ΝΒΑ Summer League: Τα 5+1 διαμάντια που έλαμψαν και... προειδοποίησαν (vids)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ Summer League: Τα 5+1 διαμάντια που έλαμψαν και... προειδοποίησαν (vids)

bet365

To Summer League τελείωσε και το Gazzetta στέκεται σε 5+1 παίκτες που ξεχώρισαν και άφησαν υποσχέσεις για τη σεζόν που έρχεται.

Σίγουρα το Summer League είναι απλά κάποιοι αγώνες για να δουν οι ομάδες τι ψάρια πιάνουν οι νέοι του draft και οι υπόλοιποι παίκτες που δοκιμάζονται και δεν διακυβεύεται κάτι πολύ μεγάλο.

Φέτος βέβαια είδαμε και την καινοτομία του... χρυσού καλαθιού την οποία εξηγήσαμε στο Gazzetta. Πάντως στο φετινό Summer League υπήρχαν περιπτώσεις παικτών που ξεχώρισαν και το Gazzetta στέκεται στους 5+1 που έλαμψαν και έκαναν ακόμα καλύτερη την όλη... φάση.

Cam Thomas - Brooklyn

Στατιστικά: 27.4 πόντοι, 4.2 ασίστ, 1.6 ριμπάουντ σε πέντα ματς

Ο Καμ Τόμας ήταν ότι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι Νετς φέτος. Μιλάμε για έναν παίκτη που πέρυσι αναδείχθηκε MVP του Summer League. Με τις πολλές αλλαγές να έρχονται στους Νετς (λόγω ενδεχόμενης ανταλλαγής του Ντουράντ και του Ίρβινγκ), ο Τόμας αν μείνει στο Μπρούκλιν θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Στο Λας Βέγκας μας έδειξε τι είναι ικανός να κάνει, αφού μέτρησε πάνω από 25 πόντους στα τέσσερα τελευταία ματς του. Ο ίδιος ελπίζει πως ο ρόλος του θα αναβαθμιστεί στους Νετς μετά και από τις ανακατατάξεις που είναι προ τον πυλών.

Μoses Moody - Golden State

Στατιστικά: 27.5 πόντοι, 4.0 ριμπάουντ, 2.0 ασίστ, 1.5 κλέψιμο, 1.5 μπλοκ σε δύο ματς

Έχουν τον τρόπο να βρίσκουν διαμαντάκια στα draft oι Γουόριορς, αυτό έχει δείξει η ιστορία, αφού έχτισαν μια πρωταθλήτρια ομάδα από τις επιλογές τους στο draft με Κάρι, Κλέι και Γκριν. Πέρυσι επέλεξαν τον Μούντι που έρχεται δυνατά και ήδη πήρε και τον πρώτο του τίτλο. Κουμίνγκα και Γουάισμαν ήταν στο Summer League, αλλά ο κύριος Μούντι έκλεψε την παράσταση με τις εμφανίσεις του. Είχε 27.5 πόντους μέσο όρο κάτι που δείχνει πολλά και το μέλλον των πολεμιστών προδιαγράφεται λαμπρό, αν ο παίκτης συνεχίζει να εξελίσσεται στη διαδικασία της ομάδας, κάνοντας σταθερά βήματα και μαθαίνοντας δίπλα σε κορυφαίους παίκτες και προσωπικότητες.

Bennedict Mathurin - Ιndiana

Στατιστικά: 19.3 πόντοι, 4.0 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 1.3 κλεψιματα σε τρία ματς

Ένα παιδί που δείχνει να έχει τεράστια αυτοπεποίθηση αν κρίνει κανείς και από τις πρώτες του δηλώσεις όταν μπήκε στο ΝΒΑ και προκάλεσε τον ΛεΜπρόν Τζείμς. Οι Πέισερς φαίνεται πως βρήκαν τον άνθρωπο που θα βάλουν δίπλα στον ταλαντούχο Χαλιμπέρτον στο backcourt τους, ελπίζοντας πως η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη. Σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία και μπορεί να γίνει μόνο καλύτερος δίπλα σε έναν playmaker όπως ο Χαλιμπέρτον. Iντριγκαδόρικο prospect που έχει όλα τα εργαλεία για να πετύχει στο ΝΒΑ. Δυνατός, γρήγορος και αθλητικός, έχει το ιδανικό μέγεθος για να παίξει στα... φτερά της περιφέρειας της Ιντιάνα.

Quentin Grimes - New York

Στατιστικά: 23.5 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ, 1.3 κλεψίματα σε τέσσερα ματς

Η Νέα Υόρκη είναι μια τόσο λαμπερή πόλη, όμως οι Νικς δεν μπορούν να της προσφέρουν κάποια μεγάλη χαρά, έχοντας ξεχάσει τι σημαίνει πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι της ομάδας ψάχνουν να πιαστούν από κάπου και Summer League τους έδωσε αυτή τη σανιδα σωτηρίας ο Γκριμς, οδηγώντας τους στον τελικό. Βοηθήσε πολύ τόσο στο σκοράρισμα με το εξαιρετικό σουτ του από την περίμετρο, όσο και με τη δημιουργία του. Οι Νικς αν του δώσουν ευκαιρίες, ίσως βρουν άλλη μια καλή λύση για την επίθεση στην απαιτητική σεζόν που έρχεται και θα έχει γκρίνια προτού καν αρχίσει.

Κeegan Murray - Sacramento

Στατιστικά: 23.3 πόντοι, 7.3 ριμπάουντ, 2.0 ασίστ, 1.3 κλεψίματα σε τέσσερα ματς

Ήταν ο MVP τoυ Summer League και εδώ μιλάμε για τον κυρίαρχο της διοργάνωσης του Λας Βέγκας. Αρκετός κόσμος κατέκρινε την επιλογή του Σακραμέντο να τον επιλέξει αντί του Άιβι που κατέληξε στο Ντιτρόιτ, ωστόσο ο Μάρεϊ έδειξε από τα πρώτα ματς της καριέρας του στο ΝΒΑ πως ήρθε για να μείνει. Θα βρει θέση βασικού στους ταλαιπωρημένους τα τελευταία χρόνια, Κινγκς που ψάχνουν για... ήρωες. Στο Λας Βέγκας φανέρωσε στοιχεία που μαρτυρούν πως είναι έτοιμος για να κάνει... πάταγο και στο ΝΒΑ. Καλός στα αμυντικά του καθήκοντα με μπασκετικό I.Q που βοηθά πολύ τους συμπαίκτες του. Ξέρει να παίρνει καλές θέσεις κάτω από το καλάθι. Τιμιότατος σκόρερ που θα αναπτύσσεται συνεχώς αν δουλέψει σωστά.

Paolo Banchero - Orlando

Στατιστικά: 20.0 πόντοι, 6.0 ασίστ, 5.0 ριμπάουντ, 2.5 κλεψίματα, 1.0 μπλοκ σε δύο ματς

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, τα είπε όλα η επιλογή των Μάτζικ. Το Ορλάντο αποφάσισε πως το Νο1 του φετινού Draft του NBA, ο Πάολο Μπανκέρο θα μείνει στα παρκέ του Λας Βέγκας μόλις δύο ματς, αφού μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, θεώρησαν ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει να αγωνίζεται γιατί απέδειξε όσα έπρεπε και το... τερμάτισε. Έκανε μαγικά πράγματα στο παρκέ σε όλους τους τομείς, δείχνοντας πως είναι ολοκληρωμένος ψηλός και μας φανέρωσε περισσότερη προσήλωση στην άμυνα απ' ότι στο Duke και καλύτερες επιλογές στη δημιουργία και το playmaking.

* Κόπηκε από τη λίστα για λίγο ο Μαμουκελασβίλι των Μπακς και ο Μέρφι των Πέλικανς

 

NBA Τελευταία Νέα