MundoBasket 2023: Προημιτελικοί μέρος... δεύτερο με Ντόντσιτς, Σρέντερ και Γκίλτζιους-Αλεξάντερ

Δημήτρης Οικονόμου
Λούκα Ντόντσιτς
Γερμανία, Λετονία, Σλοβενία και Καναδάς ανεβαίνουν στη σκηνή για τη δεύτερη δόση των προημιτελικών του MundoBasket 2023. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Προημιτελικά MundoBasket 2023 πράξη δεύτερη. Η Σερβία και οι ΗΠΑ ήδη περιμένουν στην τετράδα, έχοντας κλείσει τη θέση τους μετά το χθεσινό... πρώτο πιάτο των προημιτελικών και σήμερα αναμένεται να μάθουν τα ζευγάρια με τα οποία θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό.

Ας τα πάρουμε όμως με χρονολογική σειρά. Στις 11:45 (Live στο Gazzetta) θα ανέβουν στη σκηνή η Γερμανία με τη Λετονία. Μία ακόμα «μονομαχία» που έχει ευρωπαϊκό φόντο και μπορεί να κρίνει μέχρι και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν οι Σλοβένοι αργότερα ηττηθούν. Θυμίζουμε πως τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι δύο, τα οποία παίρνουν οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν ψηλότερα και η Σερβία ήδη βρίσκεται στην τετράδα.

Επιστρέφοντας όμως στον τρίτο χρονικά προημιτελικό, οι Γερμανοί αποτελούν το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Για τη Λετονία το ταβάνι έχει τρυπήσει αρκετές φορές στη διαδρομή ως τη Μανίλα, όμως οι απουσίες του Πορζίνκγις από την αρχή του τουρνουά και του Νταϊρίς Μπέρτανς, απέναντι σε μία ομάδα με τρελό ρυθμό όπως τα «πάντσερ», μπορούν να γίνουν φανερές.

Από πλευράς Γκόρντον Χέρμπερτ, τα νέα αρχίζουν να γίνονται ευχάριστα. Το Gazzetta βρέθηκε στην προπόνηση της Γερμανίας, όπου ο Φραντς Βάγκνερ προπονήθηκε και η παρουσία του στον προημιτελικό θα κριθεί λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ο 21χρονος φόργουορντ των Μάτζικ έχει δείξει τρομερή διάθεση να βοηθήσει το σύνολο, τώρα που φτάνουμε πολύ κοντά στα μετάλλια.

Ντόντσιτς εναντίον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ

Η συνέχεια της βραδιάς στη Μανίλα αναμένεται συναρπαστική. Αυτό διότι ο Λούκα Ντόντσιτς θα πάρει από το χεράκι του τη Σλοβενία για να την οδηγήσει απέναντι στον Σάι Γκίλιτζιους-Αλεξάντερ και τον Καναδά (15:30 Live στο Gazzetta). Άπαντες περιμένουν αυτήν τη σπουδαία μάχη μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων γκαρντ στον κόσμο, με τον Καναδά φυσικά να προέρχεται από την ανατροπή κόντρα στην Ισπανία, με γεμάτα... αυτοπεποίθηση πανιά.

Το κλίμα και στις δύο πλευρές είναι το καλύτερο δυνατό. Οι Σλοβένοι μάλιστα έχουν χτίσει μία... παράδοση με trick shot στη φετινή προετοιμασία τους, με πρωταγωνιστή συνήθως τον Ντόντσιτς. Στην προ διημέρου προπόνηση, όμως, ο Τσέμπασεκ του έβαλε τα... γυαλιά, επικρατώντας στα σουτάκια τους από το κέντρο του γηπέδου.

Αν οι Σλοβένοι δεν καταφέρουν να προκριθούν, τότε στέλνουν αυτόματα τον νικητή του τρίτου προημιτελικού αλλά και τη Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Προημιτελικά

Ημιτελικά - 8/9

  1. ΗΠΑ - Γερμανία ή Λετονία
  2. Σερβία - Καναδάς ή Σλοβενία

Τελικός - 10/9

  • Νικητής 1 - Νικητής 2

Μικρός τελικός - 10/9

  • Ηττημένος 1 - Ηττημένος 2

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA