Πιτίνο: «Ευγνώμων που προπόνησα τον Σπανούλη για δυο εβδομάδες»!

Πιτίνο: «Ευγνώμων που προπόνησα τον Σπανούλη για δυο εβδομάδες»!

Πιτίνο: «Ευγνώμων που προπόνησα τον Σπανούλη για δυο εβδομάδες»!

bet365

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στο διαχρονικό πρόβλημα της Εθνικής στο σουτ, εξήγησε τι θα έλεγε στις μητέρες του Σπανούλη, του Πρίντεζη και του Σλούκα ενώ αποκάλυψε την ατάκα που ξεχώρισε στο δείπνο με τον Kill Bill για τον... λογαριασμό και την ΕΟΚ!

Η τελευταία σημείωση σε ό,τι έχει να κάνει με την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ενόψει Προολυμπιακού τουρνουά είναι η απουσία του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έθεσε μεν εαυτόν στη διάθεση του Ρικ Πιτίνο ωστόσο δεν κατάφερε να φορέσει ξανά τα γαλανόλευκα σε επίσημο παιχνίδι λόγω του προβλήματος στη γάμπα.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Pick-n-Roll της Cosmote TV όπου αναφέρθηκε στο ζήτημα των απουσιών, ξεκαθάρισε πως ο Σπανούλης έχει ακόμα βενζίνη στο ντεπόζιτο και παραδέχθηκε πως αν αυτή η Εθνική παίξει με το κλασικό ελληνικό στιλ, θα χάνει 20-30 πόντους σε κάθε παιχνίδι!

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε:

Για τις απουσίες της Εθνικής: «Πλέον χρειάζομαι τον... Δία να επιστρέψει! Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ ιδιαίτερες οι συνθήκες που συνεχίζουμε την προετοιμασία της Εθνικής. Ο καλός μου φίλος, ο Άγγελος Κοτταρίδης μου είπε πως οφείλω να αναλάβω την Εθνική! Πως οι Έλληνες βασίζονται σε εμένα! Πως οι Μπακς θα αποκλειστούν από τους Νετς στα playoffs, πως θα έχω τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη... Πως θα έχω την καλύτερη Εθνική των τελευταίων ετών! Τελικά δεν υπάρχει Γιάννης και Θανάσης, δεν υπάρχει Ντόρσεϊ και Παπαπέτρου, Παπανικολάου και Σπανούλης, δεν υπάρχει Πρίντεζης. Η δουλειά μου δεν είναι να μιλάω για προβλήματα αλλά να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα. Σε όλους τους προπονητές δημιουργεί πρόβλημα όταν έχουν απουσίες.... Στην Ελλάδα οι φίλαθλοι είναι παθιασμένοι, πρέπει να παίξουμε αμυντικά, να είμαστε φίζικαλ και δυναμικοί για την Ελλάδα και τη χώρα».

Για τα προβλήματα της Εθνικής: «Είναι πολύ καλός ο κόουτς Μανωλόπουλος, ένας αμυντικογενής προπονητής, γενικώς όλο ότι το τιμ είναι εξαιρετικό. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Δεν έχουμε σουτέρ... Τι μπορώ να κάνω χωρίς ταλέντο και σουτέρ; Πρέπει να είμαστε σκληροί και να εκτελούμε τα πάντα με ακρίβεια για να καλύψουμε αυτή την αδυναμία»!

«Δεν με νοιάζει αν δεν έχουμε καλούς σουτέρ»!

Για το σουτ που λείπει από την ελληνική ομάδα: «Έχω δει αρκετά πράγματα στις προπονήσεις. Δεν έχουμε "καθαρούς" σουτέρ. Θέλω από τον Σλούκα να σουτάρει 12 τρίποντα! Δεν του αρέσει αυτό αλλά πρέπει να είναι εγωιστής. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Μήτογλου, να σουτάρει. Αυτή η Εθνική δεν μπορεί να κερδίσει μόνο με το δίποντο. Τα τρίποντα πρέπει να γίνουν το όπλο μας. Θυμάμαι την εποχή που ήμουν προπονητής στους Νικς, όταν μας απέκλεισε στα playoffs ένας... άγνωστος τύπος, ο Μάικλ Τζόρνταν (γέλια). Εκείνη η ομάδα της Νέας Υόρκης σκόραρε 117 πόντους μ.ό. Ο Μαρκ Τζάκσον δεν ήταν καλός σουτέρ, ούτε φυσικά ο Τσαρλς Όκλεϊ. Είχαμε όμως αυτή τη νοοτροπία. Την ίδια πρέπει να έχει και η Εθνική! Δεν με νοιάζει αν δεν έχουμε καλούς σουτέρ»!

Για τον Βασίλη Σπανούλη (σ.σ. η εκπομπή γυρίστηκε πριν γίνει γνωστό πως ο Σπανούλης δεν θα παίξει στο Προολυμπιακό): Του είχα πει για να τον πείσω πως θα ήταν τεράστια τιμή να τον κοουτσάρω. "Είναι ώρα να παίξεις για εμένα! Μην μου πεις για την ηλικία σου. Ο άνθρωπος δεν γερνάει, απλώς γίνεται καλύτερος όσο μεγαλώνει, σαν το κρασί! Θέλω να ολοκληρώσεις τον θρύλο σου μαζί μου στην Εθνική"».

«Πιο πιθανό να κοουτσάρεις τους Λέικερς απ' το να πληρώσει η ΕΟΚ»!

Για το γεύμα με τον Σπανούλη: «Μου είπε ότι αυτός θα πληρώσει. Επέμενα να πληρώσω εγώ και του είπα ότι θα χρεώσω την Ομοσπονδία και ο Κοτταρίδης μου απάντησε, "είναι πιθανότερο να προπονήσεις του χρόνου τους Λέικερς παρά να σου πληρώσουν τον λογαριασμό! Ο Σπανούλης είναι φονιάς και δολοφόνος! Έχει ακόμα βενζίνη στο ντεπόζιτο... Άξιζε για αυτές τις δυο εβδομάδες να τον έχουμε μαζί μας».

Για τον Γιώργο Πρίντεζη: «Είναι αηδίες όσα λέγονται για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αγαπώ τους παίκτες και των δυο ομάδων. Ο Πρίντεζης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Στα 40 χρόνια που έχω προπονήσει, δεν έχω δει παίκτη σαν και αυτόν! Του είπα πως μοιάζει στον Μπραντ Πιτ. Μετά έμαθα πως είναι παντρεμένος, επομένως η γυναίκα του πρέπει να αισθάνεται τυχερή που κοιμάται με τον Μπραντ Πιτ»!

«Ο Σλούκας έκανε προπόνηση τη μέρα του γάμου του»!

Για τι θα έλεγε στις μητέρες των Σλούκα, Πρίντεζη και Σπανούλη: «Θα έλεγα πως πρέπει να είστε περήφανες για τα παιδιά σας, για τη δουλειά που κάνατε όσον αφορά την ανατροφή τους. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι έχουν καλή συμπεριφορά στο παρκέ. Αυτές οι μαμάδες έκαναν σπουδαία δουλειά. Ο κόσμος πρέπει να βλέπει τον εγωισμό του Σπανούλη και το πάθος που έχει για το παιχνίδι. Ο Σλούκας είναι διαφορετικός, πιο ταπεινός. Δεν θέλει εύσημα και κολακείες. Προ δυο ημερών έφυγα από την προπόνηση, γύρισα μετά από δυο ώρες και ο Σπανούλης με τον Σλούκα ήταν εκεί και σούταραν! Ο Σλούκας έκανε προπόνηση τη μέρα του γάμου του! Του πρότεινα να ακυρώσω την προπόνηση όμως αρνήθηκε! Είπε να την κάνουμε νωρίτερα»!

Για το στιλ της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά: «Με το ελληνικό στιλ θα χάνουμε 20-30 πόντους σε κάθε παιχνίδι! Πρέπει στα 4" να περνάμε το κέντρο και μετά να στήνουμε το πικ-εν-ρολ. Θέλουμε, λοιπόν γρήγορη κίνηση παικτών, γρήγορη κίνηση της μπάλας και το στοιχείο του αιφνιδιασμού».

Για το ποιος θα έπαιρνε το μπάζερ-μπίτερ στον τελικό του Προολυμπιακού που θα έστελνε την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Εξαρτάται... Αν συμβεί αυτή τη στιγμή, θα είμαι ένας από τους πιο χαρούμενους προπονητές! Αν θέλουμε τρίποντο, θα πάμε σε σουτέρ. Αν θέλουμε δίποντο, θα σουτάρει ο Σλούκας ή ο Καλάθης θα πάει στο drive και θα πασάρει σε ελεύθερο συμπαίκτη του».

«Πόσο χρόνο έχω; Θα σκοτώσω και τους 5»!

Για το κίνητρο: «Πλέον δεν έχω την εμπειρία του Πρίντεζη, ούτε τον Παπαπέτρου. Μέσα σε 48 ώρες κλήθηκα να αλλάξω τελείως τα πλάνα μου. Όλοι στην ομάδα έχουν διαφορετικό κίνητρο... Ο Παπαγιάννης έχει άλλο κίνητρο σε σχέση με τον Καλάθη. Ο Καββαδάς είναι free agent, θα παίξει όχι μόνο για τη χώρα του αλλά για ένα καλό συμβόλαιο. Ο Παπαγιάννης είναι νέος και θέλει να δείξει πως είναι ο καλύτερος ψηλός στην Ελλάδα. Ο Καββαδάς θέλει να αποδείξει πως είναι το νέο αφεντικό, ο Κώστας Αντετοκούνμπο πως αξίζει να παίξει στο ΝΒΑ, όχι τώρα αλλά μελλοντικά. Ο Λαρεντζάκης μου λέει: "Τι θες απο μένα κόουτς"; "Θέλωω να σκοτώσεις 5"! "Πόσο χρόνο έχω; Θα σκοτώσω και τους 5"!

Την έκβαση των playoffs στο ΝΒΑ: «Νομίζω πως το Φοίνιξ θα είναι η μια από τις δυο φιναλίστ. Οι Μπακς πέτυχαν μεγάλη πρόκριση με το Μπρούκλιν. Πιστεύω πως θα αποκλείσουν τους Χοκς. Αυτή η χρονιά είναι των Μπακς! Πιστεύω πως μπορούν να βρεθούν στους NBA Finals».

Τον Βουγιούκα και τον Παπαγιάννη: «Ο Ίαν είναι σε τρομερή κατάσταση... Μπορεί να παίξει ακόμα έναν χρόνο. Ο Παπαγιάννης... έχασε έναν ολόκληρο άνθρωπο από πάνω του»!

Το δικό του κίνητρο: «Όταν βλέπεις ότι το παράθυρο κλείνει και έχεις ακόμα 5-7 χρόνια στην προπονητική, θες να είσαι πιο επιθετικός, πιο παθιασμένος, καλύτερος recruiter... Στόχος μου είναι να πάω το Αϊόνα στο Final 4 του NCAA».

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα