Χιτ: Γιατί «χάλασε» το φετινό γλυκό και γιατί φωνάζει ο Μπάτλερ! (pics)

Χιτ: Γιατί «χάλασε» το φετινό γλυκό και γιατί φωνάζει ο Μπάτλερ! (pics)

Νίκος Καρφής
Χιτ: Γιατί «χάλασε» το φετινό γλυκό και γιατί φωνάζει ο Μπάτλερ! (pics)

bet365

Οι Χιτ δεν θυμίζουν την ομάδα που έφτασε πέρυσι στους τελικούς και ο Τζίμι Μπάτλετ κάνει τα πάντα για να τους ξυπνήσει. Το gazzetta.gr αναλύει την κατάσταση στο Μαϊάμι.

Την περσινή σεζόν οι Χιτ άγγιξαν τον τίτλο του ΝΒΑ, αφού με μια φοβερή πορεία στα playoffs, έφτασαν μέχρι τους τελικούς. Εκεί λύγισαν με 4-2 από τους Λέικερς του ΛεΜπρόν και του Ντέιβις, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία, αφού ο Ντράγκιτς ήταν off και ο Αντεμπάγιο δεν ήταν στο 100% στη σειρά των τελικών.

Ξεκίνησαν τη σεζόν με μεγάλες φιλοδοξίες φέτος, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 7η θέση της Ανατολή (34-30) και κινδυνεύουν να μην πάνε απευθείας στα playoffs, παίζοντας ματς-φωτιά για την πρόκριση στο play in τουρνούα.

Το gazzetta.gr αναλύει την κατάσταση στο Μαϊάμι, εκεί όπου ο Τζίμι Μπάτλερ έχει αναλάβει να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του λίγο πριν το σημαντικότερο σημείο της σεζόν.

Η επιστροφή του Μπάτλερ τους ανέβασε, αλλά...

Ξεκίνησαν την σεζόν με 6-12, η μια ήττα διαδέχονταν την άλλη και μάλιστα ήταν 22οι στην άμυνα τους σε ολόκληρη την λίγκα. Ο κορονοϊός που ταλαιπώρησε τον Μπάτλερ έπαιξε τον ρόλο του. Ο ηγέτης του Μαϊάμι αρρώστησε και το πέρασε και αρκετά βαριά, ενώ χρειάστηκε αρκετό καιρό να επιστρέψει στο παρκέ. Όταν όμως το έκανε, έδειξε ποιος είναι.

Με την επιστροφή του το ρεκόρ έφτασε στο 15-6 και η άμυνα έχει αλλάξει εντελώς φιλοσοφία, με τους Χιτ να είναι τότε η 2η καλύτερη άμυνα της λίγκας. Ο Μπάτλερ εκείνη τη στιγμή είχε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Η αξιολόγηση των Χιτ στα μέσα Μάρτη ήταν στο +120 με εκείνον στο παρκέ και -153 χωρίς.

Τα νούμερα του τον έκαναν να γίνει μέλος ενός κλειστού club με το 20-7-7-2 και 57% μέσα σε μια σεζόν, αφού εκεί υπάρχουν μόνο οι Μάτζικ Τζόνσον την σεζόν 80-81 και Μάικλ Τζόρνταν την σεζόν 88-89.

Καλά όλα αυτά, αλλά στη συνέχεια και μέχρι τώρα στις αρχές Μάη, το Μαϊάμι δεν σταθεροποίησε την απόδοση του, συνέχισε να ψάχνεται και πλέον βρίσκεται στην 7η θέση, κινδυνεύοντας να χρειαστεί play in τουρνουά για να μπει στα playoffs. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει επικίνδυνα.

Χωρίς τον Μπάτλερ δεν είναι ομάδα playoffs

Κακά τα ψέματα δίχως τον Mπάτλερ οι Χιτ θα ήταν χαμένοι από χέρι. Όμως έχουν την τύχη να διαθέτουν στο ρόστερ τους αυτόν τον αδικημένο παιχταρά. Αυτόν τον ηγέτη που άκουσε πολλά σε Τίμπεργουλβς και Σίξερς. Στοχοποιήθηκε πολύ, όμως στο Μαϊάμι δείχνει να έχει βρει το λιμάνι του.

Ο ηγέτης των Χιτ νιώθει πολύ καλά στο Μαϊάμι. Δείχνει σίγουρος για τον εαυτό του, εμπιστεύεται απόλυτα την ομάδα και κάνει ότι μπορεί για να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του. Η αυτοπεποίθηση του είναι στα ύψη, ενώ είναι απόλυτα προσηλωμένος στο στόχο, Επιπλέον ξέρει πως δίπλα του έχει... πολεμιστές, που όμως έχουν κοιμηθεί λιγάκι φέτος. Αυτός είναι ο στρατηγός και οι υπόλοιποι πάντα πρόθυμοι να τον βοηθήσουν με όλη την ψυχή τους για το καλό των Χιτ. Στα playoffs πέρυσι, έβγαινε μπροστά ο Μπαμ, πότε ο Χίρο, πότε ο Ρόμπινσον, πότε ο Κράουντερ και φυσικά ο Ντράγκιτς. Πάντα όμως ο Μπάτλερ ήταν εκεί και έκανε τα δικά του. Ήταν σταθερός. Ποτέ δεν είχε κρυφτεί στα περσινά playoffs.

Ο ηγέτης προσπαθεί να τους ξυπνήσει

«Χαίρομαι που μας συνέβη, και αν δεν το διορθώσουμε, ελπίζω να μας συμβεί ξανά», ήταν τα λόγια του Τζίμι Μπάτλερ, μετά την ήττα των Χιτ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς! Ο Μπάτλερ θέλησε να μιλήσει και να... ξυπνήσει τους συμπαίκτες του. Όχι πως δεν το έκανε η ήττα από μία από τις δύο χειρότερες (σε ρεκόρ) ομάδες της τρέχουσας σεζόν.

«Δεν είναι τόσο ενοχλητικό, επειδή το κάνουμε συνέχεια. Είναι σαν να το περιμένουμε. Νομίζουμε ότι είμαστε τόσο καλή ομάδα και τότε μας χτυπά η πραγματικότητα και είμαστε ταπεινοί. Είμαστε soft. Δεν βάζουμε τα κορμιά μας, φοβόμαστε την επαφή, είμαστε γενικότερα soft», πρόσθεσε ο Μπάτλερ.

Kαι δεν σταμάτησε εκεί. Έξι μέρες μετά άσκησε ξανά κριτική σε όλη την ομάδα μετά την ήττα από τους Χοκς, θέλοντας να τους αφυπνίσει, αφού σιγά σιγά μπαίνουν στο σημαντικότερο σημείο της σεζόν. «Είμαστε σταθερά ασυνεπείς, αυτό πρέπει να πω αν είμαι ειλικρινής. Δεν θέλω να μιλάω για πέρυσι. Πρέπει να σταματήσουμε να συγκρίνουμε ποιο ήμασταν με αυτό που είμαστε τώρα.

Ο Αντεμπάγιο και οι άλλοι

Μόνο ο Αντεμπάγιο δείχνει να ακολουθεί τα standards του Μπάτλερ, αλλά αυτό δεν δείχνει αρκετό. Ο Μπαμ μετρά φέτος 19.2 πόντους και 9.1 ριμπάουντ, ενώ κάνει εξαιρετική δουλειά και στην άμυνα.

Αλλά οι Χιτ χρειάζονται και άλλους συμπαραστάτες.

Ο Χίρο έχει 14.9 πόντους, αλλά σουτάρει με 42% εντός πεδιάς, ο Ναν μετρά 14.1, ενώ ο Ντράγκιτς έχει ρίξει τον μέσο όρο του σε σχέση με τα περσινά playoffs και έχει 13 πόντους.

Ο Ρόμπινσον είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ και ένας εκ των κορυφαίων catch n shoot στο ΝΒΑ με 40%, ενώ το λιθαράκι τους στα επόμενα μάτς και στα playoffs (ή το play in τουρνουά) θα πρέπει να βάλουν οι Ιγκουοντάλα, Μπιέλιτσα, Αρίζα, Ολαντίπο, αλλά και οι πιτσιρικάδες Ατσίουα και Οκπάλα.

 

NBA Τελευταία Νέα