Έντι Χάουζ: «Ο Λεμπρόν ήθελε να διώξει τον Σποέλστρα από τους Χιτ»

Έντι Χάουζ: «Ο Λεμπρόν ήθελε να διώξει τον Σποέλστρα από τους Χιτ»

Έντι Χάουζ: «Ο Λεμπρόν ήθελε να διώξει τον Σποέλστρα από τους Χιτ»

bet365

Όρεξη για αποκαλύψεις είχε ο άλλοτε NBAer, Έντι Χάουζ, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε podcast και φανέρωσε τις προθέσεις του ΛεΜπρόν Τζέιμς κατά τη μετακίνησή του στους Χιτ.

Τα λόγια του Κέβιν Ντουράντ για τον προπονητή του, Στιβ Νας, κατά την περίοδο που αναζητούσε την ομάδα που θα γινόταν trade, προτού αποφασίσει την παραμονή του στους Νετς, έφεραν μεγάλη συζήτηση στο ΝΒΑ και γύρω από αυτό.

Ο άλλοτε παίκτης της κορυφαίας Λίγκας και πρωταθλητής με τους Σέλτικς το 2008, Έντι Χάουζ, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “The Odd Couple” ώστε να μιλήσει για την ζωή των προπονητών και πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρχει η στήριξη του σούπερ σταρ της ομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, γύρισε τον χρόνο πίσω, όταν και έγινε συμπαίκτης με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς το 2010 στους Χιτ λίγο πριν κρεμάσει τα παπούτσια του. Όπως αποκάλυψε, ο Νο1 των Big Three του Μαϊάμι (μαζί με Ντουέιν Γουέιντ και Κρις Μπος) δεν έβλεπε... με καλό μάτι τον Έρικ Σποέλστρα στην κορυφή του πάγκου.

Για τον λόγο αυτό είχε αιτηθεί και την απομάκρυνσή του, με την πεποίθηση πως ο Πατ Ράιλι θα αναλάμβανε τον ρόλο του head coach στο εγχείρημα που ξεκινούσαν οι Χιτ.

«Είναι διαφορετικό όταν είσαι προπονητής. Αν δεν μπορείς να βάλεις τον σούπερ σταρ να συμβαδίσει με αυτό που κάνεις, είναι σχεδόν αποτυχημένος σκοπός» είπε αρχικά ο Χάουζ.

Για να προσθέσει: «Σε κάθε ομάδα που έχω παίξει, ακόμα και στην ομάδα που έπαιξα με τον ΛεΜπρόν, ήθελαν τον Σπο (Σποέλστρα) να φύγει, αλλά ο Πατ είπε "Όχι! Αυτός είναι ο άνθρωπός μου και θα κερδίσουμε μαζί του"».

Μετά την άρνηση του Ράιλι, ο Σποέλστρα "έχτισε" μαζί τους την ομάδα πρωταθλημάτων (2012,2013), ενώ παραμένει ακόμη στο τιμόνι της ομάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα