Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η επιρροή του Ολάζουον στον ΛεΜπρόν και το κέρδος του Greek Freak (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η επιρροή του Ολάζουον στον ΛεΜπρόν και το κέρδος του Greek Freak (vid)

Δημήτρης Οικονόμου
Ο Giannis έκανε double-double κόντρα στη Γιούτα

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προπονείται ατομικά με τον Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος εξέλιξε το παιχνίδι πολλών σταρ του NBA, μεταξύ άλλων και του ΛεΜπρόν Τζέιμς το μακρινό 2011.

Ο Ζιλμπέρτ Αρίνας διαφώνησε δημόσια, αποκαλώντας τον Χακίμ Ολάζουον σχεδόν... απατεώνα, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κλείσει τα αυτιά του και συνεχίζει. Ο Greek Freak ξεκίνησε την προετοιμασία μαζί του και θέλει να εισάγει ακόμα περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του, που θα βοηθήσουν τους Μπακς την ερχόμενη σεζόν να κάνουν το βήμα παραπάνω στα play-offs και να διεκδικήσουν ξανά το πρωτάθλημα.

Μπορεί το μέλλον του Αντετοκούνμπο να μην είναι συνδεδεμένο με τους Μπακς στα σίγουρα, μιας και οι τάσεις φυγής όπως αναφέρει το ESPN υπάρχουν, ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το work ethic του και την προσπάθειά του να γίνει ακόμα καλύτερος χρόνο με τον χρόνο.

Άλλωστε ο Ολάζουον είναι ο τρίτος All Star με τον οποίο ο Γιάννης έκανε... ιδιαίτερα. Οι άλλοι δύο ήταν οι Κέβιν Γκαρνέτ και Κόμπι Μπράιαντ, με τον Αντετοκούνμπο να παίρνει στοιχεία από τους δύο θρύλους.

Με τον Ολάζουον, βέβαια, ο λόγος της προπόνησης είναι ξεκάθαρος. Οι ποστ κινήσεις του φυσικά, αφού ο Χακίμ ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε το skyhook με το εξαιρετικό του footwork όταν πατούσε τα παρκέ του NBA στη δεκαετία του '90. Και μπορεί το μπάσκετ να έχει αλλάξει αρκετά, ωστόσο οι ποστ κινήσεις του είναι διδαχή που μπορεί να επηρεάσει ακόμα και σήμερα.

Όταν ο ΛεΜπρόν επηρεάστηκε από τον Ολάζουον

Οι αποδείξεις για το παραπάνω έρχονται από το ίδιο το παρκέ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πριν από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, διάλεξαν τον Χακίμ Ολάζουον για να βελτιωθούν στο ποστ.

Ο θρύλος των Ρόκετς είχε αναλάβει μεταξύ άλλων τους παίκτες της ομάδας, όπως τον Γιάο Μινγκ, τον Ντουάιτ Χάουαρντ, τον Αλπερέν Σενγκούν, ενώ από τα χέρια του πέρασαν τόσο ο Κόμπι Μπράιαντ όσο και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2011 ο τελευταίος βρέθηκε στο παρκέ με τον Ολάζουον και αυτό έγινε φανερό στις κινήσεις του με τους Χιτ, που έπαιξαν τελικούς το 2012. Όπως φαίνεται, λοιπόν, τα $50.000 που κοστολογεί ο 60χρονος μόνο... τζάμπα δεν πηγαίνουν, όπως αναφέρει ο Αρίνας και αναμένεται να δούμε την πρόοδο του Greek Freak μέσα στη σεζόν!

 

NBA Τελευταία Νέα