ΝΒΑ: Ο Κρις Πολ πρώτος στις ασίστ (vid)

ΝΒΑ: Ο Κρις Πολ πρώτος στις ασίστ (vid)

bet365

Η regular season ολοκληρώθηκε με τον Κρις Πολ, στα 36 του χρόνια, να μοιράζει (μπασκετική) σοφία, ποιότητα και... ασίστ!

Παλιά του τέχνη κόσκινο. Ο Κρις Πολ, ο μάγος του 1.83, αποδεικνύει στα 36 του χρόνια ότι η ηλικία είναι μόνο για τις ταυτότητες.

Ο γκαρντ των Σανς θέλει σαν τρελός τον φετινό τίτλο μιας και ξέρει ότι οι ευκαιρίες για να φορέσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή από δω και πέρα.

Ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί. Ό,τι περνάει από το χέρι του. Κι απ' αυτά τα χέρια σε κάθε αγώνα η ομάδα του Φοίνιξ έχει 10.8 ασίστ κατά μέσο όρο. Αυτός είναι κι ο πιο παραγωγικός αριθμός από οποιοδήποτε άλλο παίκτη του ΝΒΑ. Αξίζει δε να το τονίσουμε ότι ο Πολ είναι στο παρκέ 32.9 λεπτά. Δηλαδή τα λιγότερα από τους άλλους παίκτες που είναι ψηλά στην εν λόγω λίστα.

Δηλαδή, ο Χάρντεν που αγωνίζεται 37.2' μέσο όρο ανά αγώνα έχει 10.3 ασίστ, ενώ ο Γιανγκ που είναι στην 3η θέση σε 34.9 λεπτά μποιράζεδι 9.7 ασίστ.

Μάρεϊ και Ντόντσιτς συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα με 9.2 και 8.7 ασίστ αντίστοιχα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στη σχετική λίστα βρίσκεται στη 18η θέση με μέσο όρο 5.8 ασίστ ανά αγώνα.

Οι 19 ασίστ του Κρις Πολ με τους Μπακς:

Ο Κρις Πολ μπορεί να κάνει τα... δικά του και με σπασμένο χέρι:

Η πρώτη 20άδα με τα στατιστικά των κορυφαίων της regular season:

α

 

NBA Τελευταία Νέα