Μάβερικς: Ντόντσιτς και Ίρβινγκ αρνήθηκαν να κάνουν tanking από τα τέλη Μαρτίου

Μάβερικς: Ντόντσιτς και Ίρβινγκ αρνήθηκαν να κάνουν tanking από τα τέλη Μαρτίου

Ανάσα για Μάβερικς

bet365

Τα ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν πως οι Μάβερικς θέλησαν να κάνουν tanking πολύ νωρίτερα στη σεζόν αλλά οι Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ αρνήθηκαν.

Η κατάσταση στους Ντάλας Μάβερικς λίγο πριν το φινάλε της σεζόν έμοιαζε... εκρηκτική. Οι Μαβς κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 750.000$ για τους τελευταίους δύο αγώνες που έδωσαν, με το ΝΒΑ να κρίνει πως το σκόπιμο tanking υποβαθμίζει την ακεραιότητα του αθλήματος.

Ωστόσο, όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ του Κέβιν Ο'Κόνερ στο «Ringer» η απόφαση αυτή είχε ληφθεί πολύ νωρίτερα. Μάλιστα το προπονητικό σταφ είχε μιλήσει με τους Μαρκίφ Μόρις και ΤζαΒάλ ΜακΓκί για να πάρουν περισσότερο χρόνο, στο πλαίσιο του tanking.

Όλο αυτό το σκηνικό συνέβη στα τέλη Μαρτίου και δύο άτομα βγήκαν μπροστά να το αρνηθούν. Φυσικά αυτοί ήταν οι Ντόντσιτς και Ίρβινγκ, που δεν ήθελαν να πετάξει το Ντάλας λευκή πετσέτα.

Τι ήθελαν να κερδίσουν οι Ντάλας από όλο αυτό; Το πικ του πρώτου γύρου στο Draft για τη φετινή σεζόν, διότι αυτό έχει μεταφερθεί στους Νικς ως μέρος του trade με τον Πορζίνγκις, αλλά ήταν top-10 protected. Αν οι Μάβερικς κατάφερναν να μείνουν στη χειρότερη δεκάδα των ηττών της λίγκας, τότε θα το κρατούσαν στα χέρια τους.

Τελικά οι Ίρβινγκ, Γκριν, Χάρνταγουεϊ Τζ., Κλέμπερ και Γουντ δεν αγωνίστηκαν στα τελευταία δύο παιχνίδια, με τον Ντόντσιτς να βρίσκεται στο παρκέ για μόλις μία περίοδο και τους Ντάλας να πληρώνουν το πρόστιμο.

 

NBA Τελευταία Νέα