Ντέρικ Γουάιτ: Από την περιφρόνηση και ένα φοιτητικό δάνειο, στους NBA Finals (vids)

Ντέρικ Γουάιτ: Από την περιφρόνηση και ένα φοιτητικό δάνειο, στους NBA Finals (vids)

Ντέρικ Γουάιτ: Από την περιφρόνηση και ένα φοιτητικό δάνειο, στους NBA Finals (vids)

bet365

Ο Ντέρικ Γουάιτ είναι μία ξεχωριστή περίπτωση. Έμεινε στα αζήτητα στο Λύκειο, χρησιμοποίησε το πρώτο συμβόλαιό του στο ΝΒΑ για να αποπληρώσει τα φοιτητικά του δάνεια και ετοιμάζεται, στην ηλικία των 27 ετών να γίνει πρωταθλητής.

Για ένα (φοιτητικό) δάνειο. Για το απίστευτο. Η ζωή του Ντέρικ Γουάιτ δεν ήταν εύκολη. Αλλιώς η ιστορία του φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς δεν θα ήταν θελκτική. Θα ήταν κοινότυπη.

Ο Γουάιτ αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί των Σέλτικς στο Game 1 των NBA Finals (21π. με 5/8 τριπ. προερχόμενος από τον πάγκο) και στην επικράτηση της ομάδας της Βοστόνης με 120-108. Αλλά μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο, χρειάστηκε να περάσει πολλά.

Τα χρόνια στο Λύκειο δεν ήταν εύκολα. Όταν τελείωσε το Λύκειο, τα χέρια του ήταν αδειανά από προτάσεις και υποτροφίες. Το μοναδικό ενδιαφέρον ήταν από ένα κολέγιο στο Ντένβερ, το Κολοράντο-Κολοράντο Σπρινγκς.

Ο Γουάιτ χρειάστηκε να λάβει φοιτητικό δάνειο, αφού το... διπλό Κολοράντο δεν είχε τη δυνατότητα να του προσφέρει υποτροφία.

Για ένα δάνειο!

Από το άσημο Κολοράντο Σπρινγκς, ο Γουάιτ κατάφερε να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο. Και να πείσει το (σκέτο) Κολοράντο να επενδύσει πάνω του, την τελευταία χρονιά του στο κολέγιο (2016-2017).

Η σκληρή δουλειά έφερε τον μέχρι πρότινος άσημο Ντέρικ Γουάιτ στην 29η θέση του Draft του 2017. Θα ήταν έκπληξη αν η ομάδα που τον διάλεξε δεν ήταν οι Σαν Αντόνιο Σπερς.

Τα περίφημα... λαχεία που βρίσκει ο Γκρεγκ Πόποβιτς και το επιτελείο του. Οι Σπερς ήταν η πρώτη οικογένεια του Γουάιτ στο ΝΒΑ. Και το πρώτο συμβόλαιό του, αξίας 1.404.600 δολαρίων, χρησιμοποιήθηκε για καλό σκοπό: την αποπληρωμή του δανείου του.

Ο Γουάιτ δεν έζησε τη Δυναστεία των Σπερς. Παρά μόνο την προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι είναι μία δύναμη που μόνο ξαποσταίνει. Δεν ήταν ακριβώς έτσι.

«Πιστεύεις ότι θα σε ανταλλάξουν ποτέ;», ήταν το μήνυμα που έλαβε ο Γουάιτ από τον καλό του φίλο και πρώην συμπαίκτη, Άλεξ Γουέλς.

«Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά όχι τώρα», απάντησε ο παίκτης (τότε) των Σπερς. Μία ώρα αργότερα οι Σέλτικς τον έκαναν δικό τους. Με την έγκριση του Ίμε Ουντόκα. Είχαν συνυπάρξει για δύο χρόνια στο Σαν Αντόνιο. Και ο Ουντόκα γνώριζε ότι του ταίριαζε σε αυτό που είχε στο μυαλό του.

Εκείνο το βράδυ, με τους Σπερς να βρίσκονται στην Ατλάντα, ο Γκρεγκ Πόποβιτς επισκέφθηκε τον Γουάιτ στο δωμάτιό του για του εξηγήσει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ο Ρίτσαρντ Γουάιτ και ο Μπιλ Ράσελ

Ο μπαμπάς του Γουάιτ, ο Ρίτσαρντ Γουάιτ έχει φροντίσει να μεγαλώσει έναν μαχητή. Ήταν ο ίδιος γεννημένος στη Βοστόνη. Με τον μπαμπά του Ρίτσαρντ, τη δεκαετία του '60, να τον πηγαίνει σε ένα συγκεκριμένο κουρείο, μετά την επιστροφή των Σέλτικς από μία σειρά εκτός έδρας αγώνων.

Εκεί ο Ρίτσαρντ Γουάιτ μπορούσε να δει από κοντά τον Μπιλ Ράσελ, τον Σαμ Τζόουνς και άλλους παίκτες. Τότε αντίκριζε μία μπασκετική αθανασία. Πλέον, μπορεί να αισθάνεται διπλά υπερήφανος που ο γιος του φοράει την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα