Μάβερικς: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... θανάτου

Μάβερικς: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... θανάτου

Μάβερικς: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... θανάτου

bet365

Οι Ντάλας Μάβερικς δεν θα αγωνιστούν στην post season για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2018-2019, την πρώτη του Λούκα Ντόντσιτς στο NBA.

Όνειρα. Προσδοκίες. Και η απαγορευμένη λέξη: Πρωτάθλημα! Οι προσδοκίες των Ντάλας Μάβερικς έφταναν μέχρι το θαύμα του Ντιρκ Νοβίτσκι. Και ας μη χρειαστεί να ανάψουν μία λαμπάδα ίσα με το μπόι του Γερμανού θρύλου.

Αρκεί ο Λούκα Ντόντσιτς. Ή μήπως όχι; Μετά την αποτυχία στο πρόσφατο EuroBasket, ο Σλοβένος πρόσθεσε ακόμη μία μουτζουρωμένη σελίδα στο... βιογραφικό του.

Όχι για πρώτη φορά. Αλλά σίγουρα φέτος ήταν η πρώτη αναπάντεχη φορά. Στην πρώτη σεζόν του Ντόντσιτς στο NBA, οι Μάβερικς έμειναν εκτός των play-offs (2018-2019), αλλά στις τρεις σεζόν που ακολούθησαν βρέθηκαν στην post season.

  • 2019-2020 Αποκλεισμός στον 1ο γύρο, 4-2 από τους Κλίπερς
  • 2020-2021 Αποκλεισμός στον 1ο γύρο, 4-3 από τους Κλίπερς
  • 2021-2022 Αποκλεισμός στους τελικούς της Δύσης, 4-1 από τους Γουόριορς

Οι δύο πρώτες σεζόν έμοιαζαν με «ντεζά βου». Ίδιος αντίπαλος, ίδια κατάληξη. Η περσινή σεζόν (απέκλεισαν τους Τζαζ, 4-2 και τους Σανς με 4-3) γέμισε με προσδοκίες. Και ελπίδα.

Και τι έκαναν οι Μάβερικς; Έχασαν τον δεύτερο καλύτερο παίκτης του, τον Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος συμφώνησε με τους Νιου Γιορκ Νικς, δίχως να μπει σε διαδικασία συζήτησης με τους Μαβς.

Πρόσθεσαν τον αξιόλογο Κρίστιαν Γουντ στη θέση του σέντερ. Αλλά δεν φρόντισαν να ενισχύσουν και άλλο τη θέση με παίκτες που θα έχουν ρόλο.

Ο Ντόντσιτς και η κούραση

Ο τραυματισμός του Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τον Ντόντσιτς, ο οποίος εμφανίστηκε με τη... στρουμπουλή σιλουέτα του. Και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: Να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι. Οι 32.4 πόντοι του ανά παιχνίδι αυτό μαρτυρούν, αλλά οι Μάβερικς... πονούσαν. Και ήταν φανερό.

Ακόμη και όταν ο Τζέισον Κιντ έκανε λόγο για... κάψιμο του παίκτη του, από τα παραπανίσια λεπτά συμμετοχής, ο χρόνος του δεν μειώθηκε. Κάπως έτσι, ο Λούκα αγωνίστηκε σε 66 από τα 81 ματς της ομάδας του. Με το σχετικό ρεκόρ να φτάνει στο 5-10.

Ακόμη και στην τελική ευθεία της σεζόν, οι Μάβερικς αποφάσισαν βιαστικά. Απέκτησαν τον Καϊρί Ίρβινγκ με ένα συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι και καμία εγγύηση παραμονής, παραχωρώντας παίκτες όπως οι Σπένσερ Ντινγουίντι και Ντόριαν Φίνει - Σμιθ που είχαν το ρόλο τους στο παιχνίδι των Μάβερικς.

Ο Ντόντσιτς και οι διαιτητές

Η ανταλλαγή δεν άλλαξε τίποτα. Τα ίδια λάθη, οι ίδιες αδυναμίες. Και το Ντάλας να κατρακυλάει από την 6η θέση στην 11η! Με ήττες από αδιάφορες ομάδες. Και κακό μπάσκετ. Και μέχρι την οριστική παράδοση απέναντι στους Μπουλς. Εκτός ο Καϊρί Ίρβινγκ, συμμετοχή μόνο στην 1η περίοδο για τον Λούκα Ντόντσιτς και ξανά στο σχεδιαστήριο.

Για το τέλος αφήσαμε τη συμπεριφορά του Ντόντσιτς. Ο οποίος μοιάζει να ασχολείται περισσότερο με τους διαιτητές, απ' ότι με το ίδιο το παιχνίδι. Το έκανε σε υπερβολικό βαθμό στο EuroBasket, το επανέλαβε και τη φετινή σεζόν, παρά την υπόσχεση που είχε δώσει την περασμένη αγωνιστική σεζόν.

Και μόνο τυχαία δεν είναι η 2η θέση στη σχετική λίστα, με 17 τεχνικές ποινές σε μία σεζόν. Το παράδοξο είναι ότι οι... συγκάτοικοί του (Ντρέιμοντ Γκριν, Τρέι Γιανγκ) και ο.. πρωτοπόρος Ντίλον Μπρουκς, όλοι βρίσκονται στην post season. Εκείνος όχι...

 

NBA Τελευταία Νέα