Με την ανανέωση ΛεΜπρόν και AD, οι Λέικερς είναι υποψήφιοι για την καλύτερη 5άδα όλων των εποχών! (poll)

Με την ανανέωση ΛεΜπρόν και AD, οι Λέικερς είναι υποψήφιοι για την καλύτερη 5άδα όλων των εποχών! (poll)

Αντωνία Σπανού
Με την ανανέωση ΛεΜπρόν και AD, οι Λέικερς είναι υποψήφιοι για την καλύτερη 5άδα όλων των εποχών! (poll)

bet365

Οι Λέικερς ανανέωσαν ΛεΜπρον Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις και βάζουν τεράστια υποψηφιότητα για την καλύτερη πεντάδα στην ιστορία του ΝΒΑ.

Δύο ανανεώσεις, με διαφορά μερικών ημερών και οι Λέικερς είναι αποφασισμένοι να κάνουν την ιστορία, ακόμα πιο δυνατή, για τον Οργανισμό του Λος Άντζελες. Η πρώτη είδηση ήταν ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα μείνει στους Λος Άντζελες Λέικερς μέχρι το 2023.

Η μέγιστη (max) επέκταση του συμβολαίου του περιλαμβάνει αμοιβή 85 εκατομμύρια δολάρια και ο «Βασιλιάς» ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα για την προσφορά του, ενώ θα συνεχίσει να προσπαθεί να κατακτήσει και ακόμα περισσότερους τίτλους.

Ακολούθησε ο Άντονι Ντέιβις, ο οποίος θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους Καλιφορνέζους για 190 εκατομμύρια δολάρια. Οι Λέικερς, μετά από 10 χρόνια, είδαν αυτό το δίδυμο να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλότερες απαιτήσεις, ο δυο τους βοήθησαν στην επιστροφή στους τίτλους και κατάφεραν να τους «δέσουν», ώστε να μαζί να πάνε την ομάδα, όσο υψηλότερα γίνεται.

Και οι δύο παίκτες έχουν πολύ μεγάλες προσωπικές φιλοδοξίες, με διαφορετικές προεκτάσεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι δυο τους μπορούν να μπουν στα ιστορικά βιβλία της ομάδας τους και όχι μόνο, αφού η παρουσία τους στο Λος Άντζελες για πολλά χρόνια, θα μπορούσε να δημιουργήσει την καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ.

Οι Λέικερς γνωρίζουν καλά ότι το δίδυμο αυτό έχει δυναμική, που δεν μοιάζει με άλλη και το ότι κατάφερε να «δέσει» και τους δύο είναι τεράστια επιτυχία. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι, αλλά είναι και η ευκαιρία, αυτοί οι δύο κορυφαίοι παίκτες να καταφέρουν να πάνε την ιστορία σε άλλο επίπεδο.

Ο ΛεΜπρον έχει στην μέση και την προσωπική του κληρονομιά, ο Ντέιβις βλέπει ότι είναι ικανός να πάει τον μύθο του σε άλλο επίπεδο και οι δύο μαζί σε συνδυασμό μπορούν να πάνε και την ομάδα τους, όσο υψηλότερα έχει φανταστεί ο πιο αισιόδοξος οπαδός.

H ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΒΑ

Πριν από μερικούς μήνες, τo ESPN έφτιαξε τις all time πεντάδες των 30 ομάδων του ΝΒΑ και το gazzetta.gr έδωσε την ευκαιρία να ψηφίσουν την κορυφαία σε Ανατολή και Δύση. Στην Ανατολή την πρωτιά πήραν οι Μπουλς. Όσο για την Δύση, οι Λέικερς (Μάτζικ, Ουέστ, Κόμπι, Τζαμπάρ, Σακίλ) έκαναν... πλάκα, αφού οι αναγνώστες του gazzetta.gr τους έδωσαν το φοβερό 73% των ψήφων. Το ποσοστό ήταν τεράστιο από εσάς, τους αναγνώστες, που αναγνωρίζετε τι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν οι Λέικερς.

Με την ανανέωση του ΛεΜπρον και του Ντέιβις, αυτή η πεντάδα μπορεί να ανανεωθεί και αν μπορεί κάποιος να το φανταστεί να γίνει ακόμα πιο δυνατή. Αυτή η ανανέωση μοιάζει κάπως έτσι. Ο Μάτζικ στον άσο, ο Κόμπι στο 2, ο ΛεΜπρόν στο 3, ο Ντέιβις στο 4 και ο Καρίμ στο 5. Δύσκολα μπορούν να μπουν σε σύγκριση με κάποια άλλη ομάδα, πέρα από την δική τους, αφού μένει εκτός ο Σακίλ και αν είχε κάποιος στο νου τους τους Σέλτικς, τα πράγματα δυσκολεύουν για την Βοστόνη, αν όλα εξελιχθούν καλά.

Οι Λέικερς, μετά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έχουν, πλέον, τους περισσότερους τίτλους μαζί με Σέλτικς (από 17), ενώ σύντομα ο ΛεΜπρόν θα καταφέρει να ξεπεράσει τον Καρίμ σε πόντους. Συνολικά και η πορεία του Τζέιμς, έχει αρχίσει και πλησιάζει... επικίνδυνα τους κορυφαίους. Ο «Βασιλιάς» δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη της την κληρονομιά του και θα προσπαθήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο να φτάσει τον Τζόρνταν και να ονομαστεί από τους περισσότερους, GOAT.

O Κόμπι, από την πλευρά του είναι και εκείνος ένας μύθος για το άθλημα. Έπαιξε, ολόκληρη την καριέρα του, μόνο εκεί και έγινε το σύμβολο της ομάδας και όχι μόνο. Μαζί τους και ο Μάτζικ Τζόνσον, ο οποίος έφερε το show time στο ΝΒΑ και πάντα θα τον μνημονεύουν όλοι γι' αυτό. Ακόμα ένας παίκτης που μπαίνει στην λίστα με τους κορυφαίους όλων των εποχών, τρομαχτικά ποιοτικός, ο οποίος έγραψε ιστορία και στην λίγκα και φυσικά στην ομάδα του.

Κάπου εδώ έχουμε το ζήτημα του Ντέιβις. Θα μπορέσει ο AD να ξεπεράσει; τον Σακίλ Ο' Νιλ; Ο Ντέιβις ανανέωσε το συμβόλαιο του για 5 χρόνια, έχει ήδη ένα πρωτάθλημα και είναι ικανός για πολλά ακόμα. Ο Σακίλ είναι ένας θρύλος του ΝΒΑ και ειδικά των ψηλών του, έχει τρία πρωταθλήματα, αλλά υπάρχει η προοπτική ο Ντείβις να τον ξεπεράσει. Η «δίψα» του ΛεΜπρον σίγουρα βοηθάει, η αρχή έγινε και έχει όλο τον δρόμο μπροστά του στρωμένο, για να πάρει αυτή την θέση.

Οι Λέικερς, μετά από χρόνια, πρωταγωνιστούν και δυναμώνουν τον ήδη τεράστιο «μύθο» τους.

Συμφωνείτε όμως ότι με αυτές τις δύο ανανεώσεις δημιουργούν την All time 5άδα όλων των εποχών;

Loading...

 

NBA Τελευταία Νέα