ίσως ο Πιτίνο να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν φυσικά η Εθνική προκριθεί. Ήδη δύο συμπαίκτες των Αντετοκούνμπο, οι Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ δήλωσαν διαθέσιμοι στην Team USA, μολονότι οι Μπακς μπορεί να τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους (αν φτάσουν στους τελικούς και εξαντλήσουν τα επτά ματς) μία ημέρα πριν από την έναρξη των Αγώνων του Τόκιο.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα