Σον Μπράντλεϊ: Ο γίγαντας του Space Jam έμεινε παράλυτος, αλλά δεν θα το βάλει κάτω! (vids)

Σον Μπράντλεϊ: Ο γίγαντας του Space Jam έμεινε παράλυτος, αλλά δεν θα το βάλει κάτω! (vids)

bet365

Ο Σον Μπράντλεϊ, μολονότι 2.29, δεν κοίταξε κανένα αφ' υψηλού. Ήταν πάντα ταπεινός και το έργο που επιτέλεσε μακριά από τα παρκέ ήταν σημαντικότερο! Πλέον, έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση. Να πάρει πίσω τη ζωή του, μετά το ατύχημα που τον άφησε παράλυτο!
Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Τη δεκαετία του '90 το ΝΒΑ ζούσε με το δόγμα «όσο πιο ψηλοί, τόσο το καλύτερο». Ο Σον Μπράντλεϊ με ύψος 2.29 δεν μπορούσε εύκολα να κρυφτεί.

Ήταν ένα... κελεπούρι για όλες τις ομάδες. Το ΝΒΑ ζούσε για τους... δεινόσαυρους (του). Πριν την εποχή των αθλητικών σέντερ, προτού έρθουν στη μόδα τα stretch five, υπήρχαν τα... όρθια χιλιόμετρα.

Έτσι τους ονόμαζαν εκείνη την εποχή. Και ο Σον Μπράντλεϊ ήταν ακόμη ένα... χιλιόμετρο.

Θα ήταν το αντίπαλο δέος του Ρικ Σμιτς (2.24), του Γκιόργκι Μουρεσάν (2.31μ.). Και του Μανούτ Μπολ (2.31μ.)!

Στην καριέρα του στο ΝΒΑ ο σέντερ των Σίξερς (1993-1995), Νετς (1995-1997) και Μάβερικς (1997-2005) μέτρησε 8.1 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 2.5 μπλοκ σε 12 σεζόν. Για κάποιους δεν ήταν αρκετά, αφού λόγω ύψους θα έπρεπε να είναι περισσότερο κυρίαρχος.

Ίσως να είχανε δίκιο. Τα κατορθώματά του στο παρκέ δεν ήταν εντυπωσιακά. Η καριέρα του δεν διέθετε πρωταθλήματα. Δόξα και λάμψη. Είχε πάντως χρήματα, αφού σε αυτή κέρδισε σχεδόν $70 εκατομμύρια δολάρια.

Και θέλησε να τα χρησιμοποιήσει για καλό σκοπό.

Ο Σον Μπράντλεϊ είναι πια παράλυτος. Μετά από ένα ατύχημα, ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του στη Γιούτα. Ένα τετράγωνο από το σπίτι του. Και πριν από δύο μήνες! Με την επίσημη ανακοίνωση να έρχεται, ενώ βρίσκεται στο νοσοκομείο για οκτώ δύσκολες εβδομάδες!

O Μπράντλεϊ ξέρει από δυσκολίες. Η εργασία του πατέρα του, τον υποχρέωνε να ονομάζει «σπίτι» διάφορα σημεία στον πλανήτη. Η ζωή ενός στρατιωτικού έχει πολλές μεταθέσεις. Παντού. Ο Μπράντλεϊ γεννήθηκε στη Γερμανία. Αυτό ήταν το διαβατήριό του για να αγωνιστεί πολλά χρόνια μετά στην Εθνική Γερμανίας.

Δεν ήταν μόνο αυτό. Ένας άνθρωπος με ύψος 229 εκατοστών έχει πολλά ζητήματα. Δεν τα παράτησε και έπαιξε αυτό που του ταίριαζε περισσότερο.

Και πήγε το ταλέντο του μέχρι το ΝΒΑ! Και ακόμα παραπέρα.

Ο Σον Μπράντλεϊ ήταν ένας από τους μπασκετμπολίστες που είδαν τα ταλέντα τους να... χάνονται για τις ανάγκες της ταινίας «Space Jam». Το γεγονός ότι το ταλέντο του κατέληξε στον ψηλότερο (και λιγότερο έξυπνο) των κακών της ταινίας, δεν απεικόνιζε την πραγματικότητα.

Ο 48χρονος πρώην αθλητής έμεινε στο ράντζο της οικογένειάς του, στη Γιούτα. Ασχολήθηκε με δεκάδες αγαθοεργίες και βοήθησε δεκάδες ανθρώπους σε ανάγκη.

Πρόσφερε σε ένα σχολείο για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο από διάφορα πόστα: Υποδιευθυντής, σύμβουλος, προπονητής. Όπου χρειάστηκε. Χωρίς γκρίνια, χωρίς να επικαλεστεί την προηγούμενη ιδιότητα του.

Πριν από μερικά χρόνια, μαζί με τη σύζυγό του, και τα έξι παιδιά τους, είχαν ταξιδέψει στην Ινδία. Για να βοηθήσουν μία φιλανθρωπική οργάνωσε σε ένα χωριό λεπρών! «Θεωρούνται καταραμένοι και αν κάποιος σε μία οικογένεια έχει λέπρα, τότε τον κάνουν πέρα. Ακόμη και οι ίδιοι βλέπουν τους εαυτούς τους καταραμένους. Παίρνουμε τα παιδιά που έχουν προσβληθεί από λέπρα, τα βάζουμε σε ένα σχολείο και συνεργαζόμαστε με τοπικές επιχειρήσεις για να τα βοηθήσουμε», είχε πει τότε.

Η αλήθεια είναι πως ο Μπράντλεϊ λάτρευε να κάνει βόλτες με τη μεγάλη μηχανή του. Την αποφράδα ημέρα του ατυχήματός του, προτίμησε ένα ποδήλατο. Και η σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο, του προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στη σπονδυλική στήλη. Ο Μπράντλεϊ έχει μάθει στα δύσκολα. Με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του να ορθώνεται μπροστά του. Πελώρια. Σχεδόν ανίκητη. Μα ο ίδιος τα έχει... βάλει με άλλα θηρία. Θα τα... βάλει και αυτή τη φορά.

Το τραγούδι για τον Τζίμερ Φριντέτ!

Για χάρη του Τζίμερ Φριντέτ, ο Μπράντλεϊ έγινε μέχρι και... ροκ σταρ! Στη μελωδία του διάσημου τραγουδιού των Μπον Τζόβι «Wanted dead or Alive» και μαζί με μερικές δόξες του κολεγίου του BYU, θέλησε να αποθεώσει τον Φριντέτ!

Ο πρώην «πράσινος» ήταν τότε μέλος του BYU και το τραγούδι του Τζίμερ Φριντέτ κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο!

 

NBA Τελευταία Νέα