NBA: Στο ποδόσφαιρο υπήρχε το... χρυσό γκολ, στο Summer League έχουν... χρυσό καλάθι (vids)

Νίκος Καρφής
NBA: Στο ποδόσφαιρο υπήρχε το... χρυσό γκολ, στο Summer League έχουν... χρυσό καλάθι (vids)

bet365

Στο φετινό Summer League υπάρχει μια καινοτομία και θυμίζει το περίφημο χρυσό γκολ που ίσχυε κάποτε στο ποδοσφαίρο στην παράταση.

Έναν κανονισμό που δεν έχουμε ξαναδεί στο ΝΒΑ, έχουν επιστρατεύσει στο Summer League για να μην κρατάνε τα ματς μεγάλη διάρκεια, αν πηγαίνουν σε παράταση. Οι rookies και οι παίκτες που παλεύουν για ένα συμβόλαιο στον μαγικό κόσμο στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, φέτος έχουν βάλει στη... ζωή τους το χρυσό καλάθι που μοιάζει πολύ με το χρυσό γκολ στο ποδόσφαιρο στην παράταση που ίσχυε παλιότερα.

Sudden death στην δεύτερη παράταση

Το NBA έχει λανσάρει μια νέα μέθοδο και την ονομάζει Sudden Death (ξαφνικό θάνατο). Το κάθε ματς του Summer League έχει κανονική διάρκεια 48 λεπτών. Αν οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες, τότε παίζουν παράταση δύο λεπτών. Αν και πάλι υπάρξει ισοπαλία πάνε σε δεύτερη παράταση. Και εκεί έρχεται το... χρυσό καλάθι. Ξεκινά κανονικά η δεύτερη παράταση και όποια ομάδα σκοράρει πρώτη, τότε παίρνει το ματς. Αυτό κάνει την κάθε φάση καθοριστική και δίνει ένα χαρακτήρα θρίλερ στο ματς.

Το είδαμε για πρώτη φορά στο ματς των Κινγκς με τους Μάτζικ. Το show του Μπανκέρο και του Μάρεϊ οδηγήθηκε στην παράταση, αφού το Σακραμέντο έβαλε 6 πόντους σε 7 δευτερόπτα και μετέτρεψε το 87-81 σε 87-87. Το ματς πήγε και σε δεύτερη παράταση, εκεί όπου ο Μπανκέρο των Μάτζικ (Νο.1 του draft) αρχικά έκανε μεγάλη τάπα και στη συνέχεια βρήκε τον Εμάνουελ Τέρι κάτω από τα καλάθι για το σουτ που έκρινε τον νικητή.

Aντίστοιχο θρίλερ που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση με... χρυσό καλάθι είχαμε στο ματς των Λέικερς με τους Χόρνετς. Με το σκορ στο 86-86, ο JT Θορ πήρε την ευθύνη από τη γωνία και με τρίποντο, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

 

NBA Τελευταία Νέα