Mίντλετον: Έχει... εξαφανιστεί ξανά την πιο κρίσιμη στιγμή! (infographics)

Mίντλετον: Έχει... εξαφανιστεί ξανά την πιο κρίσιμη στιγμή! (infographics)

Νίκος Καρφής
Mίντλετον: Έχει... εξαφανιστεί ξανά την πιο κρίσιμη στιγμή! (infographics)

bet365

Ο Κρις Μίντλετον είναι... εξαφανισμένος στα 2 πρώτα ματς των Μπακς κόντρα στους Μάτζικ και το gazzetta.gr γράφει για τον παίκτη-βαρόμετρο που πρέπει να... ξυπνήσει γρήγορα και για να μην ξαναδει το έργο των περσινών τελικών Ανατολής να επαναλαμβάνεται.

Οι Μπακς βρίσκονται στο 1-1 στη σειρά με τους Μάτζικ και εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν στον επόμενο γύρο των playoffs.

Πάντως η εικόνα τους προβληματίζει για τα δύσκολα ματς που θα έρθουν (λογικά με τους Χιτ). Ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι η απόδοση του Κρις Μίντλετον, ο οποίος για ακόμα μια φορά είναι... εξαφανισμένος στα playoffs.

Το gazzetta.gr γράφει για τον παίκτη των ελαφιών που το 2019 είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο 178 εκατ. δολαρίων και θυμίζει τους περσινούς τελικούς Ανατολής κόντρα στους Ράπτορς, στους οποίους ο Μπουντενχόλζερ τον... έψαχνε.

Δεν έχει... μπει καν στο κλίμα των φετινών playoffs

Τα... ελάφια έζησαν το σοκ της πρεμιέρας, στην οποία είδαν τους Μάτζικ να παίρνουν τη νίκη και να τους γεμίζουν με άγχος. Παρόλα αυτά η απάντηση ήρθε στο Game 2, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να εντυπωσιάζει.

Ο Κρις Μίντλετον ήταν κακός και στα 2 ματς και σιγουρα δεν παίζει σε καμία περίπτωση σαν... δεύτερο βιολί πίσω από τον Greek Freak. Ούτε σαν 3ο ή 4ο. Στο Game 2 και την τη νίκη του Μιλγουόκι, είχε μόλις 2 πόντους με 1/8 σουτ και 0/4 τρίποντα στην χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του με τη φανέλα των... ελαφιών.

Και πάμε τώρα και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, όπου η ομάδα του γνώρισε την ήττα-σοκ. Εκεί δεν ήταν τόσο... άφαντος, αλλά το γεγονός πως έμεινε τόσο χαμηλά στοίχισε στην ομάδα του, όπου πέρα από τον Γιάννη δεν είχε κάποιον άλλον για να βοηθήσει. Ο Μίντλετον μέτρησε 14 πόντους με 4/12 σουτ και 2/6 τρίποντα όπως θα δείτε και στο γράφημα του sofascore σε μια δύσκολη βραδιά για το σύνολο του Μπουντενχόλζερ.

Σίγουρα στη συνέχεια θα πρέπει να ανέβει, αν θέλει οι Μπακς να προχωρήσουν αρκετά στα ξεχωριστά φετινά playoffs στη φούσκα του Ορλάντο.

Όταν είχε... εξαφανιστεί στους περσινούς τελικούς Ανατολής

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι φετινό το πρόβλημα του Κρις στα μεγάλα ματς.

Οι Μπακς πέρυσι έφτασαν μια... ανάσα από τους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά έχυσαν την καρδάρα με το γάλα στους τελικούς Ανατολής απέναντι στους Ράπτορς. Εκεί αν και προηγήθηκαν με 2-0, οι Καναδοί το γύρισαν σε 2-4, πήραν την πρόκριση και στη συνέχεια κατέκτησαν και το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του, εκτός από το 4ο ματς στο οποίο είχε 30 πόντους.

Στα υπόλοιπα κρίθηκε κατώτερος των περιστάσεων στο σκοράρισμα και ενώ οι Μπακς τον είχαν ανάγκη για να βοηθήσει τον Αντετοκούνμπο στην προσπάθεια για την πρόκριση στους τελικούς.

Στο Game 1 μέτρησε 11 πόντους με 4/12 σουτ και 1/6 τρίποντα, ενώ στη συνέχεια είχε 12 με 5/8 σουτ και 2/3 τρίποντα. Μέχρι εδώ οι Μπακς νικούσαν με 2-0.

Στο Game 3 και την κομβική νίκη των Καναδών στην παράταση, έμεινε στους 9, σουτάροντας με το τραγικό 3/16 σουτ. Στο 4ο ματς έκανε την κορυφαία εμφάνιση του στη σειρά με 30 πόντους και 11/15 σουτ, αλλά μετά γύρισε στις κακές εμφανίσεις.

Στο 5ο ματς είχε μόλις 6 πόντους με 2/9 σουτ, ενώ στον αποκλεισμό των Μπακς στο Game 6 τελείωσε με 14 και 5/13.

Συνολικά στη σειρά μέτρησε 13.7 πόντους με 41.1% εντός πεδιάς και 37.7% τρίποντα, όπως θα δείτε και στο γράφημα του sofascore.

Σίγουρα ο μέσος όρος στους πόντους και το ποσοστό ευστοχίας ήταν πολύ παρακάτω από αυτό που θα περίμεναν τόσο οι Μπακς, όσο και ίδιος από τον εαυτό του.

Η πίστη του Γιάννη

Ο Αντετοκούνμπο σε δηλώσεις του μετά το ματς, έδειξε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του συμπαίκτη του, παρόλο που δεν έχει ξεκινήσει καλά στα 2 πρώτα ματς με τους Μάτζικ.

Μάλιστα τόνισε πως τον έχει δει να έρχεται από κακό ματς και στη συνέχεια να βάζει 35-40 πόντους.

«Ο Κρις είναι σπουδαίος σκόρερ, ξέρει τι πρέπει να κάνει, πρέπει να βρει τον εαυτό του και να βγει να παίξει στο τρίτο παιχνίδι. Τον έχω δει να έρχεται από ένα κακό παιχνίδι και στο επόμενο να βάζει 30 ή 35 πόντους ή 40. Ξέρω ότι θα είναι έτοιμος, είναι παίκτης κλειδί, τον χρειαζόμαστε, αλλά ακόμα και αν και δεν έβαλε τα σουτ ήταν παντού. Μας μιλούσε και ήταν παντού. Θα είναι έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι. Θα κάνει αυτό που κάνει όλη την σεζόν».

Αν δεν... ξυπνήσει ο Μίντλετον δεν έχουν τύχη

Οι Μπακς δεν έχουν θέλξει με την παρουσία τους τόσο στη φούσκα, όσο και στα 2 πρώτα ματς των playoffs. Το εμπόδιο των Μάτζικ δεν είναι δύσκολο, ωστόσο στη συνέχεια θα χρειαστεί να αποκλείσουν πολύ καλύτερες ομάδες από το Ορλάντο, όπως οι Χιτ και έναν εκ των Σέλτικς ή Ράπτορς (κατά πάσα πιθανότητα), αν θέλουν να κλείσουν εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ.

Το Μιλγουόκι χρειάζεται τον καλό Μίντλετον, έναν παίκτη που θα δίνει 20+ πόντους σε κάθε ματς. Ακόμα και... όργια να κάνει ο Γιάννης στα κρίσιμα ματς, δεν μπορεί να αποκλείσει μόνος του ομάδες όπως οι 3 που προαναφέραμε. Χρειάζεται βοήθεια! Και από αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ των Μπακς, ο Μίντλετον δείχνει να είναι αυτός με την μεγαλύτερη ποιότητα. Ωστόσο πάντα κάτι παθαίνει στα κρίσιμα ματς των playoffs, όταν η ομάδα του τον έχει περισσότερο ανάγκη.

Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά πως αν δεν ανεβάσει την απόδοση του, τα... ελάφια δεν θα καταφέρουν να πάνε μακριά στα playoffs. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να θυμίσει τον παίκτη των 20+ πόντων, όπου φέτος έπαιξε και στο All Star Game.

cover photo: Παύλος Σφενδυλάκης

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα