Ντέιβις: Έκανε την αυτοκριτική του και επέστρεψε σαν ηγέτης! (infographic)

Ντέιβις: Έκανε την αυτοκριτική του και επέστρεψε σαν ηγέτης! (infographic)

Ντέιβις: Έκανε την αυτοκριτική του και επέστρεψε σαν ηγέτης! (infographic)

bet365

Ο Άντονι Ντέιβις είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της σειράς με τους Σανς στα 2 τελευταία ματς και έχει βγάλει τους Λέικερς από μια πολύ δύσκολη θέση. Το gazzetta.gr αναλύει.

Οι Λέικερς έφεραν τη σειρά με τους Σανς στο 2-1, αφού έκαναν break στο Game 3 με ένα υπέροχο Άντονι Ντέιβις να πρωταγωνιστεί.

Οι λιμνάνθρωποι πήραν και πάλι τον έλεγχο της σειράς, αφού ξεπέρασαν ανώδυνα την πρώτη ήττα από τους ήλιους στο Game 1. Ο Unibrow αφού τα έριξε στον εαυτό του για την ήττα της ομάδας του στο πρώτο ματς, μεταμορφώθηκε, θύμισε περσινό Ντέιβις και κυριαρχεί κόντρα στους Σανς. To gazzetta.gr γράφει για τον ασταμάτητο Ντέιβις.

Η αυτοκριτική μετά το Game 1

O Ντέιβις ξεκίνησε τη σειρά αρκετά μουδιασμένα και είχε μόλις 13 πόντους με 5/16 σουτ εντός πεδιάς στο Game 1, αδυνατώντας να θυμίσει τον παίκτη που έκανε όργια στα περσινά playoffs.

Ο Unibrow ανέλαβε όλη την ευθύνη για την ήττα στο Game 1, λέγοντας πως: «Παρεμπιπτόντως, οι Λέικερς σούταραν μόλις 7/26 τρίποντα (27%) κι εν συνεχεία ο Ντέιβις ανέφερε: «Έχασα αμέτρητα σουτ! Χάσαμε αμέτρητα σουτ σαν ομάδα. Δεν θα πάρουμε ούτε ένα παιχνίδι αν παίζω έτσι! Δεν μιλάω για σειρά... Αλλά για ένα παιχνίδι. Έχει να κάνει με εμένα. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη».

Βγήκε μπροστά, έκανε τους συμπαίκτες του να καταλάβουν πως οι μεγάλοι παίκτες πρέπει να παραδέχονται τα λάθη τους και επέστρεψε δριμύτερος στα επόμενα ματς, εκεί οπου καθάρισε τους Σανς με εντυπωσιακές εμφανίσεις

Τέτοιο Ντέιβις θέλουν οι Λέικερς

Στα 2 τελευταία ματς, οι Λέικερς έχουν πάρει το πάνω χέρι κόντρα στους Σανς και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην... μεταμόρφωση του Ντέιβις. Οι ήλιοι δεν έχουν βρει τρόπο να περιορίσουν τον Unibrow και αυτό τους δημιουργεί τεράστια προβλήματα, αφού ο μόνος ποιοτικός ψηλός που έχουν είναι ο Έιτον.

Ο Ντέιβις τελείωσε την αναμέτρηση μέσα στο LA με 34 πόντους, 11 ριμπάουντ, ενώ έβαλε εύκολους ποντους, πηγαίνοντας 14 φορές στις βολές και γεμίζοντας με φάουλ τους αντιπάλους.

Στο Game 2 έκανε και πάλι το κομμάτι του, επιτρέποντας στην ομάδα του Φρανκ Βόγκελ να ισοφαρίσει τη σειρά και να επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις της.

Μέτρησε 34 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ που δεν γινόταν να αντιμετωπίσουν οι φιλόδοξοι φέτος ήλιοι που έχουν σταθεί άτυχοι στη σειρά, αφού ο... εγκέφαλος Κρις Πολ παίζει τραυματίας (χτύπησε στον ώμο στο Game 1).

O σταρ των λιμνανθρώπων δείχνει πως συνεχίζει να ξεκινά μουδιασμένα τις σειρές όπως πέρυσι, αλλά στη συνέχεια... εκτοξεύεται, φανερώνοντας σε όλο τον κόσμο πως στις καλές του μέρες είναι ανάμεσα στους 2 καλύτερους ψηλούς της λίγκας. Μαζί με τον ΛεΜπρόν Τζείμς έχουν φτιάξει μια απίθανη χημεία, θέλοντας να οδηγήσουν τους Λέικερς στον 2ο σερί τίτλο.

Ένας ολοκληρωμένος παιχταράς

Ο Unibrow ανήκει εδώ και χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της λίγκας. Όλοι ξέρουν την τεράστια ποιότητα του. Το επιθετικό του ρεπερτόριο ελάχιστοι το διαθέτουν, όχι μόνο τώρα αλλά και σε παλαιότερες εποχές. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε συμπαίκτη του πριν από 2 καλοκαίρια ένα υπερόπλο που μπορεί να σε... εκτελέσει με αμέτρητους τρόπους.

Όσο περνούσαν τα χρόνια όλο και περισσότερο έφτιαχνε το παιχνίδι του, βελτίωνε τις... τρύπες του και έμαθε να παίζει και εκτός ρακέτας. Πλέον είναι πολύ δύσκολο να μαρκαριστεί και ξέρει πολύ καλά τον τρόπο να παίρνει τα φάουλ και να πηγαίνει στις βολές. Μέχρι στιγμής στη σειρά με τους Σανς σουτάρει 13.3 βολές ανά ματς στη σειρά με το Φοίνιξ, κάτι που κάνει μεγάλη διαφορά.

Κυρίαρχος, ασταμάτητος, αρχοντικός. Ξέρει να παίζει έξοχα τόσο με πλάτη στο καλάθι με τις υπέροχες post moves που διαθέτει, όσο και πηγαίνοντας κατά μέτωπο. Οι συμπαίκτες του στους Λέικερς τον ψάχνουν συχνά πυκνά με τις λόμπες, τις οποίες τελειώνει με απίθανα alley oop που δεν αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλη άμυνα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τον σταματήσεις γιατί πάντα θα βγάζει λαγό από το... καπέλο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέικερς: Φώναζαν «Κόμπι, Κόμπι» οι φίλαθλοι των «λιμνάνθρωπων»! (vid)

Φοβερά πράγματα: Έβαλαν χρονόμετρο για τις βολές του Αντετοκούνμπο! (vid)

Χιτ - Μπακς 84-113: Πάει για... σκούπα η παρέα του Γιάννη! (vid)

Αντετοκούνμπο: Τα καλύτερα του στο 3-0 επί των Χιτ! (vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα