Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Πέντε πυροβολισμοί του καθόρισαν τη ζωή (vid)

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ.

bet365

Η συγκλονιστική ιστορία του νέου αποκτήματος του ΠΑΟΚ. Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Η απώλεια που καθόρισε τη ζωή του.

Θαρρείς πως η ιστορία της ζωής του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ ήταν γραμμένη, προτού καν ο ίδιος έρθει στον κόσμο μας. Ένα... στημένο παιχνίδι. Σε ένα ταλαιπωρημένο βιβλίο. Με σχεδόν σκισμένες σελίδες. Και μαύρο, πηχτό μελάνι.

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ βρίσκεται εκτός ΝΒΑ εδώ και ένα χρόνο. Η αιτία, σοβαρή. Ο ξυλοδαρμός της συντρόφου του, επίσης μπασκετμπολίστριας, Κάισερ Γκόντρεζικ, τον οδήγησε στον άτυπο «αποκλεισμό» του, μόλις, στην ηλικία των 23 ετών.

Και από εκεί, στην ευκαιρία που του δίνει ο ΠΑΟΚ για να παίξει ξανά μπάσκετ.

Προτού το άλλοτε μέλος του USC, μεγαλώσει και γίνει μπασκετμπολίστας, συνήθιζε να περνάει την ώρα του σε ένα γυμναστήριο στο Σιάτλ. Εκεί έπαιζαν παίκτες όπως ο Νέιτ Ρόμπινσον, ο Σπένσερ Χάους, ο Μπράντον Ρόι, αλλά και ο θρυλικός Τζαμάλ Κρόφορντ.

Κομπάζοντας στο Σιάτλ

Ο Πόρτερ συνήθιζε να προκαλεί τους επαγγελματίες. Και να κομπάζει ότι μπορεί να τους κερδίσει σε ένα διαγωνισμό σουτ ή ακόμα και σε μονό! Ήταν τόσο αλαζόνας, που συνήθιζε να υπόσχεται και χρήματα!

Στον Τζαμάλ Κρόφορντ, εκείνη την εποχή, το όνομα του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ ήταν ακόμη ένα που άκουγε, ανάμεσα σε πολλά.

Και όμως, θα έπρεπε να του θυμίζει.

Ο Κέβιν Πόρτερ ο πρεσβύτερος, ο μπαμπάς του... τζούνιορ, ήταν συμπαίκτης με τον Κρόφορντ στο Λύκειο του Ρέινερ Μπιτς.

Το 1993 ο πρεσβύτερος συνάντησε τους πρώτους του μπελάδες. Σοβαρότατους. Κατηγορήθηκε για το φόνο ενός 14χρονου κοριτσιού.

Ο ίδιος ήταν μόλις 19. Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας άλλαξε την κατάθεσή του, λέγοντας ότι ο πυροβολισμός δεν έγινε με πρόθεση. Και ο πρεσβύτερος καταδικάστηκε, για φόνο 1ου βαθμού, σε κάθειρξη 4.5 ετών!

Εξέτισε την ποινή του και λίγο αργότερα, συνεχίζοντας τη ζωή του, έγινε πατέρας. Όταν ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ ήταν τεσσάρων ετών, η αφήγηση της ζωής του πήρε μία άλλη τροπή.

Ο πρεσβύτερος επιχείρησε να βοηθήσει κάποιον σε ένα μπαρ, να σταματήσει τους ανθρώπους, οι οποίοι τον ξυλοκοπούσαν, με αποτέλεσμα να δεχτεί πέντε πυροβολισμούς.

Ο Πόρτερ μεγάλωσε με τη μητέρα του, Αγιάνα. Αυτή έγινε το πρότυπό του, αλλά η απουσία του πατέρα του, τον διαμόρφωσε.

Με λένε Κέβιν Πόρτερ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Σε μία από τις πρώτες προπονήσεις στο USC (όπου είχε κερδίσει αθλητική υποτροφία), ένας προπονητής τον αποκάλεσε Κέβιν Πόρτερ. Αμέσως αντέδρασε. Και του είπε «Τζούνιορ».

Συνήθως, ένας τζούνιορ, μετά το θάνατο του πρεσβύτερου αφήνει στην άκρη τον... τίτλο, αλλά ο Κέβιν Πόρτερ δεν το έκανε.

Μόλις ο Κρόφορντ κατάλαβε ποιος ήταν ο μπαμπάς του αλαζόνα πιτσιρικά, έκανε ό,τι μπορούσε για να τον κρατήσει στο παρκέ. Γιατί αλλιώς, οι στατιστικές αναφέρουν ότι θα κατέληγε κακοποιός, μέλος μιας συμμορίας και η ζωή του θα είχε ημερομηνία λήξης.

Ο Πόρτερ έμεινε μόνο για ένα χρόνο στο κολέγιο, όπου η ομάδα του τον τιμώρησε για πειθαρχικά παραπτώματα. Στο Draft του 2019 επιλέχθηκε από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Και κάπου εκεί, άρχισαν οι μπελάδες του. Τη σεζόν 2020-2021 οι Καβαλίερς ανακοίνωσαν ότι θα γίνει ανταλλαγή ή θα μείνει ελεύθερος. Αιτία η απόκτηση του Τορίν Πρινς από τους Μπρούκλιν Νετς, με τον ίδιο να ξεσπάει στα αποδυτήρια.

Ανάμεσα σε όσα έκανε ήταν τα πετάξει κομμάτια πίτσας και να τα βάλει με τον general manager της ομάδας, Κόμπι Άλτμαν. Τότε ήταν που ξεστόμισε την ατάκα περί «μοντέρνας σκλαβιάς».

Οι Χιούστον Ρόκετς ήταν εκείνο που προχώρησαν στην απόκτηση του. Και εκεί ο Πόρτερ είχε μία στιγμή... έκρηξης. Σε μία αναμέτρηση κόντρα στους Νάγκετς, ο παίκτης αντέδρασε στις παρατηρήσεις ενός βοηθού του Στέφεν Σάιλας, του Τζον Λούκας και σηκώθηκε και έφυγε από το γήπεδο!

Αυτό συνέβη στις 3 Ιανουαρίου 2022. Στο τέλος της σεζόν, οι Ρόκετς αποφάσισαν να κάνουν στην άκρη την όποια συμπεριφορά του και να του δώσουν ένα τετραετές συμβόλαιο αξίας 82.5 εκατομμυρίων δολαρίων, θεωρώντας ότι πρέπει να αποτελέσει μέλος μιας νεανικής ομάδας, η οποία ήταν στο δρόμο της επιστροφής στις θρυλικές ημέρες του παρελθόντος.

Και εκεί που ο Πόρτερ Τζούνιορ είχε τον κόσμο στα πόδια του, αποφάσισε ότι δεν είναι αρκετό. Οι λεπτομέρειες από τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του και όσα ακολούθησαν ήταν ανατριχιαστικά.

Και μέσα σε μία ημέρα, ο άνθρωπος που άξιζε 82.5 εκατομμύρια δολάρια, βρέθηκε δίχως ομάδα. Και χωρίς μπάσκετ.

Τα τέσσερα ματς του ΠΑΟΚ

Μέχρι που ήρθε ο ΠΑΟΚ για να του δώσει μία ευκαιρία, τουλάχιστον, τεσσάρων αγώνων (όσων απομένουν στη διαδικασία του Plαy out).

Ο αγαπημένος και καταραμένος αριθμός του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, αφού στην ηλικία των τεσσάρων άλλαξε η ζωή του. Για πάντα.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα