Ραζνάτοβιτς για Γιόκιτς: «Πρώτη φορά υπέγραψα παίκτη χωρίς να τον δω, μου είπαν ότι ήταν εύστροφος, ταλαντούχος και λίγο υπέρβαρος»

Ραζνάτοβιτς για Γιόκιτς: «Πρώτη φορά υπέγραψα παίκτη χωρίς να τον δω, μου είπαν ότι ήταν εύστροφος, ταλαντούχος και λίγο υπέρβαρος»

bet365

Ο πασίγνωστος ατζέντης Μίσκο Ραζνάτοβιτς αποκάλυψε την τρομερή ιστορία για το πώς έμαθε τον Νίκολα Γιόκιτς, όταν εκείνος βρισκόταν στην U18 της Εθνικής Σερβίας.

Η ιστορία του Νίκολα Γιόκιτς παραμένει από τις πιο... επικές στο NBA, με τον Σέρβο σέντερ να έχει κυριαρχήσει έχοντας κουλ ύφος. Ο Γιόκιτς θέλει να οδηγήσει τους Νάγκετς στον τίτλο, με τη σειρά απέναντι στους Χιτ να βρίσκεται στο 1-1 και τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς να αποκαλύπτει το πώς έμαθε για αυτόν όταν ήταν μικρός.

Ο ατζέντης του Σέρβου γίγαντα βρέθηκε καλεσμένος στο «All the Smoke Show» και αποκάλυψε αρκετά αστείες λεπτομέρειες.

Οι δηλώσεις του Ραζνάτοβιτς για Γιόκιτς

«Διάβαζα την εφημερίδα και είδα ότι ένας παίκτης στην U18 της Εθνικής Σερβίας, που ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου, είχε 29 πόντους κι αν δεν κάνω λάθος 26 ριμπάουντ. Είπα, ουαου, τίποτα παραπάνω. Την επόμενη Κυριακή διάβαζα ξανά την εφημερίδα και λέω ας τσεκάρω αυτόν τον παίκτη. Βλέπω 30 πόντοι και 37 ριμπάουντ. Δεν είναι δουλειά μου, είναι δουλειά του τμήματος scouting, αλλά σκέφτηκα ότι πρέπει να το ψάξω.

Πήρα τηλέφωνο τον scout μου και τον ρώτησα για τον παίκτη. Δεν τον ήξερε, ήταν σιωπηλός. Για μένα ήταν η έκπληξη της χρονιάς γιατί υποτίθεται πως ξέρει όλα τα παιδιά από 10 ετών και άνω. Του είπε κοίτα, είναι ξεκάθαρο πως είναι σέντερ, κάνε ένα τηλέφωνο και μάθε αν μαζεύει τόσα ριμπάουντ επειδή είναι μεγαλύτερος και δυνατότερος ή επειδή έχει δυνατότητες. Με πήρε πίσω μετά από 3 λεπτά και μου είπε ότι ότι δεν είναι δυνατός, αλλά εύστροφος, ταλαντούχος, ίσως και λίγο υπέρβαρος.

Γενικά είμαι τύπος που πιστεύει στο σύστημα, στις προβλέψεις και την ανάλυση, οπότε δεν ξέρω γιατί, αλλά ήθελα να υπογράψω αυτό το παιδί και του είπα να πάει σπίτι του, που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα έξω από το Βελιγράδι, βρες την οικογένειά του και μίλα μαζί της. Πήγε, συζήτησε με την οικογένειά του. Η οικογένεια του είναι παραδοσιακή σερβική οικογένεια. Προσέχουν πολύ τα παιδιά τους. Ήταν πολύ χαρούμενη που μία εταιρεία εκπροσώπησης τόσο μεγάλου μεγέθους ενδιαφερόταν για το παιδί τους, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είχε κάνει προπόνηση ποτέ με τη μεγάλη ομάδα.

Μπήκαν στην εταιρεία, αλλά ήθελαν να δουν κι εμένα. Δύο ημέρες αργότερα πήγα, μιλήσαμε, είχαμε πολύ καλή χημεία, ιδίως με τον μεγάλο του αδερφό τον Στραχίνια. Ήταν πολύ σημαντικός για αυτή την απόφαση. Τον βοήθησε πολύ να γίνει αυτό που είναι, ειδικά στην αρχή της καριέρας του που ήταν πολύ δύσκολα.

Ο Νίκολα ήρθε στην εταιρεία μας στα 17 μισό του. Αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά στα 27 χρόνια της εταιρείας που υπογράψαμε παίκτη χωρίς να τον δούμε να παίζει»

 

NBA Τελευταία Νέα