Αντετοκούνμπο: Το Μαϊάμι είναι ο... κρυπτονίτης του Γιάννη! (infographics)

Αντωνία Σπανού
Αντετοκούνμπο: Το Μαϊάμι είναι ο... κρυπτονίτης του Γιάννη! (infographics)

bet365

Οι Χιτ για ακόμα μια φορά επηρέασαν την καλή απόδοση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και φαίνεται ξεκάθαρα πως αποτελούν την ομάδα του ΝΒΑ που καταφέρνει καλύτερα να τον περιορίσει.

Η δεύτερη φάση των φετινών playoffs είναι γεγονός και οι Μπακς με τους Χιτ ξεκίνησαν το ταξίδι των 4 νικών. Το Μαϊάμι για ακόμα μια φορά μπήκε δυνατά κόντρα στο Μιλγουόκι και το αποτέλεσμα δεν σόκαρε πολλούς. Οι Χιτ έχουν αποδείξει ότι καταφέρνουν να σταματήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και κατά συνέπεια να κάνουν «ζημιά» στα «Ελάφια» και τώρα που τα πράγματα είναι κρίσιμα, οι νίκες μετρούν διαφορετικά.

Ο Έλληνας σταρ είδε και πάλι απέναντι του να σηκώνεται το... γνωστό τοίχος, που στήνουν στην άμυνα τους, αλλά και πάλι φάνηκε και ο ίδιος και η ομάδα του να μην έχουν λύση. Ο Γιάννης παραδέχτηκε ότι η ομάδα του έχει βρεθεί και πάλι σε αυτή την θέση και έχει αντιδράσει, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα και το ξέρει πολύ καλά αυτό.

Οι Χιτ τον ανάγκασαν σε μια νέα κακή εμφάνιση, στην οποία δεν πέρασε καν τους 20 πόντους, παίζοντας πάνω από 20 λεπτά, κάτι που είχε να συμβεί από τον περασμένο Μάρτιο, που και πάλι το Μαϊάμι το είχε καταφέρει. Παράλληλα, επέστρεψαν και τα airball σε βολές, με τον ηγέτη του Μιλγουόκι να δείχνει και πάλι αποσυντονισμένος.

Το Μαϊάμι ξεκίνησε την σεζόν με χαμηλές προσδοκίες, αλλά τα πράγματα στην πορεία άλλαξαν και έδειξε μια δυναμική που λίγοι περίμεναν. Ο Τζίμι Μπάτλερ έχει ταιριάξει τέλεια ως ηγέτης, δίπλα του έχει παίκτες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ομάδας και φαίνεται πως οι Χιτ δεν πρόκειται να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έχουν απέναντι τους έναν αντίπαλο, που έχουν βρει τις αδυναμίες του και θα ήθελαν να τον τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα νοοτροπίας είναι η ατάκα του Τζίμι Μπάτλερ για την οικογένεια του, αφού επέλεξε να μην καλέσει κανέναν στην «φούσκα», αντιμετωπίζοντας αυτά τα playoffs ως επαγγελματικό ταξίδι. Οι Μπακς έχουν χάσει εκτός από τον βασικό τους γκαρντ και το μυαλό τους, αφού απέναντι τους έχουν μια ομάδα, που τους νικάει με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο Γιάννης είπε στην συνέντευξη του όσα... έπρεπε να πει, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα, για να δουν αποτελέσματα.

ΟΙ ΧΙΤ ΕΙΝΑΙ Ο «ΚΡΥΠΤΟΝΙΤΗΣ» ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Οι Χιτ έχουν πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο την καλύτερη αντιμετώπιση, απ' όλες τις ομάδες της λίγκας. Όπως καταγράφεται στο γράφημα του sofascore Έχουν καταφέρει να ρίξουν τον μέσο όρο του σε πόντους, να τον κάνουν να σουτάρει με τραγικά ποσοστά, ενώ θεαματικός είναι και ο αριθμός των λαθών κόντρα στο Μαϊάμι. Ο MVP παίζει 4 λεπτά περισσότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και έχει τρομερή πτώση στον μέσο όρο του, κόντρα στους Χιτ. Ενώ με τις υπόλοιπες ομάδες του ΝΒΑ έχει 29.3 πόντους, κόντρα στους Χιτ έχει 23.3 πόντους και ενώ κρατά σε ικανοποιητικό επίπεδο το ποσοστό του στα σουτ εντός παιδιάς, τρίποντα και βολές κατρακυλούν.

Στα τρίποντα ο Γιάννης έχει 11.1% κόντρα στο Μαϊάμι, ενώ κανονικά σουτάρει με 31.9%, ενώ στις ελεύθερες βολές έχει 53.8%, ενώ με τους υπόλοιπους είναι στο 63.2%. Εκτός από την δυσκολία του να σκοράρει από απόσταση, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πίεση που του ασκούν οι Χιτ βγαίνει στο παιχνίδι του. Κόντρα στον Μπάτλερ και την παρέα του, ο Έλληνας σταρ του Μιλγουόκι, έχει τρομερή αύξηση στα λάθη του. Ενώ κόντρα σε όλη την λίγκα έχει 3.5 λάθη ανά παιχνίδι, με τους Χιτ εκτοξεύει το νούμερο έχοντας κοντά στα 6 λάθη.

Είναι φανερό ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς και οι Χιτ θέλουν να συνεχίσουν να τους χαλούν τα σχέδια. Από την άλλη, όπως παραδέχτηκε και ο Greek Freak, εδώ παίζεται όλη η χρονιά τους και πρέπει να βρεθεί τρόπος να αλλάξει η κατάσταση. Πάντως, όπως και να έχει η σειρά πρόκειται να είναι συναρπαστική και ο τελικός νικητής, άξια θα συνεχίσει στην συνέχεια.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα