Νέιτ Ρόμπινσον: «Ηταν σοκαριστικό να ξέρω ότι κάποια στιγμή τα νεφρά μου θα με εγκαταλείψουν» (vid)

Νέιτ Ρόμπινσον: «Ηταν σοκαριστικό να ξέρω ότι κάποια στιγμή τα νεφρά μου θα με εγκαταλείψουν» (vid)

Νέιτ Ρόμπινσον: «Ηταν σοκαριστικό να ξέρω ότι κάποια στιγμή τα νεφρά μου θα με εγκαταλείψουν» (vid)

bet365

Ο Νέιτ Ρόμπινσον μίλησε για τη μεγάλη μάχη που δίνει μετά τη διάγνωση για νεφρική ανεπάρκεια. Και όσα λέει είναι συγκλονιστικά.

Ο Νέιτ Ρόμπινσον δίνει μία μεγάλη μάχη. Κόντρα στη νεφρική ανεπάρκεια. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι το κάνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, σε μία συνέντευξη που έδωσε, εξήγησε ότι τα πρώτα δείγματα τα γνώριζε από το 2006. Όταν ακόμη ήταν στο ΝΒΑ με τους Νιου Γιορκ Νικς.

«Ηταν σοκαριστικό να ξέρω ότι κάποια στιγμή τα νεφρά μου θα με εγκαταλείψουν. Προσπαθούσα να περάσω καλά, όσα έπαιζα. Να ζω και να παίζω. Και να διασκεδάζω όσο έπαιζα στο ΝΒΑ. Να μείνω δυνατός και να προσεύχομαι. Δεν θα το αντάλλαζα ούτε για μία στιγμή», είπε ο τρεις φορές νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων στο All Star Game (2006, 2009, 2010).

Όσο για το πως ανακάλυψε το πρόβλημα με τα νεφρά του; «Όταν ήμουν στους Νικς, το 2006, ο γιατρός μου βρήκε υψηλή πίεση. Τότε άρχισαν τα νεφρά μου να μην ανταποκρίνονται πλήρως. Μου είπανε να μην παίζω, εγώ τους απάντησα ότι είναι αυτό που θέλω να κάνω και είπα να μην τσεκάρουν την πίεσή μου. Είχα μπει για δύο ημέρες στο νοσοκομείο, δεν αισθανόμουν καλά. Ήταν άλλα ένα εμπόδιο στη ζωή, δεν θα το άφηνα να με περιορίζει», είπε.

Η συνέχεια της ζωής του, μέχρι σήμερα είχε ένα σχηματισμένο χαμόγελο. Με τον Ρόμπινσον να εξηγεί: «Διάλεξα την ευτυχία, να είμαι χαρούμενος. Έχουμε μία ζωή και πρέπει να περνάμε καλά. Ακόμη αισθάνομαι ότι είμαι 21 ετών. Τα παιδιά μου, μου θυμίζουν ότι μεγαλώνω. Η συμβουλή που δίνω στον κόσμο είναι να είναι όσο πιο σκληροί μπορούν, μπροστά στις δυσκολίες. Πάντα ήμουν ο τύπος πίσω στη γραμμή, που προσπαθούσα να πάω μπροστά. Θα το κερδίσω, αλλά δεν μπορώ να το κάνω χωρίς τη βοήθεια της οικογένειάς μου».

Ο Ρόμπινσον αποσύρθηκε μετρώντας 11 πόντους, 3 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ σε 618 συμμετοχές στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα