Κλίπερς: Φέτος δεν τους πιάνει το... ραντάρ και αυτό είναι το όπλο τους! (pics)

Κλίπερς: Φέτος δεν τους πιάνει το... ραντάρ και αυτό είναι το όπλο τους! (pics)

Κλίπερς: Φέτος δεν τους πιάνει το... ραντάρ και αυτό είναι το όπλο τους! (pics)

bet365

Φέτος δεν υπάρχει τέτοιος ντόρος για τους Κλίπερς όπως πέρυσι, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει με σωστό τρόπο στην ομάδα και να τους δώσει ώθηση στα κρίσιμα ματς που έρχονται στα playoffs. Το gazzetta.gr αναλύει.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Πέρυσι οι Κλίπερς ήταν εκ των φαβορί για τον τίτλο και αρκετός κόσμος θεωρούσε πως θα φτάσουν στον πρώτο τίτλο της ιστορία τους. Όμως πνίγηκαν στη σειρά με το Ντένβερ, λύγισαν στην πίεση. Προηγήθηκαν με 3-1, όμως οι Νάγκετς επέστρεψαν και προκρίθηκαν με 3-4.

Στο Game 7 οι ηγέτες Λέοναρντ και Τζορτζ τα έσπασαν σε ένα κάκιστο παιχνίδι και οι Κλίπερς βγήκαν εκτός συνέχειας. Δεν είχαν κανέναν να τους ξυπνήσει, να τους επαναφέρει στη τάξη, να τους δώσει ελπίδα, σιγουριά, ψυχραιμία. Η δουλειά έμεινε μισή, όμως φέτος παιρνούν λίγο αδιάφοροι μέχρι στιγμής, δεν έχουν όλα τα φώτα πάνω τους.

Αυτό μπορεί να εξελιχθεί και στο κρυφό όπλο τους στο δρόμο για έναν τίτλο που θέλουν τόσο πολύ. Το gazzetta.gr αναλύει.

Φέτος δεν τους... πιάνει το ραντάρ

Η σεζόν που διανύουμε είναι εντελώς διαφορετικοί για τους Κλίπερς, οι οποίοι δεν έχουν το άγχος της περσινής σεζόν. Η ομάδα του Τάιρον Λου έχει κάνει αθόρυβα βήματα φέτος και βρίσκεται στην 4η θέση της Δύσης, ενώ μπορεί να πάει μέχρι και 3η.

Σε μια περιφέρεια που φέτος δείχνει πιο ανοιχτή από ποτέ, με τους Τζαζ και τους Σανς να είναι στο 1-2, η ποιότητα των Κλίπερς σε συνδυασμό με το γεγονός πως φέτος δεν τους πιάνει το ραντάρ, μπορεί να αποτελέσει το... όπλο τους κατά τη διάρκεια των playoffs.

Δεν υπάρχει τόσο βάρος στις πλάτες τους, υπάρχουν αρκετές ομάδες με καλύτερο ρεκόρ από αυτούς και οι Κλίπερς θα μπουν στα playoffs, ξέρoντας πως φέτος μπορούν να δουλέψουν με περισσότερη ηρεμία για να φτάσουν στον μεγάλο στόχο. Στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Δεν υπάρχει η περσινή... τρέλα και αυτό είναι καλό.

Οι Κλίπερς έχουν το ρόστερ, την ποιότητα και τη δίψα να απαντήσουν για όλο το κράξιμο που δέχθηκαν πέρυσι. Το ερώτημα είναι αν θα μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στα μεγάλα ματς των playoffs που έρχονται και θα καθορίσουν αν η χρονιά τους θα είναι πάλι απογοητευτική ή θα βρεθεί ο σύλλογος για πρώτη φορά στον θρόνο.

Δίδυμο για μεγάλα πράγματα

Στην πρώτη τους σεζόν παρέα, απέτυχαν και έχυσαν την καρδάρα με το γάλα στο Game 7 κόντρα στους Νάγκετς. Όμως κατά τα ψέματα, όταν μιλάμε για Λέοναρντ και Τζορτζ, αναφερόμαστε σε 2 από τους 10 πιο χαρισματικούς παίκτες της λίγκας. Στο παρκέ βρίσκονται μαζί 2 παίκτες που ανήκουν στο ΤΟP 10 του ΝΒΑ. Ο Λέοναρντ είναι πλέον στο ΤΟP 5, ενώ ο Τζορτζ μπορεί να δικαιολογήσει μια θέση στους πρώτους 10 καλύτερους παίκτες της λίγκας. Εξαιρετικοί σκόρερ και οι δύο, ενώ στην άμυνα βγάζουν τις δαγκάνες του. Δεν είναι τυχαίο πως κάνουν θραύση στα κλεψίματα, βάζοντας εξαιρετικά τα χέρια τους πάνω στη μπάλα στην άμυνα.

Πραγματικά κανείς δεν θα θέλει να βρίσκεται στην απέναντι πλευρά όταν οι δυο τους θα βρίσκονται στην πεντάδα των Κλίπερς. Βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους και έχουν έναν στόχο. Να χαρίσουν στους Κλίπερς το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Να τους βάλουν στο... χάρτη. Να τους κάνουν να νιώσουν έστω και για μια σεζόν... βασιλιάδες τους Λος Άντζελες.

Ο Λέοναρντ έχει νωπές τις μνήμες από τον άθλο του 2019 με τους Ράπτορς, ενώ ο Τζορτζ ποτέ δεν είχε στην καριέρα του έναν τόσο σπουδαίο συμπαίκτη. Στους Πέισερς έκανε μεγάλα ματς, αλλά έπεφτε πάντα στη Big Three των Χιτ με Ουέιντ-ΛεΜπρόν-Μπος.

Φέτος οι 2 τους είναι πιο αποφασισμένοι, πιο υποψιασμένοι και έτοιμοι να δώσουν τις απαντήσεις του σε όλο τον κόσμο που τους κρέμασε στα... μανταλάκια μετά τον αποκλεισμό από τους Νάγκετς πέρυσι.

Ο οργανωτής που έλειπε

Από τους Κλίπερς έλειπε τόσο πολύ πέρυσι ένας γκαρντ με έφεση στη δημιουργία, ένας άνθρωπος που θα αξιοποιεί καλύτερα τους συμπαίκτες του από τον Μπέβερλι που προσόν του ήταν η άμυνα και τον Λου Ουίλιαμς που κοίταζε πολύ παραπάνω να εκτελέσει και ποτέ δεν φημιζόταν για τον οργανωτικό τομέα.

Με τον Ρόντο στο παρκέ οι Κλίπερς είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα και έχουν έναν κλασσικό playmaker στο παρκέ που κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες. Η τριάδα Ρόντο-Τζορτζ-Λέοναρντ είναι πολύ πιο ισορροπημένη και δείχνει να λειτουργεί καλύτερα από το Ουίλιαμς-Τζορτζ-Λέοναρντ. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Ρόντο είναι floor general που ξέρει να φτιάξει το παιχνίδι μιας ομάδας και ξέρει να εκμεταλλευτεί παίκτες κλάσεις όπως ο Τζορτζ και ο Λέοναρντ.

Στο Game 7 οι ηγέτες Λέοναρντ και Τζορτζ τα έσπασαν σε ένα κάκιστο παιχνίδι και οι Κλίπερς βγήκαν εκτός συνέχειας. Δεν είχαν κανέναν να τους ξυπνήσει, να τους επαναφέρει στη τάξη, να τους δώσει ελπίδα, σιγουριά, ψυχραιμία. Τώρα πια με τον Ρόντο στο παρκέ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο έμπειρος γκαρντ δεν ήταν το πρώτο βιολί ούτε στους Σέλτικς, ούτε στους Σέλτικς. Αλλά ήταν ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Ρίβερς και του Βόγκελ για τα πρωταθλήματα των Σέλτικς και Λέικερς αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα