Μιλγουόκι Μπακς: Το 10-1 μετά το play-in, ο σαρωτικός Γιάννης και ο χρήσιμος Μίντλετον

Μιλγουόκι Μπακς: Το 10-1 μετά το play-in, ο σαρωτικός Γιάννης και ο χρήσιμος Μίντλετον

Δημήτρης Οικονόμου
Μιλγουόκι Μπακς

bet365

Οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν αυτό που έπρεπε με βάση το πρόγραμμά τους τον Δεκέμβριο και πλέον κοιτάζουν ψηλότερα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε τρομερή κατάσταση.

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός λένε. Εκτός όλων των άλλων είναι και ο καλύτερος... σύμβουλος για μια ομάδα που φτιάχνεται από την αρχή. Γιατί οι Μπακς με κάτι τέτοιο μοιάζουν, έχοντας αλλάξει προπονητή και φυσικά προσθέτοντας τον Λίλαρντ στη θέση του Χόλιντεϊ το καλοκαίρι.

Αυτές οι συνήθειες που τονίζει κάθε χρόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αρχίζουν και γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς στο παιχνίδι των «ελαφιών». Γιατί θα ήταν αδύνατο μια επίθεση με το ταλέντο των Μπακς να μη λειτουργήσει, με τους δύο σταρ στο προσκήνιο.

Στο Μιλγουόκι έχει μαζευτεί κάμποσο επιθετικό ταλέντο γύρω από τους δύο σούπερ σταρ. Για τον Δεκέμβριο του Λίλαρντ είχαμε μιλήσει εδώ και καιρό, με τον Γιάννη να συνεχίζει έχοντας επιδόσεις που τον βάζουν μέχρι και στη συζήτηση για MVP.

Ο Greek Freak δεν αστειεύεται φέτος και έχει καθοριστικό ρόλο στο 10-1 που τρέχουν οι Μπακς μετά το play-in και την ήττα από τους Πέισερς, έχοντας άξονα την επίθεση με 118.6 ORTG και 1.12 πόντους ανά κατοχή και 38.5% από το τρίποντο στο διάστημα αυτό.

Με τον αστερίσκο πάντοτε του προγράμματος, καθώς τα πιο δυνατά τους παιχνίδια ήταν αυτά με τους Μάτζικ στο Fiserv Forum και οι τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Νικς (1-1), Νετς, Καβαλίερς. Καταγράφοντας μάλιστα ο Γιάννης την τρίτη συνεχόμενη 30άρα του απέναντι στους Καβαλίερς και τέταρτη στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Τα νούμερα του Αντετοκούνμπο μετά το play-in

  • Παιχνίδια: 10
  • Λεπτά: 35'14''
  • Πόντοι: 31.8
  • Ριμπάουντ: 12.1
  • Ασίστ: 6.6
  • Κλεψίματα: 1.2
  • Λάθη: 3.2
  • Μπλοκ: 0.9

Έχοντας πλέον και έναν ακόμα πόλο του ίδιου βεληνεκούς με αυτόν στην επίθεση, είναι φανερό πως νιώθει πολύ πιο άνετα. Και μπορεί οι ανορθογραφίες του ρόστερ όσον αφορά την άμυνα να χρειάζονται κάποιο trade, ειδικότερα στην περίμετρο και το κομμάτι της πίεσης στην μπάλα, αλλά αυτά που σκέφτηκαν στο Γουινσκόνσιν όταν υπέγραψαν τον Λίλαρντ αρχίζουν σταδιακά να βγαίνουν στην μπροστά πλευρά του παρκέ.

Ο καθοριστικός Μίντλετον για τους Μπακς

Στον τρόπο που είχαν στηθεί οι Μπακς το καλοκαίρι, αναφέραμε πόσο κομβικός θα είναι ο Κρις Μίντλετον. Μπορεί πλέον να μην έχει την αύρα του σούπερ σταρ, όπως στην πρωταθληματική σεζόν του, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάται η ικανότητά του στο σκοράρισμα και τη δημιουργία.

Με αυτόν στο παρκέ οι Μπακς έχουν τη δυνατότητα να τιμωρούν ακόμα περισσότερο τις άμυνες που προσέχουν τους Λίλαρντ και Γιάννη, ενώ δεν έχει λειτουργήσει λίγες φορές ως ο παίκτης που θα πάρει τις αποφάσεις.

Κάτι που δεδομένα μπορεί να κάνει όταν είναι υγιής. Άλλωστε για αυτόν τον λόγο οι Μπακς προσπαθούν να τον εντάξουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά μετά την περσινή του περιπέτεια στο γόνατο.

Ο Μίντλετον στα τελευταία παιχνίδια έγραψε τρεις σερί... 20άρες αλλά απέναντι στους Καβαλίερς αποφάσισε να γίνει δημιουργός, δίνοντας έτσι μία ακόμα διάσταση στο παιχνίδι του, με σημαντικότερο όλων το ότι παίζει πλέον σταθερά και πολλά λεπτά σε κάθε ματς.

Και όλο αυτό το μείγμα αρχίζει σιγά σιγά να γεννά αισιοδοξία, μένοντας πλέον να φανεί πώς και με ποια κομμάτια θα πορευτεί μετά την trade deadline...

Τα νούμερα του Μίντλετον μετά το play-in

  • Παιχνίδια: 9
  • Λεπτά: 31'02''
  • Πόντοι: 18.0 (36.2% 3π.)
  • Ριμπάουντ: 5.0
  • Ασίστ: 6.0
  • Κλεψίματα: 0.8
@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα