Όλα τα σενάρια για τα playoffs και τα play-in σε Ανατολή και Δύση!

Όλα τα σενάρια για τα playoffs και τα play-in σε Ανατολή και Δύση!

bet365

Δύο ματς έμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ και το ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε τρία διαφορετικά μέτωπα! Όλα τα σενάρια για τα playoffs στη Δύση και τα play-in tournaments και στις δύο Περιφέρειες.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η regular season του ΝΒΑ με τα βλέμματα να στρέφονται στις ομάδες που θα κόψουν τελευταίες το νήμα της postseason στις δύο Περιφέρειες.

Στην Ανατολή τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει όσον αφορά τις έξι ομάδες που θα βρεθούν σίγουρα στα playoffs και αυτές είναι οι Σίξερς, οι Νετς, οι Μπακς, οι Χοκς, οι Χιτ και οι Νικς.

Όλο το ενδιαφέρον υπάρχει στo play-in tournament όπου θα βρεθούν και μαθηματικά οι Μπόστον Σέλτικς μετά τα αποτελέσματα της βραδιάς και την ήττα τους στο Κλίβελαντ. Η ομάδα της Βοστόνης δεν γνωρίζει ακόμα ποια εκ των Χόρνετς ή Πέισερς θα αντιμετωπίσει στο 7-8, όπου ο νικητής θα πάρει αυτομάτως και το εισιτήριο των playoffs.

Αμφότερες βρίσκονται στο 33-36 ρεκόρ, με την Ιντιάνα να έχει να δώσει τρία ματς κόντρα σε Μπακς και Λέικερς εντός έδρας και με Ράπτορς εκτός. Αντίστοιχα, η Σάρλοτ έχει να φιλοξενήσει τους Κλίπερς και να αγωνιστεί στη συνέχεια σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον. Όπερ και σημαίνει ότι και οι δύο ομάδες έχουν πολύ δύσκολα ματς να δώσουν στο φινάλε της κανονικής περιόδου, με αποτέλεσμα να αφήνει ανοικτά τα πάντα έως το τέλος.

Μάχη γίνεται και για την 10η -και τελευταία- θέση που θα οδηγήσει στο play-in tournament της Ανατολής, με τους Ουίζαρντς να έχουν τον πρώτο λόγο στο 32-38 και τους Μπουλς να ακολουθούν με 29-40. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η Ουάσινγκτον θέλει μία νίκη στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια (με Τορόντο εντός, Νετς εκτός, Μπακς εντός) για να κατακτήσει την 10η θέση. Να σημειωθεί ότι στην ισοβαθμία με το Σικάγο, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι Μπουλς.

«Αίμα και άμμος» στη Δύση

Πάμε και στη Δύση εκεί όπου γίνεται «σφαγή» για την απευθείας πρόκριση στα playoffs. Μετά τις τελευταίες νίκες των Μπλέιζερς και των Μάβερικς, οι δύο ομάδες πήραν το προβάδισμα σε σχέση με τους Λέικερς για την 5η και την 6η θέση αντίστοιχα. Αυτή τη στιγμή Πόρτλαντ και Ντάλας έχουν 41-29 ρεκόρ και ακολουθούν οι Λέικερς στην 7η θέση με 40-30. Να σημειωθεί ότι οι Μπλέιζερς «έχουν» την ισοβαθμία και με τις δύο ομάδες ωστόσο το έργο τους στα δύο επόμενα παιχνίδια είναι εξόχως δύσκολο κόντρα στους Σανς (εκτός) και τους Νάγκετς (εντός).

Αντίστοιχα οι Μαβς έχουν να παίξουν με δύο αποκλεισμένες ομάδες και δη με τους Ράπτορς (εντός) και τους Τίμπεργουλβς (εκτός). Αυτό τι σημαίνει πρακτικά: Πόρτλαντ και Ντάλας θέλουν από μία νίκη σε αυτά τα δύο ματς για να αποφύγουν και μαθηματικά το play in tournament. Άλλωστε αμφότερες έχουν τους Λέικερς από 2-1 νίκες, όπερ και σημαίνει το πάνω χέρι στην περίπτωση της ισοβαθμίας.

Το έργο για την ομάδα του Λος Άντζελες είναι δύσκολο για τα απευθείας playoffs αφού χρειάζονται το 2/2 κόντρα σε Ιντιάνα (εντός) και Πέλικανς (εκτός) και μία από τις δύο (Ντάλας ή Πόρτλαντ) να κάνει το 0/2. Ανοικτό είναι και το ποια ομάδα θα βρεθεί στην προνομιούχο (για το play in tournament) 8η θέση, καθώς Ουόριορς και Γκρίζλις μάχονται... σώμα με σώμα! Αυτή τη στιγμή οι Ουόριορς έχουν 37-33 ρεκόρ έναντι 36-33 των Γκρίζλις, με την ομάδα του Μέμφις να έχει να δώσει δύο ματς στο Σακραμέντο απέναντι στους Κινγκς (31-38) που «καίγονται» για τις νίκες μήπως και προλάβουν τους Σπερς (33-36) στην 10η θέση της Δύσης.

Φυσικά η αγωνία θα φτάσει στο κατακόρυφο στο τελευταίο ματς καθώς οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν μεταξύ τους τα ξίφη τους στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ νωρίτερα οι Ουόριορς έχουν να υποδεχθούν και τους αδιάφορους Πέλικανς! Όσο για την 10η και τελευταία θέση της Δύσης που δίνει την ευκαιρία στο play-in tournament; Αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο θέλει το Σαν Αντόνιο να έχει τον πρώτο λόγο. Όπως αναφέραμε οι Σπερς έχουν 33-36 έναντι 31-38 των Κινγκς και παράλληλα και το πάνω χέρι με 2-1 νίκες στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Τι πρέπει να γίνει στα τρία εναπομείναντα ματς των δύο ομάδων;

Το Σαν Αντόνιο να κάνει το 0/3 με Νικς (εκτός) και Σανς (δύο ματς εντός) και την ίδια ώρα οι Κινγκς το 3/3 με Γκρίζλις (δύο ματς εντός) και Τζαζ (εκτός).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγοι το θυμούνται, αλλά φέτος στο ΝΒΑ έχουμε play in και οι ομάδες «κυνηγούν» την 10η θέση!

Το «βαρόμετρο» Λίλαρντ βρήκε τον εαυτό του και έσωσε τους Μπλέιζερς! (pic)

Λέικερς-Ρόκετς 124-122: Ο Κούζμα κράτησε «ζωντανό» το σενάριο των playoffs (vid)

Μάβερικς-Πέλικανς 125-107: Ο Ντόντσιτς δεν... θέλει play-in tournament

Τζαζ-Μπλέιζερς 98-105: Πέρασε από τη Γιούτα και «φουλάρει» για τα playoffs! (vid)

Καβαλίερς-Σέλτικς 102-94: Το Κλίβελαντ έστειλε τους Νικς στα playoffs, στο play-in η Βοστώνη! (vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα