MundoBasket 2023, Ελλάδα - Μαυροβούνιο: Για τον τελευταίο... χορό η Εθνική

Δημήτρης Οικονόμου
Εθνική Μπάσκετ
Να κλείσει με ένα θετικό αποτέλεσμα θέλει η Εθνική απέναντι στο Μαυροβούνιο, για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16» του MundoBasket 2023. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Για τελευταία φορά στο πάλκο του MundoBasket 2023 θα ανέβει η Εθνική. Μετά την ήττα από τη Λιθουανία, η Ελλάδα δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στην οκτάδα της διοργάνωσης και καλείται απέναντι στο Μαυροβούνιο (3/9 - 11:40, Live στο Gazzetta) να κλείσει θετικά την πορεία της, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις.

Σε μία αναμέτρηση που έχει ενδιαφέρον όσον αφορά τη θέση που θα τερματίσει η ομάδα, αφού σε περίπτωση ήττας θα βρεθεί ανάμεσα στις θέσεις 13-16, ενώ διαφορετικά σε αυτές του 9-12.

Το κλίμα μεταξύ της ομάδας παραμένει αρκετά καλό. Η απογοήτευση αποτυπώθηκε στις δηλώσεις των Σωτήρη Μανωλόπουλου και Δημήτρη Μωραΐτη, με τον δεύτερο να παραδέχεται πως δεν μπόρεσε να κοιμηθεί το βράδυ μετά την ήττα από τη Λιθουανία.

«Έχουμε μια πικρία από χθες, αλλά θέλουμε τη νίκη για να τελειώσουμε καλά το Παγκόσμιο αύριο και βήμα-βήμα πάμε μετά για το Προολυμπιακό. Εγώ ήμουν πολύ στενοχωρημένος, δεν κοιμήθηκα, αλλά έτσι είναι το άθλημα. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω, να το διαγράψουμε» ήταν μεταξύ άλλων όσα ανέφερε ο νέος γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Σε καλό κλίμα η προπόνηση της Ελλάδας

Ωστόσο οι διεθνείς προπονήθηκαν κανονικά το απόγευμα του Σαββάτου (2/9) με αρκετή διάθεση να αφήσουν πίσω τους αυτήν την ήττα και να ολοκληρώσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Με τον Κώστα Παπανικολάου, μάλιστα, να... κερδίζει το νοκ άουτ παιχνίδι με τα σουτ μεταξύ των παικτών.

Από την πλευρά τους και οι Μαυροβούνιοι φυσικά δεν έχουν κάποιο κίνητρο για πρόκριση και θέλουν επίσης να κλείσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι δύο παίκτες με εμπειρία από το NBA για την ομάδα του Μαυροβουνίου, Σιμόνοβιτς και Βούτσεβιτς μίλησαν στο Gazzetta, αναφέροντας το ζήτημα τιμής σε αυτήν την τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16».

«Κοντράραμε τους Αμερικανούς για 37-38 λεπτά και παρ’ ότι πλέον έχουμε ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στους “8”, ελπίζω να παρουσιάσουμε το ίδιο πρόσωπο και απέναντι στην Ελλάδα και να κλείσουμε με νίκη το τουρνουά» ήταν τα λόγια του Σιμόνοβιτς, με το μαχητικό Μαυροβούνιο να φτάνει στα... όρια τις ΗΠΑ για περίπου 35 λεπτά αλλά να μην καταφέρνει να ολοκληρώσει την προσπάθεια.

Η κατάταξη - Group J

  1. ΗΠΑ 4-0
  2. Λιθουανία 4-0
  3. Ελλάδα 2-2
  4. Μαυροβούνιο 2-2

Το πρόγραμμα – Group J

  • Ελλάδα – Μαυροβούνιο (03/09 – 11:40)
  • ΗΠΑ – Λιθουανία (03/09 – 15:40)

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA