Σιμόνοβιτς & Βούτσεβιτς στο Gazzetta: «Θέμα τιμής να κλείσουμε με νίκη το τουρνουά!»

O Μάρκο Σιμόνοβιτς με τον απεσταλμένο του Gazzetta στις Φιλιππίνες, Αντώνη Καλκαβούρα
Ένας πρώην κι ένας νυν παίκτης των Σικάγο Μπουλς μιλούν στο Gazzetta για το αυριανό (03/09, 11.40) τελευταίο παιχνίδι του Μαυροβουνίου με την Ελλάδα και επιχειρούν τον απολογισμό της ομάδας τους στο Mundobasket.

H βαριά ήττα (71-91) από την Λιθουανία ψαλίδισε αρκετά τις ελπίδες πρόκρισης στην 8άδα, αλλά η σπουδαία εμφάνιση που ακολούθησε απέναντι στο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και η τιμητική ήττα (73-85) από την Αμερική, έδειξε ότι κόντρα στην “Lietuva”, η ομάδα του Μπόσκο Ράντοβιτς μάλλον αδίκησε τον εαυτό της.

Αυτό ακριβώς θέλει να πιστοποιήσει αύριο το μεσημέρι (03/09, 11.40) στην “Mall of Asia Arena” το Μαυροβούνιο στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στην διοργάνωση απέναντι στην Ελλάδα.

Μία ενδεχόμενη νίκη, άλλωστε, θα εξασφαλίσει στους Βαλκάνιους μία θέση στο 9-12 της τελικής κατάταξης και ασφαλώς θα σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο μία άκρως επιτυχημένη παρουσία, μετά την 25η που κατέλαβε η ομάδα πριν από 4 χρόνια στην Κίνα (2019), στην παρθενική της συμμετοχή στο FIBA World Cup.

To Gazzetta συνομίλησε με δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές της προσπάθειας των Μαυροβούνιων, τον νεοαποκτηθέντα σέντερ του Ερυθρού Αστέρα, Μάρκο Σιμόνοβιτς (επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 2 χρόνια στους Σικάγο Μπουλς) και φυσικά τον ηγέτη της ομάδας και δύο φορές All Star στο ΝΒΑ, Νίκολα Βούτσεβιτς και σας παρουσιάζει τις σκέψεις τους.

«Παίξαμε το καλύτερο μας παιχνίδι στο τουρνουά απέναντι στην ομάδα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες και γι’ αυτό είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Κοντράραμε τους Αμερικανούς για 37-38 λεπτά και παρ’ ότι πλέον έχουμε ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στους “8”, ελπίζω να παρουσιάσουμε το ίδιο πρόσωπο και απέναντι στην Ελλάδα και να κλείσουμε με νίκη το τουρνουά. Πρέπει να προετοιμαστούμε πνευματικά για ένα παιχνίδι που μπορεί και να είναι αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά θα έχει μεγάλη σημασία για μας να βγούμε με την ίδια ένταση και σκληράδα που είχαμε απέναντι στην Αμερική. Είναι θέμα τιμής να κλείσουμε την συμμετοχή μας νικηφόρα!», σχολίασε o 23χρονος Μαυροβούνιος σέντερ που συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και έως τώρα έχει μία αξιοπρεπή παρουσία (μ.ο. 8,0π. & 5,0ρ. με 52% εντός πεδιάς σε 16,5’).

Λίγο παραδίπλα στην μικτή ζώνη, βρισκόταν ο “Βουτς” που αρχικά περικυκλώθηκε από Φιλιππινέζους κι Αμερικανούς συναδέλφους. Αφότου «απελευθερώθηκε», απάντησε υπομονετικά και στις δικές μας ερωτήσεις, καταθέτοντας την δική του άποψη:

«Αισθάνομαι περήφανος για την προσπάθειά μας και το πόσο ανταγωνιστικοί παρουσιαστήκαμε απέναντι σε τόσο σπουδαίους παίκτες. Ίσως αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί, να τους δυσκολεύαμε ακόμη περισσότεροι, αλλά νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε δυνατότητες, ταλέντο και προσόντα για να αναπτύξουμε περισσότερο την Εθνική ομάδα και να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Νομίζω ότι συνολικά είχαμε μία θετική παρουσία στο τουρνουά, νικήσαμε τα παιχνίδια που μπορούσαμε με την Αίγυπτο και το Μεξικό και αν καταφέρουμε να νικήσουμε την Ελλάδα κι επιστρέψουμε στο Μαυροβούνιο με ρεκόρ 3-2, τότε νομίζω ότι θα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ευχαριστημένοι με τα πεπραγμένα μας.», υπογράμμισε ο γεννημένος στην Ελβετία και μεγαλωμένος μεταξύ Βελγίου, Βοσνίας και Μαυροβουνίου, 2 φορές All Star σέντερ.

«Η χώρα μας βγάζει μεγάλα και αθλητικά κορμιά και αυτό το +18 στα ριμπάουντ απέναντι στην Αμερική, δεν είναι τυχαίο. Έχουμε πολύ δυνατούς σέντερ, ενώ ακόμη και τα «τεσσάρια» μας μπορούν να παίξουν στο “5”, οπότε αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Και γι’ αυτό οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν κοντά σχήματα για να μας χτυπήσουν στην ταχύτητα και στην καλύτερη κυκλοφορία.», υπερθεμάτισε ο 32χρονος άσος των Σικάγο Μπουλς, που έχει κάνει την διαφορά (μ.ο. 20,0π., 9,3ρ. & 2,0κοψ. με 100% βολ. & 52,6% στα σουτ) για την Εθνική ομάδα της χώρας του στην παρθενική του συμμετοχή σε Mundobasket.