Η φούσκα «έπνιξε» τους All Star στα playoffs!

Αντωνία Σπανού
Η φούσκα «έπνιξε» τους All Star στα playoffs!

bet365

Αρκετοί All Stars του ΝΒΑ δείχνουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην φούσκα και τα φετινά playoffs, οι μεγάλες εμφανίσεις λείπουν και το μεγάλο ερώτημα είναι ένα. Επηρεάζονται οι παίκτες από τις συνθήκες;

Τα playoffs του ΝΒΑ συνεχίζονται κανονικά, όσο κανονικά μπορούν να είναι στην νέα πραγματικότητα της «φούσκας» στην οποία οι περισσότεροι έχουν προσαρμοστεί και όλοι έχουν αποδεχθεί. Μπορεί όλοι να έχουν συνηθίσει αυτή την κατάσταση πλέον, στο παρκέ πάντως κάποια δείγματα είναι κάπως... ανησυχητικά και το «Forbes» τα καταγράφει.

Τα πράγματα είναι περίεργα, όπως το ότι ο Εμπίντ βρίσκεται μόλις μία ήττα μακρυά από το να συνεχίσει τις διακοπές του και μάλιστα με ένα μεγαλοπρεπέστατο «σκούπισμα», με τον Σίμονς είναι ήδη εκτός. Ο Κρις Πολ έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ότι οφείλει να συνέλθει, αφού είναι μακρυά από τον καλό του εαυτό, με μόλις 2 ασίστ στο περασμένο παιχνίδι, ενώ αυτό που όλοι συζητάνε είναι οι πολύ κακές εμφανίσεις του Πολ Τζορτζ, ο οποίος έχει χάσει 26 από τα 33 σουτ που έχει επιχειρήσει. Ο Λούκα Ντόντσιτς συνεχίζει να έχει καλά νούμερα, αλλά ο τραυματισμός του στο τελευταίο παιχνίδι τον κάνει αμφίβολο για την συνέχεια.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις είναι παροπλισμένος, όπως και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν, που κατά τα άλλα «κουβαλάει» την ομάδα του είχε μόλις 2/11 σουτ. Ακόμα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιμετώπισε κάποια θέματα, αφού στην ήττα των Μπακς από τους Μάτζικ έμεινε 11 λεπτά στο παρκέ, παλεύοντας να βρει σκορ.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ

Η «φούσκα» είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι έχει δημιουργήσει κάποια θέματα στους παίκτες. Το παραδέχτηκε και ο Έλληνας σταρ του Μιλγουόκι, ότι η ζωή εκεί είναι μόνο μπάσκετ. Κανείς δεν έχει την ευκαιρία να πάει σπίτι του, να ξεφύγει, να δει τους αγαπημένους του, να φάει το φαγητό που θέλει.

«Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Αν τα πράγματα ήταν κανονικά θα πηγαίναμε λίγο σπίτι, θα περνούσαμε χρόνο με τις οικογένειες μας, θα βλέπαμε μια ταινία, θα τρώγαμε το αγαπημένο μας φαγητό, θα κοιμόμασταν στο κρεβάτι μας. Νιώθεις άνετα. Τώρα νιώθουμε ότι πάντα δουλεύουμε. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από το μπάσκετ. Προσωπικά το έχω αποδεχθεί. όλοι το ίδιο περνάνε, δεν είμαστε μόνο εμείς, όλες οι ομάδες περνάνε το ίδιο, αλλά πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας».

Μετά από τα πρώτα παιχνίδια των playoffs οι μεγάλες εμφανίσεις μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι μέρες που περνούν στην φούσκα δεν είναι εύκολες. Οι παίκτες δυσκολεύονται να να ισορροπήσουν, κυρίως ψυχολογικά και ό,τι συμβαίνει μέσα στο παρκέ, είτε θετικό, είτε αρνητικό, φαντάζει πιο σοβαρό απ' ότι ίσως είναι.

Οι Σίξερς μπορεί να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα φύγει από τα playoffs, με τους Σέλτικς να είναι μια... ανάσα πριν τους σκουπίσουν. Ο Εμπίντ προσπαθεί να τραβήξει μόνος του την ομάδα του, αλλά κάνει λάθη που στοιχίζουν και οι δηλώσεις του δείχνουν ότι προσπαθεί να το κάνει με λάθος τρόπο.

Προσπαθεί να το κάνει μόνος του. «Δεν θέλω να με σκουπίσουν. Ξεπατώνομαι», ήταν η δήλωση του, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό. Μαζί με την Φιλαντέλφια φαίνεται πως θα χαιρετήσουν και οι Νετς, που παίζουν χωρίς κάποιον All Star και είναι στο 3-0 από τους Πρωταθλητές, Ράπτορς, οι οποίοι αποτελούν και εξαίρεση, αφού οι All Stars τους είναι εξαιρετικά ανεβασμένοι.

Επιστρέφοντας στην Δύση, ο Καουάι Λέοναρντ δεν φαίνεται να έχει... κολλήσει το μικρόβιο των υπολοίπων και σταθερά βοηθά την ομάδα του να παίρνει νίκες, αφού είναι στο 2-1 πλέον. Ο ΛεΜπρον από την άλλη δεν έδειξε καμία σταθερότητα και από την ιστορική πρώτη εμφάνιση του, έκανε την χειρότερη του στο Game 2 κόντρα στους Μπλέιζερς, ενώ με τον Άντονι Ντέιβις έγινε το ακριβώς αντίθετο.

Οι Νάγκετς, από την πλευρά τους, περνάνε δύσκολα. Ο Νίκολα Γιόκιτς ψάχνει και αυτός τον καλό του εαυτό, αφού είχε μόλις 15 πόντους στην ήττα της ομάδας του από τους Τζαζ και φαίνεται πως και ο ίδιος και η ομάδα του θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ αν δεν θέλουν να βρεθούν εκτός. Οι Τζαζ έχουν ανεβασμένο τον Μίτσελ, ενώ και ο Γκομπέρ κάνει εμφανίσεις που αξίζουν προσοχής.

Ο Τζίμι Μπάτλερ και η παρέα του δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μέχρι τώρα και έχουν βάλει τον στόχο τους λίγο πιο μακρυά. Από την άλλη οι Μπακς δυσκολεύονται. Απέναντι στους λειψούς Μάτζικ έχουν δυσκολίες, με τον Κρις Μίντλετον να είναι φανερά εκτός κλίματος. Ο παίκτης που υποτίθεται ότι πρέπει να βοηθήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι κακός και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα «Ελάφια» έχουν χάσει τον τίτλο του φαβορί.

Ό,τι και αν γίνει η δράση συνεχίζεται και τα συμπεράσματα θα είναι πιο πολλά στο μέλλον. Πάντως είναι φανερό ότι υπάρχουν παίκτες που αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας στην κριτική.

Διαβάστε ακόμα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα