Αντετοκούνμπο: Είναι ηγέτης και πρέπει να παίρνει την ευθύνη στα κρίσιμα όπως με Κλίπερς! (vids)

Αντετοκούνμπο: Είναι ηγέτης και πρέπει να παίρνει την ευθύνη στα κρίσιμα όπως με Κλίπερς! (vids)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο: Είναι ηγέτης και πρέπει να παίρνει την ευθύνη στα κρίσιμα όπως με Κλίπερς! (vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τα πάντα για τους Μπακς κόντρα στους Κλίπερς, μα το σημαντικότερο είναι πως πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις και τις ευθύνες στα κρίσιμα τελευταία λεπτά όπως κάνουν οι ηγέτες. Το gazzetta.gr αναλύει.

Πράματα και θάματα έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στους Κλίπερς, σε μια από τις πιο γεμάτες εμφανίσεις της καριέρας του στο ΝΒΑ.

Ο Greek Freak ανέβηκε στην 4η θέση των σκόρερ στην ιστορία των Μπακς, έπιασε τον Μάικλ Τζόρνταν σε μια ιδιαίτερη στατιστική κατηγορία και οδήγησε τα... ελάφια στην 5η σερί νίκης τους στο πρωτάθλημα.

Το χάρησε με όλη του την ψυχή, κάτι που φαινόταν ξεκάθαρα από τις αντιδράσεις του στο ματς και ειδικά μετά την καρφωματάρα που έδωσε προβάδισμα 3 πόντων, 10 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Μετά το τέλος του ματς δήλωσε πως νιώθει σαν να βιώνει το μεγαλείο, ενώ θα πρέπει να πάρει την εμφάνιση του κόντρα σε Λέοναρντ και Τζορτζ και να την κάνει... οδηγό για τα επόμενα μεγάλα ματς που έρχονται.

Οι ηγέτες παίρνουν την ευθύνη στα κρίσιμα και ο Γιάννης το έκανε τέλεια

Απέναντι στους Κλίπερς, ο Γιάννης ήταν αποφασισμένος να δείξει ποιος είναι ο MVP, να φανερώσει σε όλους πως μπορεί να πάρει την ευθύνη στα κρίσιμα.

Ο Greek Freak πήρε όλες τις κρίσιμες επιθέσεις των τελευταίων 3 λεπτών και σκόραρε ή κέρδισε φάουλ. Την μοναδική που δεν πήρε πάνω του, την έχασε ο Κόνατον που αστόχησε από κοντά.

Στο 2:38 μείωσε σε 100-99 για τους Μπακς, με έμμεσο τρίποντο, ενώ στο 1:57 με 2 βολές έβαλε μπροστά την ομάδα του με 100-101.

Οι Μπακς εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των Τζορτζ και Λέοναρντ στις τελευταίες επιθέσεις για να έρθει πάλι ο ηγέτης τους να καρφώσει με μανία για το 100-103 στα 10 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα είχε κάνει μπλοκ στον Λέοναρντ στο 2:13 με το σκορ στο 100-99.

«Πυξίδα» για τα επόμενα ματς οριακών καταστάσεων

Οι Μπακς θα παίξουν ακόμα πιο σπουδαία ματς στη συνέχεια της σεζόν και ειδικά στα playoffs.

Και θα αναγκαστούν να ζήσουν κι άλλα θρίλερ όπως αυτό με τους Κλίπερς.

Ο Γιάννης είναι ηγέτης, είναι MVP για 2 σερί σεζόν, είναι το σημείο αναφοράς των Μπακς και ένας από τους σπουδαίοτερους... οδοστρωτήρες στην ιστορία της λίγκας.

Στα προηγούμενα ματς, όταν το ματς γινόταν θρίλερ, αρκετές φορές η μπάλα πήγαινε σε άλλον και ειδικότερα στον Μίντλετον που έχει παραπάνω το μακρινό σουτ, αλλά η απόφαση δεν δικαίωσε τον Μπουντενχόλζερ.

Τρανό παράδειγμα το ματς με τους Νετς, όπου ο Κρις πήρε 2 τρίποντα με σκορ στο 125-123 υπέρ των Νετς, τα έχασε και τα 2, με το Μπρούκλιν να πανηγυρίζει.

Το παιχνίδι του Γιάννη σίγουρα δεν του επιτρέπει ακόμα να σουτάρει με συνέπεια από το τρίποντο, ωστόσο ο Greek Freak μπορεί να σε... σκοτώσει αν σε πάει κοντά στο καλάθι ή να απειλήσει και από μέση απόσταση.

Φυσικά μπορεί και η ομάδα να φτιάξει τη φάση για τον Γιάννη και να μην περιμένει να δημιουργήσει μόνος τη φάση για τον εαυτό του. Όπως έγινε μετά από έξοχη κυκλοφορία μπάλας στην καρφωματάρα στα 10 δευτερόλεπτα. Eπίσης κόντρα στους Κλίπερς, οι συμπαίκτες του διάβασαν τα mismatch και τον... τάισαν κοντά στη ρακέτα, όπου δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει. Η ομάδα είχε την ψυχραιμία να βρει την καλύτερη δυνατή επιλογή σε ένα ματς-θρίλερ και κόντρα σε αντίπαλο που στοχεύει στο πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης είναι ηγέτης και πρέπει να παίρνει την ευθύνη στα κρίσιμα όπως το έκανε με Κλίπερς. Δεν λέμε ότι πρέπει να εκβιάζει καταστάσεις, όταν του δίνεται η δυνατότητα, θα πρέπει να το πάρει πάνω του. Εχει την κλάση και το καθαρό μυαλό να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Άλλωστε στα ματς που... χαλάει ο κόσμος και είναι θρίλερ, πρέπει να μιλάνε πάντα οι μεγάλοι παίκτες.

Kαι ο Γιάννης έχει δείξει πως μπορεί να το κάνει. Ρωτήστε τους Νικς, τους Μπλέιζερς, τους Σέλτικς και φυσικά τους Κλίπερς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα