Ιγκουοντάλα και Κρις Πολ είναι αυτοί που «έσωσαν» την σεζόν στο ΝΒΑ

Αντωνία Σπανού
Ιγκουοντάλα και Κρις Πολ είναι αυτοί που «έσωσαν» την σεζόν στο ΝΒΑ

bet365

Κρις Πολ και Αντρε Ιγκουοντάλα ήταν οι δύο... πιο λογικοί που βγήκαν μπροστά και εξήγησαν σε όλους πόσα έχουν να χάσουν αν η χρονιά «τιναχθεί» στον αέρα.

Οι δύο ημέρες που πέρασαν ήταν ιστορικές για το ΝΒΑ, με έντονο τον φόβο να... τιναχθούν όλα στον αέρα. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Μπακς πήραν την μεγάλη απόφαση να μποϊκοτάρουν το Game 5 κόντρα στους Μάτζικ και κάπου εκεί όλα άλλαξαν. Τα «Ελάφια» βγήκαν μπροστά, εξήγησαν τις θέσεις τους και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες ομάδες, με τα παιχνίδια να μην γίνονται.

Άμεσα οι παίκτες έκαναν σύσκεψη για να βρεθεί μια λύση, όπου Λέικερς και Κλίπερς είπαν ξεκάθαρα να σταματήσει εδώ η σεζόν και να βγουν έξω να παλέψουν οι παίκτες για κοινωνική δικαιοσύνη. Πολλά ακούστηκαν ότι έγιναν, υπάρχουν αναφορές για νεύρα από τον ΛεΜπρον, αλλά δύο ήταν οι παίκτες που βγήκαν μπροστά και εξήγησαν και στους υπόλοιπους, για να φτάσουμε στην χθεσινή απόφαση, για συνέχεια της σεζόν.

Ο Κρις Πολ, που είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης των παικτών και ο Αντρε Ιγκουοντάλα ήταν η φωνή της λογικής που άπαντες χρειάζονταν. Εκεί που υπήρξε διαφωνία μεταξύ των ομάδων του Λος Άντζελες και των υπολοίπων, οι δυο τους εξήγησαν πως τα οικονομικά μεγέθη που διακυβεύονται είναι τεράστια και η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη. Πιο σημαντικό ακόμα ήταν ότι ανέφεραν ότι όσο παίζουν οι παίκτες έχουν μια πλατφόρμα να ακούγονται, ο κόσμος ακούει τι λένε, κάτι που δεν θα είναι το ίδιο αν πάνε όλοι σπίτια τους.

Ο Πολ σχολίασε πως έχει πείσει όλους τους συμπαίκτες του να ψηφίσουν και ήθελε όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχει και η μεγάλη εικόνα. Και ο Ιγκουοντάλα είναι ένας από τους βετεράνους που απολαμβάνουν τον μεγαλύτερο σεβασμό στην λίγκα, πολλοί τον θαυμάζουν για όσα έχει πετύχει και οι ήρεμες φωνές του ΝΒΑ ήταν εκείνες που ακούστηκαν λογικά, σε μια κατάσταση που έδειχνε έτοιμη να εκτροχιαστεί.

 

NBA Τελευταία Νέα