Ντε Μάρκους Κάζινς: Δεν στέριωσε ούτε στο Χιούστον, τον θέλει το... μισό ΝΒΑ! (vids)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ντε Μάρκους Κάζινς: Δεν στέριωσε ούτε στο Χιούστον, τον θέλει το... μισό ΝΒΑ! (vids)

bet365

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς θα βγει ξανά στον δρόμο για την αναζήτηση της επόμενης ομάδας του. Της κατάλληλης. Αυτή που θα του δώσει αρμονία. Την πέμπτη σε τέσσερις σεζόν!

Άλλη μία φανέλα. Τρόπον τινά ένας μπασκετικός μισθοφόρος, στην αναζήτηση χρήματος και δόξας. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς δεν στέριωσε ούτε στους Χιούστον Ρόκετς! Την τρίτη ομάδα του σε ουσιαστικά τρεις σεζόν, αφού την τέταρτη – όπου είχε συμφωνήσει με τους Λέικερς – δεν αγωνίστηκε λόγω του τραυματισμού του.

Η επιλογή των Ρόκετς διέθετε ρίσκο. Το γνώριζαν. Και ο Κάζινς το είχε συνειδητοποιήσει. Γι' αυτό και δέχτηκε την επιλογή ενός μη εγγυημένου συμβολαίου. Θαρρείς πως ήταν... σχολιαρόπαιδο και όχι ένας βετεράνος.

Είδε την ευκαιρία και την πήρε.

Μετά από 25 αγώνες και ενώ πριν από μερικά 24ώρα είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως το συμβόλαιό του θα γίνει εγγυημένο, οι Ρόκετς αναμένεται να τον αφήσουν ελεύθερο!

Για να βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Στο Χιούστον θέλουν να δώσουν χώρο στο νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας, τον Κρις Γουντ. Δεν είναι μόνο το παχυλό συμβόλαιό του, αλλά και οι αριθμοί που κατέγραφε, πριν τραυματιστεί. Αριθμούς που έκανε ο Κάζινς προτού τραυματιστεί για πρώτη φορά.

Την ίδια στιγμή, ο 30χρονος σέντερ δεν θα έχει πρόβλημα να χωρέσει στο salary cap κάθε ομάδας. Τα τρία τελευταία συμβόλαια που πήρε άξιζαν $5.337.000 (Ουόριορς), $3.500.000 (Λέικερς) και $2.331.593 (Ρόκετς).

Με αυτό – το ελάχιστο για βετεράνο – θα υπογράψει με την επόμενη ομάδα του. Και αν ολοκληρώσει τη σεζόν δίχως προβλήματα, τότε θα βγει ξανά στην αγορά για το μεγάλο συμβόλαιο που ψάχνει εδώ και χρόνια.

Ποια θα είναι όμως η ομάδα που θα διαλέξει; Ο Κάζινς θα χρειαστεί να το σκεφτεί ξανά. Από την αρχή. Όπως έκανε και το καλοκαίρι που διάλεξε του Ρόκετς.

  • Τον θέλουν οι Μαϊάμι Χιτ. Για να.. κουμπώσει ως το κομμάτι που θα κλείσει το χάσμα ανάμεσα στους «διεκδικητές του τίτλου» και στους «πρωταθλητές».

  • Τον θέλουν (ξανά) οι Λος Άντζελες Λέικερς. Για να καλύψει το κενό του Άντονι Ντέιβις. Και για να μείνει, όταν ο βασικός σέντερ των πρωταθλητών επιστρέψει, ως μία πολύτιμη λύση.

  • Τον θέλουν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Για να σταματήσουν επιτέλους να παίζουν μόνο small ball ή με βασικό σέντερ τον Ενές Καντέρ. Οι τρεις βασικοί ψηλοί τους είναι εκτός (Νούρκιτς, Κόλινς, Τζάιλς).

  • Τον θέλουν και οι Τορόντο Ράπτορς! Μπορεί να μην ταιριάζει με τον αμυντικό προσανατολισμό των πρωταθλητών του 2019, ωστόσο η προσθήκη του θα δώσει ποιότητα στην επίθεση. Και έναν ψηλό φόβητρο, που υπήρχε κάποτε τόσο στο πρόσωπο του Γιόνας Βαλαντσιούνας, όσο και στου Μαρκ Γκασόλ.

  • Τον θέλουν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Αν και η απορία γιατί δεν τον κράτησαν το 2019 θα είναι πάντοτε επίκαιρη.

Οι Ουόριορς αναζητούν πόντους στην επίθεση. Κάθε φορά που ο Στεφ Κάρι δεν βρίσκεται στο παρκέ, το Γκόλντεν Στέιτ χάνει σχεδόν 13 πόντους (για κάθε 100 επιθέσεις)! Και ο Κάζινς, τουλάχιστον αυτός των Ρόκετς, μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Φέτος, ο Κάζινς αγωνίστηκε σε 25 αγώνες των Ρόκετς. Με τους αριθμούς του να είναι πεσμένοι σε σχέση με πρόπερσι. Έχει 9.6 πόντους, 7.6 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 0.7 κοψίματα. Ωστόσο, στα 14 τελευταία ματς του είχε 12.4 πόντους (με 44.6%).

 

NBA Τελευταία Νέα