Κρις Πολ: Η απλή του μέθοδος που δίνει σιγουριά στους Σανς (vid)

Κρις Πολ: Η απλή του μέθοδος που δίνει σιγουριά στους Σανς (vid)

Κρις Πολ: Η απλή του μέθοδος που δίνει σιγουριά στους Σανς (vid)

bet365

Ο Κρις Πολ ήταν το πρόσωπο που ξεχώρισε στον πρώτο γύρο των playoffs και απέδειξε πως με μία απλή μέθοδο μπορεί να εξελιχθεί στον απόλυτο παράγοντα νίκης για τους Σανς.

Στην μαθηματική ακρίβεια του Κρις Πολ δεν χωράει η λέξη «λάθος». Η απλή του μέθοδος στο πεδίο της αύξησης αφορά τόσο την άνοδο της δικής του απόδοσης, όσο και των συμπαικτών του! Ο μελλοντικός Hall of Famer σήκωσε στους ώμους του το βάρος της σειράς με τους Πέλικανς και οδήγησε τους Σανς στα ημιτελικά της Δύσης, όπως εκείνος γνωρίζει καλύτερα στα 17 χρόνια παρουσίας του στη Λίγκα.

Η τελευταία του εμφάνιση στον πρώτο γύρο μπορεί να δώσει από μόνη της την εικόνα και να παρουσιάσει αυτά τα νούμερα που εντυπωσιάζουν στο άκουσμά τους. Η ιστορία είχε χώρο άλλη μία φορά για το όνομά του. Με ολόχρυσα γράμματα έκανε την τέλεια βραδιά σε επίπεδο playoffs. Για την ακρίβεια, ο CP3 τελείωσε το ματς με 14/14 σουτ εντός παιδειάς μετρώντας 33 πόντους με 4/4 βολές, 13/13 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 36' συμμετοχής.

Όμως όλη του η παρουσία ήταν κομβική, αποτελεσματική και έτρεξε τους Σανς μέχρι τους «4» της Δύσης… και συνεχίζει!

Μιλούσε στην τέταρτη περίοδο

Όπως εξελίχθηκε οι πρώτες αναμετρήσεις της post season για τους Σανς, με ζευγάρι τους Πέλικανς, τα τρία παιχνίδια που έδωσαν… τον ρυθμό αποδείχθηκαν κομβικά, αφού η ομάδα επικρατώντας στην πρεμιέρα και στο Game 3 δεν βρέθηκε να κυνηγάει κάποια κατάσταση που θα μπορούσε να την φέρει σε μπελάδες. Παρά μόνο καλούνταν να επιστρέψει στον καλό της εαυτό προκειμένου να μην χάσει εντελώς την επαφή της με το θεωρητικό «πάνω χέρι» στη σειρά.

Σε αυτή τη διαδικασία χρειάστηκε ο Κρις Πολ να λάβει τα ηνία στο σκοράρισμα στην τέταρτη και τελευταία περίοδο δίνοντας στο Φοίνιξ το σύνθημα. Στον αγώνα που έθεσε την αφετηρία, εκείνος σκόραρε 30 πόντους, εκ των οποίων οι 19 ήταν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο. Game 3 και οι «ήλιοι» επανέρχονται στις νίκες μετά το break των Πέλικανς απαντώντας στη Νέα Ορλεάνη. Ο βετεράνος γκαρντ σημείωσε 28 πόντους. Οι 19 ξανά στην καθοριστική περίοδο.

Όσο, λοιπόν, και αν προσπαθούσε να επικεντρώσει το παιχνίδι του στο μοίρασμα της μπάλας, δεν φοβόταν να αναλάβει όσο εκείνη έκαιγε. Ίσως ήταν και ο τρόπος του να βγάλει εκτός τον εαυτό του από την αμυντική… διάθεση των Πέλικανς και να μιλήσει την κατάλληλη στιγμή. Ή απλώς εισάκουσε στην... διαταγή του ΝτεΆντρε Έιτον που είπε «σταμάτα να πασάρεις και σούταρε, έχουν αλλάξει τα μαρκαρίσματα».

Είχε 7.5 ασίστ για ένα λάθος

Στις βραδιές που πέρασαν και έφεραν το Φοίνιξ στις θέσεις των ημιτελικών, εκείνο που έκανε περισσότερο «θόρυβο» για τον Κρις Πολ ήταν και η αναλογία όσον αφορά τις ασίστ που μοίρασε και τα λάθη στα οποία υπέπεσε. Στην φράση του «κανείς δεν έχει το αλάθητο» απλά χαμογέλασε…

Εστιάζοντας σε πρώτη φάση στο να φτιάχνει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, το… κομπιούτερ Πολ κατέληξε να καταγράφει στη στατιστική του πρώτου γύρου 68 ασίστ. Βέβαια, το εντυπωσιακό στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι αυτό που ακολουθεί. Στα 6 παιχνίδια που χρειάστηκε προκειμένου να πάρουν την πρόκριση οι Σανς, ο Point God υπέπεσε μόλις σε 9 λάθη! Κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει πως ο ίδιος εμφάνιζε ένα μέσο όρο 7.5 ασίστ για ένα λάθος.

Την στιγμή που κανένας άλλος παίκτης στη Λίγκα δεν ξεπερνούσε το φράγμα των 10 ασίστ σε κάθε παιχνίδι στα φετινά playoffs. Έχοντας τερματίσει πρώτος και στη σχετική κούρσα της regular season.

Η μαεστρία του ηρεμεί τους Σανς

Σε μία ομάδα που ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο ως η καλύτερη στο ΝΒΑ με 64 νίκες και 18 ήττες, το να υπάρχει μία φιγούρα στο παρκέ με την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα του Κρις Πολ προσφέρει σιγουριά. Άλλωστε, οι Σανς δεν έχουν σταματήσει να διεκδικούν με αξιώσεις το πολυπόθητο δαχτυλίδι, που δεν κατάφεραν να φορέσουν την περσινή σεζόν, αφού οι Μπακς επέστρεψαν από το 2-0 και έφτασαν στην κορυφή.

Όσο ο Μπούκερ ήταν τραυματισμένος και δεν μπορούσε να δώσει στην ομάδα το δίδυμο που τους οδήγησε στην regular season, ο Πολ απέδειξε την ηγετική του διάθεση. Πασάροντας, σκοράροντας και αποφεύγοντας τα λάθη. Ακόμη και στον τόπο που ένιωθε ιδιαίτερο δέσιμο. Ή ακόμη και αν χρειάστηκε να έχει… εσώκλειστους τους συμπαίκτες του στο ξενοδοχείο πριν από το Game 6 για να μην υπάρξει τίποτα που θα κλονίσει την συγκέντρωσή τους. Έτσι, τουλάχιστον, έγραψαν δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η σταθερότητα που δίνει ο Πολ στο Φοίνιξ είναι κυρίως… ψυχολογική. Με τα 37 του χρόνια να είναι στο κατώφλι του, αποδεικνύει πως άξια ανήκει στους κορυφαίους 75, ενώ το δαχτυλίδι τον φωνάζει! Με την απλή μέθοδο…

 

NBA Τελευταία Νέα