Έιντριαν Γκρίφιν: «Μίλησα με τον Γιάννη, θέλει να φέρει και άλλο πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι»

Έιντριαν Γκρίφιν: «Μίλησα με τον Γιάννη, θέλει να φέρει και άλλο πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι»

Η παρουσιάση του νέου προπονητή των Μπακς, Έιντριαν Γκρίφιν.

bet365

Ο Έιντριαν Γκρίφιν παρουσιάστηκε επίσημα από τους Μιλγουόκι Μπακς και στις πρώτες δηλώσεις του μίλησε για την... πείνα που έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να φέρει άλλο ένα πρωτάθλημα στην πόλη.

Η εποχή του Έιντριαν Γκρίφιν ξεκίνησε με κάθε επισημότητα στους Μιλγουόκι Μπακς. Πρώτα ανακοινώθηκε και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Την εισαγωγή ανέλαβε να κάνει ο general manager της ομάδας, Τζον Χορστ, ο οποίος ανέλυσε τη διαδικασία για να φτάσουν στην επιλογή του Γκρίφιν, αναφέροντας ότι ξεκίνησαν από 20 προπονητές για να καταλήξουν στον εκλεκτό. Σύμφωνα με τον Χορστ ο Γκρίφιν τους εντυπωσίασε σε όλα τα επίπεδα της έρευνας που έκαναν, όποιον και αν ρώτησαν πήραν θετική ανταπόκριση, από παίκτες, από προπονητές. «Σε όλες τις συναντήσεις ήταν υπέροχος. Και ως προπονητής και ως άνθρωπος», πρόσθεσε.

Όσο για τον άνθρωπο της ημέρας; «Περίμενα καιρό γι' αυτό, είμαι ενθουσιασμένος. Είναι μία απίθανη ευκαιρία και ελπίζω να μη σας απογοητεύσω», είπε ο Γκρίφιν και ευχαρίστησε τον Σκοτ Σκάιλς, είδε κάτι σε εμένα και μου πρόσφερε μία δουλειά, τον Τομ Θίμποντο, τον Μπίλι Ντόνοβαν και τον Νικ Νερς.

«Ετοιμαζόμαστε για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο»

«Έχει μεγάλη σημασία για εμένα, γιατί εδώ ξεκίνησα. Δεν το παίρνω ελαφρά, θα περάσουμε καλά αυτή τη σεζόν. Γι' αυτό προετοιμάστηκα όλη μου τη ζωή. Η αδερφή μου λέει ότι η προετοιμασία δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος. Έχω παίξει δίπλα σε μεγάλους παίκτες, για μεγάλους προπονητές. Ο πατέρας μου ήταν ιερωμένος και μου έλεγε να δίνω σημασία στα μικρά πράγματα. Είχα μεγάλους δασκάλους, είχα ένα μεγάλο μονοπάτι για να φτάσω μέχρι εδώ».

Για το στάνταρ που θέλει να θέσει για τη φετινή σεζόν: «Ένα από τα πράγματα που είπαμε στις συναντήσεις είναι ότι υπάρχει η βάση, ξεχωριστό ταλέντο. Δεν πρόκειται να το αλλάξω. Μπορώ να προσθέσω αξία σε αυτή την ομάδα. Έρχομαι σε μία ομάδα με ταλέντο, έχουμε υψηλές προσδοκίες. Θέλουμε να δουλέψουμε. Σκληρή δουλειά, πάνω σε αυτή θα χτίσουμε από την πρώτη στιγμή».

Για τη συμβολή του Αντετοκούνμπο στην τελική απόφαση: «Συνάντησα αρκετά άτομα στις συναντήσεις, παίκτες και μέλη της διοίκησης. Ο Γιάννης είναι σούπερ παθιασμένος να φέρει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Είναι ταπεινός και πεινασμένος. Αυτό ψάχνουμε. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με παίκτες και διαπίστωσα ότι όλοι ήταν πεινασμένοι. Δεν θα θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο. Ετοιμαζόμαστε για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο».

«Ο Γιάννης θέλει τις οδηγίες του προπονητή»

Ο Γκρίφιν χρησιμοποίησε μία ιστορία με τον Καουάι Λέοναρντ για να εξηγήσει ότι ο Giannis είναι παίκτης που θέλει να ακούει τις οδηγίες του προπονητή του.

«Ήμουν στο Τορόντο. Και ήθελα να βάλω μία αμυντική τακτική για τον Λέοναρντ, αλλά το σκεφτόμουν γιατί δεν ήξερα τι θα πει. Έπρεπε να κάνει αρκετά, να τρέχει πέρα δώθε σαν τρελός. Όταν ξεκίνησα να του λέω τι πρέπει να γίνει, μου είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχώ και να του πω τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει», είπε ο Γκρίφιν, προσθέτοντας ότι ο Γιάννης «θέλει να έχει προπονητή. Του μίλησα για να μου πει το όραμά του και πως θέλει να εξελιχθεί. Μου είπε ότι είναι ανοικτός σε όλα και δεν μπορώ να περιμένω για να δουλέψω μαζί του».

@Photo credits: Milwaukee Bucks
 

NBA Τελευταία Νέα