Το «βαρόμετρο» Λίλαρντ βρήκε τον εαυτό του και έσωσε τους Μπλέιζερς! (pic)

Το «βαρόμετρο» Λίλαρντ βρήκε τον εαυτό του και έσωσε τους Μπλέιζερς! (pic)

Το «βαρόμετρο» Λίλαρντ βρήκε τον εαυτό του και έσωσε τους Μπλέιζερς! (pic)

bet365

Οι Μπλέιζερς ξεκόλλησαν από το κακό διάστημα που πέρασαν, ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από εκείνο του Ντάμιαν Λίλαρντ.

Οι Μπλέιζερς κάνουν ακόμα μια σεζόν, που μοιάζει πάρα πολύ με τις σεζόν που κάνουν όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Όταν είναι καλά ο Λίλαρντ, όλα πάνε καλά, όταν πέφτει έστω και λίγο ο ηγέτης τους, όλα καταρρέουν. Μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, το Πόρτλαντ πήγαινε με εκπληκτικό ρυθμό και κοιτούσε πόσο ψηλά θα μπορούσε να ανέβει στην βαθμολογία.

Η «Dame Time» σταμάτησε στα τέλη Μαρτίου με αποτέλεσμα το 30-18 των Μπλέιζερς με το οποίο είχαν βρεθεί και στην 5η θέση της Περιφέρειας, να γίνει 32-28.

Μέσα στον Απρίλιο η ομάδα του Όρεγκον πέρασε μεγάλη κρίση και αυτό γιατί ο Λίλαρντ δεν ήταν ο εαυτός του. Από εκεί που βρισκόταν στην κορυφή και ήταν κυρίαρχος σε κάθε ματς ξαφνικά άρχισε να ρίχνει κατακόρυφα τους αριθμούς του. Η διαφορά ήταν χαώδης. Ο Λίλαρντ είχε ρίξει τον μέσο όρο του και τα ποσοστά του, ενώ οι Μπλέιζερς άρχισαν να χάνουν και να κατρακυλούν και στην βαθμολογία, φτάνοντας κάτω από τις θέσεις που πάνε αυτόματα στα playoffs.

Η κρίση όμως πέρασε και πλέον τα πράγματα δείχνουν να επιστρέφουν στο... κανονικό. Οι Μπλέιζερς έχουν κερδίσει στα 9 από τα τελευταία 10 ματς που έχουν δώσει, έχουν 5 σερί νίκες και επιβεβαίωσαν την εξαιρετική τους κατάσταση, με την νίκη επί της Γιούτα με 105-98 . Για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί και έφτασαν μέχρι εκεί, αρκεί μια ματιά στα στατιστικά του Λίλαρντ, που και πάλι εκτοξεύτηκαν.

Σε αυτά τα 10 ματς έχει 29,4 πόντους, 7,6 ασίστ και σουτάρει με 48,5% στο τρίποντο. Μιλάμε για έναν παίκτη πραγματικό βαρόμετρο, που η ομάδα του ακολουθεί την δική του πορεία. Πλέον, οι Μπλείζερς είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας και αν συνεχίσουν έτσι δυνατά, θα γλιτώσουν το play-in.

Portland Trail Blazers are RED HOT & have won 9 of their last 10 games after their WIN over Utah tonight! Lillard...

Δημοσιεύτηκε από NBA Buzz στις Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα