Πιτίνο: «Ανησυχώ για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ»!

Πιτίνο: «Ανησυχώ για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ»!

Πιτίνο: «Ανησυχώ για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ»!

bet365

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής, εξήγησε πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα παίξει στο τουρνουά «Ακρόπολις» ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια δίχως τον Ιωάννη Παπαπέτρου ενώ έχει μπροστά της το τουρνουά «Ακρόπολις» (18-20/6) όπου θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο και τη Σερβία, δίνοντας την ευκαιρία στον Ρικ Πιτίνο να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε στη Media Day όσον αφορά την πορεία της προετοιμασίας: «Είναι τρομερό να δουλεύεις με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Περνάω ωραία με όλους, είναι φοβεροί και ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί»

«Θα βάλουμε στη θέση 3 τον Μήτογλου»

Όσον αφορά την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου, είπε: «Δεν θα είναι στην ομάδα ο Παπαπέτρου, έχει ένα μικρό πρόβλημα και θέλει να προετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά, αλλά υπάρχει πιθανότητα να είναι μαζί μας, αν πάμε στους Ολυμπιακούς. Κάνει δύσκολη την κατάσταση, γιατί θα έπαιζε πολλά λεπτά, επομένως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε τον Μήτογλου και να τον βάλουμε στη θέση 3. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να το κάνει. Μπορεί να μην παίξει όσο ο Παπαπέτρου, αλλά είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης και μπορεί να κάνει άλλα πράγματα, όπως και ο Γιαννόπουλος. Τα έχουν πάει πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση».

Ο Πιτίνο σχολίασε την παρουσία των Σπανούλη και Πρίντεζη στην Εθνική: «Είναι δική μου απόφαση να μην παίξει στο Ακρόπολις ο Σπανούλης, θέλω να τον προφυλάξω. Προληπτικά θα μείνει εκτός, δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. ήρθε σε καταπληκτική κατάσταση, είχε πολύ καλή εβδομάδα. Ξέρω τι μπορώ να πάρω από αυτόν. Ο Πρίντεζης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις, θέλουμε να σουτάρει, με άριστα το 10 είναι στο 11, τον θέλουμε στο γήπεδο και μαζί με τους άλλους έμπειρους παίκτες, κάνουμε καλές προπονήσεις»

Αναφορικά την 12άδα και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, είπε: «Έχουμε λίγες επιλογές, ανησυχώ για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Τώρα, υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες. Αλλά από τα 17 μέχρι τα 22, δεν βλέπω πολλούς καλούς. Υπάρχουν καλές περιπτώσεις, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι στην 12άδα. Σε αυτή, θα είναι οι παίκτες με την σωστή χημεία που θα έχουν με τους πιο έμπειρους παίκτες. Θα συζητήσω μαζί τους γιατί πάντα μιλάμε με τους παίκτες, ώστε να κάνουμε την τελική επιλογή»

Για τον Νικ Καλάθη, είπε: «Θα κάνει προπονήσεις μαζί μας μετά το "Ακρόπολις" ο Καλάθης. Έχουμε βαρύ πρόγραμμα μπροστά μας με το ταξίδι στον Καναδά».

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα