Basketball Africa League: Η συνεργασία ΝΒΑ & FIBA «γεννάει» μία νέα λίγκα!

Gazzetta team
Basketball Africa League: Η συνεργασία ΝΒΑ & FIBA «γεννάει» μία νέα λίγκα!

bet365

Το ΝΒΑ και η FIBA ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, με το αποτέλεσμα να ονομάζεται Basketball Africa League! Το πρώτο τζάμπολ ορίστηκε για τις 16 Μαίου!

Δώδεκα ομάδες από την Αφρικανική Ήπειρο θα αποτελέσουν την αρχή της Basketball Africa League (BAL)! Η νέα διοργάνωση, με τη συνεργασία της FIBA με το ΝΒΑ, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το ΝΒΑ δουλεύει στο πλευρό ενός άλλου φορέα για τη διεξαγωγή μιας λίγκας, μακριά από το Βόρειο Αμερική!

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 16/5 και θα ολοκληρωθεί στις 30 του ίδιου μήνα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η εναρκτήρια σεζόν της Basketball Africa League θα πραγματοποιηθεί στην παγκόσμιας κλάσης Kigali Arena», δήλωσε ο πρόεδρος της BAL, Αμαντού Γκάλο Φολ. «Μέσω της BAL, θα παρέχουμε μια πλατφόρμα σε παίκτες ελίτ από όλη την Αφρικανική Ήπειρο μέσω της οποίας θα επιδείξουμε το ταλέντο τους για να εμπνεύσουμε τους φιλάθλους όλων των ηλικιών και να χρησιμοποιήσουμε το μπάσκετ ως μέσω οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Αφρική. Θα ρίξουμε φως στη ζωντανή αθλητική κουλτούρα της Αφρικής».

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που επιτέλους θα ξεκινήσουμε την πολυαναμενόμενη πρώτη σεζόν της BAL», δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BAL και της FIBA ​​Africa, Ανιμπάλ Μανάβε. «Η FIBA ​​και το NBA συνεργάζονται στενά για την ανάπτυξη πρωτοκόλλων για την υγεία και την ασφάλεια όλων των παικτών, των προπονητών και των αξιωματούχων. Η εμπειρία από τη φιλοξενία των προκριματικών αγώνων για το FIBA ​​AfroBasket 2021 στη Ρουάντα θα συμβάλει σε μια ασφαλή και επιτυχημένη εναρκτήρια σεζόν BAL».

Η Λίγκα ανακοίνωσε επίσης και το προσαρμοσμένο φορμάτ της διοργάνωσης για την εναρκτήρια σεζόν, η οποία θα περιλαμβάνει συνολικά 26 παιχνίδια στην Kigali Arena. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με τις 12 ομάδες να είναι χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων, όπου όλες οι ομάδες θα παίξουν με όλους μία φορά. Οι οκτώ κορυφαίες ομάδες από τη φάση των ομίλων θα προκριθούν στα playoffs σε αγώνες νοκ άουτ.

 

Τελευταία Νέα