Πόποβιτς: «Το μπάσκετ μας δίνει εφόδια για να ζήσουμε, δεν μας λέει ποτέ ότι μας αγαπάει» (vid)

Πόποβιτς: «Το μπάσκετ μας δίνει εφόδια για να ζήσουμε, δεν μας λέει ποτέ ότι μας αγαπάει» (vid)

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς.

bet365

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς δεν απογοήτευσε κανέναν στην ομιλία του για την εισαγωγή του στο Hall Of Fame. Ήταν ο εαυτός του, μιλώντας για όλη την πορεία της καριέρας του, την οικογένειά του και το μπάσκετ.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς ανέβηκε στη σκηνή για να ζήσει τη δική του στιγμή. Το ξεκαθάρισε από την αρχή πως είναι μόνο δική του. Ζήτησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, από τους παίκτες που τον συνόδευσαν στον προθάλαμο του Hall of Fame, τους Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Μανού Τζινόμπιλι, Τόνι Πάρκερ και Τιμ Ντάνκαν, να καθίσουν γρήγορα στις θέσεις τους και να κάνουν ησυχία.

Το ίδιο... απαίτησε και σε κάποιον από το κοινό, που επέλεξε να φωνάξει υπέρ του «Ποπ». «Δεν μπορεί να το φανταστεί κανείς. Όποιος το έχει περάσει και το έχει ζήσει, δεν μπορεί να το αντιληφθεί», είπε ο Πόποβιτς.

Και συνέχισε μιλώντας για το παρελθόν του και πόσο απίστευτη θεωρεί την παρουσία του στη σκηνή, ενώ είναι ένας τύπος... τρίτης κατηγορίας!

Ο Πόποβιτς αναφέρθηκε στον Τόνι Πάρκερ: «Αν τον προπονούσα τώρα, όπως τότε, θα φορούσα χειροπέδες. Σοβαρά, θα ήμουν στη φυλακή. Δεν είναι έτσι Τόνι;», είπε κοιτώντας τον Γάλλο. Και εκείνος κούνησε το κεφάλι του καταφατικά.

«Οι παίκτες έχουν... κεραίες»

«Όλες οι νίκες και η ήττες ξεθωριάζουν. Αλλά αυτές οι σχέσεις μένουν για πάντα», συμπλήρωσε ο Πόποβιτς και συμπλήρωσε: «Ναι, βρίζω. Αλλά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Οι παίκτες έχουν εκπληκτικά μ@λ@κισμένες κεραίες. Αν δεν είσαι αυθεντικός, θα το καταλάβουν με τη μία».

Ο Πόποβιτς «έσπασε» σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά όταν μίλησε για τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά και για την Team USA. Όπου ευχαρίστησε τον Τζέρι Κολάντζελο, τον άνθρωπο που αναγέννησε την USA Basketball, για την ευκαιρία που του έδωσε να προπονήσει την ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Είχε και στιγμές αμηχανίας. Σε μία απ' αυτές, αποφάσισε να παίξει ένα μικρό σκοπό με το στόμα του. Και αμέσως συνέχισε σε μία ομιλία που κράτησε 25 λεπτά!

Επίσης, μίλησε για την οικογένειά του: «Έχω οικογένεια. Ναι, είναι αλήθεια. Δεν έχω μόνο το μπάσκετ. Το μπάσκετ μας δίνει αυτά που θέλουμε για να ζήσουμε. Δεν μας λέει ποτέ ότι μας αγαπάει».

Ακόμη και όταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, Αχμάντ Ρασάντ επιχείρησε να του πει ότι ο χρόνος του, μάλλον τελειώνει, ο Πόποβιτς φώναξε: «Δεν έχω τελειώσει. Περίμενα γι' αυτό αρκετό καιρό. Δεν έχω τελειώσει»!

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα