NBA: Κάνει άνοιγμα στην Αφρική και δημιουργεί το ΝΒΑ Africa!

NBA: Κάνει άνοιγμα στην Αφρική και δημιουργεί το ΝΒΑ Africa!

bet365

Το ΝΒΑ ανοίγει τα σύνορά του. Με τη δημιουργία του NBA Africa να είναι πλέον επίσημη και να αποτελεί το νέο εγχείρημα της λίγκας.

Εδώ και χρόνια το ΝΒΑ ευαγγελίζεται την παγκοσμιοποίηση. Την κάνει πράξη, ανοίγοντας νέα σύνορα. Η Αφρική αποτελεί το πιο ελκυστικό πρότζεκτ για το ΝΒΑ. Και όχι μόνο. Αυτή τη στιγμή, 55 παίκτες της Λίγκας έχουν ρίζες ή καταγωγή από την Αφρική. Η δημιουργία της νέας Λίγκας, του Basketball Africa League είναι πλέον γεγονός. Με τις αναμετρήσεις να έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες.

Ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ ανακοίνωσε και τη δημιουργία μιας επενδυτική κίνησης με την ονομασία «ΝΒΑ Africa». Η οποία εκτός από Νιγηριανούς επενδυτές, διαθέτει και δύο πρώην παίκτες του ΝΒΑ, τον Ντικέμπε Μουτόμπο και τον Γκραντ Χιλ.

Με την οικονομική... ένεση, το ΝΒΑ ελπίζει ότι θα μπορέσει να επεκτείνει την αφρικανική έκδοση του ΝΒΑ, να μπορέσει να έρθει κοντά στους φιλάθλους και φυσικά να δημιουργήσει ακαδημίες, οι οποίες δεν θα δίνουν παίκτες μόνο στις αφρικανικές ομάδες, αλλά θα αποτελούν και μία μορφή προπαρασκευής για το ΝΒΑ.

Σύμφωνα με τον Σίλβερ, η αξία του ΝΒΑ Africa αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια!

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα