Σέλτικς: Μήπως άγγιξαν το ταβάνι τους και xρειάζονται... ηλεκτροσόκ; (pic & vid)

Σέλτικς: Μήπως άγγιξαν το ταβάνι τους και xρειάζονται... ηλεκτροσόκ; (pic & vid)

Νίκος Καρφής
Σέλτικς: Μήπως άγγιξαν το ταβάνι τους και xρειάζονται... ηλεκτροσόκ; (pic & vid)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τους Σέλτικς, οι οποίοι για μια άλλη σεζόν δεν δείχνουν ικανοί για την υπέρβαση και ίσως πρέπει να προβούν σε ορισμένες αλλαγές για να μπουν ξανά στο μέλλον στην διεκδίκηση του τίτλου.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Οι Σέλτικς χρειάστηκαν τους 53 πόντους του φοβερού και τρομερού Τέιτουμ για να νικήσουν μία από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας, τη Μινεσότα και το έκαναν στην παράταση.

Κακά τα ψέματα η Βοστώνη είναι ασταθέσταση φέτος και δείχνει να ψάχνεται. Οι Κέλτες για άλλη μια σεζόν δεν μοιάζουν έτοιμοι για να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν στους τελικούς του ΝΒΑ.

Το gazzetta.gr αναλύει την ζωή στον πλανήτη Βοστώνη, η οποία ίσως πρέπει να το δει αλλιώς.

Tαβάνι οι τελικοί Ανατολής

Από το 2016-17 έδειξε πως κάτι σπουδαίο πήγε να γίνει στη Βοστώνη. Η ομάδα έδειχνε έτοιμη να διεκδικήσει κάτι σπουδαίο και να παλέψει για τον τίτλο. Όμως πάντα στα κρίσιμα, το πράγμα στράβωνε.

Από το 2017 μέχρι πέρυσι, οι Κέλτες έχουν πάει 3 φορές σε τελικούς Ανατολής και μια σε ημιτελικούς περιφέρειας.

Αγγίζουν τους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά ποτέ δεν μπορούν να βρεθούν στη μεγαλύτερη σκηνή της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Δύο φορές έπεσαν πάνω στους Καβς του ΛεΜπρόν, ενώ πέρυσι που για πολλούς η πρόκριση ήταν ορθάνοιχτη απέτυχαν κόντρα στους Χιτ και αποκλείστηκαν με 4-2.

Στη Βοστώνη φαίνεται πως λείπει κάτι την κρισιμότερη στιγμή.

Μήπως πρέπει να το πάρει αλλιώς;

Ο Ντάνι Έιντζ έχει κάνει σημαντικά πράγματα για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Ο Ίρβινγκ ήταν εξαιρετική κίνηση αλλά δεν του βγήκε, ενώ η ομάδα μετέτρεψε σε σταρ υπο τις οδηγίες του Μπραντ Στίβενς τόσο τον Τζείσον Τείτουμ, όσο και τον Τζέιλεν Μπράουν. Δυο παιδιά που είναι το παρόν και το μέλλον της ομάδας και πάνω σε αυτούς χτίζονται ενδεχόμενες μελλοντικές επιτυχίες.

Όμως το περιτύλιγμα δείχνει να έχει πρόβλημα. Οι παίκτες γύρω από Τείτουμ και Μπράουν μπορεί να είναι καλοί, όμως όχι αρκετοί για να φτάσουν σε τελικούς.

Η Βοστώνη εδώ και χρόνια έχει πρόβλημα στις θέσεις των ψηλών όμως δεν κάνει κάτι για αυτό. Φέτος όχι μόνο δεν πήρε κάτι στη trade deadline για τη ρακέτα της, αλλά έχασε και τον βασικό της σέντερ, τον Τάις που έφυγε για το Σικάγο.

Αυτή τη στιγμή οι Σέλτικς έχουν μόνο τον ταλαντούχο Ρόμπερτ Ουίλιαμς που ωστόσο ακόμα θέλει δουλειά, τον άγουρο γίγαντα Τάκο Φολ και τον Τρίσταν Τόμπσον που δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες και μετρά 7.9 πόντους και 8.3 ριμπάουντ μέσο όρο. Στα playoffs χρειάζεσαι και έναν ποιοτικό ψηλό για να κάνεις το βήμα παραπάνω και να βοηθήσεις τους εξαιρετικούς περιφερειακούς Τείτουμ-Μπράουν με ομάδες όπως οι Νετς, οι Σίξερς, οι Χιτ, οι Μπακς. Οι Σέλτικς δεν δείχνουν να τον έχουν.

Καλές λύσεις στην περιφέρεια είναι οι Σμαρτ, Κέμπα και Φουρνιε. Ο πρώτος είναι η κόλλα της ομάδας, ο άνθρωπος που θα βουτήξει σε κάθε μπάλα και ο καλύτερος αμυντικός της, ενώ βελτιώθηκε αρκετά στο τρίποντο. Ο τρίτος αποτελεί μια τιμιότατη λύση από τον πάγκο, ενώ ο Ουόκερ ψάχνεται να θυμίσει τον παίκτη της Σάρλοτ. Δύσκολο γιατί εδώ υπάρχουν τουλάχιστον 2 καλύτεροι παίκτες από αυτόν και δεν έχει τις προσπάθειες που έπαιρνε εκεί.

Ο Κέμπα αποτελεί άλλο ένα πρόσωπο που έχει συζητηθεί πολύ για την αδυναμία του πέρυσι να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του στα κρίσιμα ματς των playoffs και στη σειρά με τους Χιτ. Έχει τον χειρότερο μέσο όρο πόντων την τελευταία 6ετία, όπως και το χειρότερο ποσοστό εντός πεδιάς, αφού σουτάρει με 39.8%. Σίγουρα αυτό δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Στίβενς που θέλει να δει τον βασικό άσο του να ανεβαίνει.

H σταθερότητα αγνοείται φέτος

Τις προηγούμενες σεζόν μπορεί οι Κέλτες να μην σου έδιναν την εντύπωση πως θα φτάσουν μέχρι τον τίτλο, ωστόσο είχαν το υλικό και έπαιζαν μπάσκετ που έδειχνε πως θα θα διεκδικήσουν πράγματα. Όπως και έγινε, αφού σε 3 περιπτώσεις έφτασαν σε τελικούς Ανατολής.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Βοστώνη δεν παίζει καλά, δεν μπορεί να κάνει ένα μεγάλο σερί νικών και βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι 7η στη Δύση με ρεκόρ 27-26 και από πάνω της έχει ομάδες σαν τους Χοκς και τους Χόρνετς.

Δύο ομάδες που ελάχιστοι πίστευαν πως θα βρίσκονται πιο πάνω στην κατάταξη από τη Βοστώνη Απρίλη μήνα.

Οι Κέλτες έχουν φυσικά τις εκλάμψεις των 2 σπουδαίων παικτών τους, του Τέιτουμ και του Μπράουν, ωστόσο ο προσανατολισμός τους και οι σταθερές στο παιχνίδι τους δείχνουν να αγνοούνται.

Ίσως χρειάζεται κάποιο ηλεκτροσόκ ή κάποια αλλαγή σε πρόσωπα ή στην πεντάδα για να αλλάξει κάτι. Ίσως το καλοκαίρι να έρθουν μεγάλες αλλαγές του ρόστερ, το οποίο παρουσιάζεται να έχει.... βαλτώσει και να έχει τρυπήσει το ταβάνι του, όταν πήγε στους τελικούς Ανατολής τα προηγούμενα χρόνια.

Η ιστορία των Σέλτικς έχει πολλούς τίτλους και για να επιστρέψουν σε αυτούς, κάτι τους λείπει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πρέπει να ψάξουν να βρουν γρήγορα το συστατικό που τους λείπει για το καλό τους.

 

NBA Τελευταία Νέα