Η νέα τρέλα: Συλλέκτες έχουν ξοδέψει $70 εκ. για την αγορά βίντεο με highlights παικτών του ΝΒΑ!

Gazzetta team
Η νέα τρέλα: Συλλέκτες έχουν ξοδέψει $70 εκ. για την αγορά βίντεο με highlights παικτών του ΝΒΑ!

bet365

Οι κάρτες... πέθαναν. Τα αυτοκόλλητα φθίνουν. Αλλά ένα βίντεο μοιάζει παντοτινό! Αυτή είναι η νέα τρέλα που σαρώνει το ΝΒΑ και εξελίσσεται σε μία... μανία αξίας τουλάχιστον 70 εκατομμυρίων δολαρίων!

Απο τα χέρια σας θα έχουν περάσει οι περίφημες κάρτες των παικτών του ΝΒΑ. Οι Αμερικάνοι τις ονομάζουν trading cards, κάρτες προς ανταλλαγή. Αν είχε μία διπλή, τότε μπορούσες να την ανταλλάξεις με μία κάρτα από τη συλλογή κάποιου άλλου. Η συλλογή καρτών... ξεθώριασε. Παρέμεινε μόνο η οικονομική τους αξία, για κάποιες τεράστια.

Κάντε στην άκρη, έρχονται τα αυτοκόλλητα. Μόνο που και αυτά, μετά από μερικά χρόνια, απευθύνονται περισσότερο στις μικρότερες ηλικίες. Τι έχει σειρά;

Στον κόσμο της τεχνολογίας, του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μία ιδέα έχει συγκεντρώσει ήδη $70 εκατομμύρια! Αυτό το ποσό έχουν ξοδέψει περισσότεροι από 50.000 συλλέκτες για να αποκτήσουν βίντεο μερικών δευτερολέπτων. Το περιεχόμενός του ποικίλλει: Από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, μία απίθανη τάπα, μία χαρακτηριστική κίνηση. Το τρομερό είναι πως τα ίδια βίντεο κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Η ιδέα ανήκει στον Τζέρεμι Λεβίν, ο οποίος δημιούργησε την ιστοσελίδα «NBA Top Shot», η οποία είναι εγκεκριμένη από το ίδιο το ΝΒΑ. Μέσα σε αυτή πουλάει τα παραδοσιακά φακελάκια. Σε ψηφιακή μορφή. Αντί για κάρτες ή αυτοκόλλητα, μέσα κρύβουν βίντεο. Ο Λεβίν, μιλώντας στο ESPN, έριξε το.. τυράκι του, ως καλός επιχειρηματίας: «Μπορεί να κοστίζει 10 φορές παραπάνω, 100 φορές παραπάνω ή τίποτα». Αυτό το ξεστόμισε έχοντας μόλις ξοδέψει 100.000 δολάρια για την αγορά ενός βίντεο 13 δευτερολέπτων από την πρώτη τάπα του Ζάιον Ουίλιαμσον!

Την ίδια στιγμή, φροντίζει να... θεσπίσει την ιδέα του ως μοναδική, έναντι των καρτών: «Εχουν κυκλοφορήσει πάνω από 1.300 rookie κάρτες του Ζάιον. Ποιες θα είναι οι συλλεκτικές; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό που προσφέρω, ωστόσο, είναι ξεχωριστό, αφού υπάρχουν μόλις 50 διαθέσιμες "στιγμές"».

'Ενα απλό φακελάκι κοστίζει $9. Αυτή τη στιγμή κάθε φακελάκι στην ιστοσελίδα έχει εξαντληθεί. Αλλά κάτι μας λέει ότι σύντομα θα επανακυκλοφορήσουν. Όπως και στις κάρτες, έτσι και στις «στιγμές», όπως τις ονομάζουν οι συλλέκτες, μπορεί να τις ανταλλάξεις ή να τις πουλήσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα