Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς έβαλε στόχο να σώσει τη ψυχή του (vids)

Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς έβαλε στόχο να σώσει τη ψυχή του (vids)

bet365

Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς ήλθε εσχάτως στο προσκήνιο για την παραδοχή του πως έψαχνε παρηγοριά στη λάθος πλευρά και το Gazzetta παρουσιάζει την πορεία του Σέρβου από την αυτοκαταστροφή ως την εξήγηση πως «ο παλιός Ντάρκο έχει πεθάνει».

Το να είναι κανείς εντελώς ειλικρινής με τον εαυτό του είναι μια καλή πρακτική και ο Ντάρκο Μίλιτσιτς εξήγησε σε παλαιότερη συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα Blic τα αίτια της... αυτοκαταστροφής. «Ήμουν το Νο.2 στο Draft, ήμουν Ευρωπαίος και νόμιζα πως ήμουν θεόσταλτος! Έτσι, λοιπόν, έμπλεκα σε καυγάδες, μεθούσα πριν από τις προπονήσεις, έφτυνα τον κόσμο αλλά στην πραγματικότητα έφτυνα τον εαυτό μου. Στόχος μου δεν ήταν να ικανοποιήσω τους άλλους αλλά το "εγώ" μου».

Όλη η ιδέα που είχε ο Σέρβος για τον εαυτό του ήταν δανεισμένη. Δανεισμένη από εκείνους που δεν είχαν ιδέα ποιος ήταν πραγματικά ο Μίλιτσιτς, ο οποίος κατέκτησε μεν το δαχτυλίδι στο ΝΒΑ με τους Πίστονς ωστόσο ουδέποτε δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο. Ο βετεράνος σέντερ ήλθε ξανά στο προσκήνιο για την κουβέντα που ξεστόμισε στο Forum που διεξήχθη πρόσφατα στην Μόκρα Γκόρα. Ότι δηλαδή τάιζε τον εγωισμό του αγοράζοντας 100 αυτοκίνητα, ψάχνοντας παρηγοριά στη λάθος πλευρά μέχρι την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος.

Ο Μίλιτσιτς αγωνίστηκε ελάχιστα στην πρώτη σεζόν του στο ΝΒΑ μολονότι ο πρόεδρος των Πίστονς, Τζο Ντουμάρς εξηγούσε πως ο Ντάρκο αποτελεί μεγάλο project για το μέλλον της ομάδας. Εν τέλει ο Σέρβος έκλεισε τον κύκλο του στο Ντιτρόιτ (2003-06) έχοντας 152 πόντους σε 96 ματς ενώ ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του έγινε θέμα στο ESPN και το Sports Illustrated. Ακολούθησε το πέρασμά του από το Ορλάντο, το Μέμφις, τη Νέα Υόρκη και τη Μινεσότα, δίχως κάτι ιδιαίτερο.

Η τρομερή επίθεση στις γυναίκες και τις κόρες των διαιτητών

Τον Νοέμβριο του 2012 οι Σέλτικς αποδέσμευσαν τον Μίλιτσιτς, ο οποίος έμεινε μόλις ένα μήνα στη Βοστώνη κι αγωνίστηκε 5 λεπτά! Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Σέρβος ενημέρωσε ότι αποχωρεί από το μπάσκετ ώστε να κάνει καριέρα στο kickboxing.

«Ναι, εγώ ήμουν το πρόβλημα. Αυτή η αρχική δυσαρέσκεια ήταν πιθανώς η αιτία που με οδήγησε στο να αρχίσω να μισώ και να μην απολαμβάνω το παιχνίδι. Ούτε που νοιαζόμουν τι θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα. Όλη η προσέγγιση από τη στιγμή που ήλθα στις ΗΠΑ ήταν λάθος. Η εύκολη δικαιολογία ήταν να πω πως ήμουν νέος τότε, αλλά μόνος μου επέλεξα να πάω εκεί. Προφανώς δεν ήμουν προετοιμασμένος για ό,τι απαιτούσε το ΝΒΑ από εμένα» εξήγησε ως άλλος αφηγητής του περιθωρίου ο Μίλιτσιτς, ο οποίος έφτασε στο σημείο να απειλεί πως θα βιάσει τις μητέρες, τις γυναίκες και τις κόρες των διαιτητών του αγώνα με την Ελλάδα στο EuroBasket του 2007!

Ο ίδιος δήλωνε εθνικά υπερήφανος ωστόσο εκείνη ήταν η τελευταία εμφάνιση με το εθνόσημο αφού ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος ανέλαβε την εθνική ομάδα το 2008, δεν ήταν διατεθειμένος να ανεχτεί μια ενσωματωμένη ωρολογιακή βόμβα. Ο πρώην ΝΒΑer έκανε ντεμπούτο στο kickboxing κόντρα στον Ράντοβαν Ράντοτσιν, έναν αθλητή 20 κιλά ελαφρύτερο, τον χτυπούσε αλύπητα ωστόσο κατάφερε να… χάσει με διακοπή λόγω αιμορραγίας στο καλάμι!

Κερνούσε μπύρα τα τατουάζ των Τσέτνικ

Έπειτα, λοιπόν, από την αποτυχημένη απόπειρα να αλλάξει καριέρα, ο Μίλιτσιτς δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει στα παρκέ και να παίξει μπάσκετ στη Σερβία με τη φανέλα της Μέταλατς. Μάλιστα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας του Βάλιεβο, Μπόσκο Ντζουκάνοβιτς όμως συμφωνία έμεινε στα λόγια αφού άλλαξε γνώμη.

Η μπύρα είναι απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπάει και θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι. Η συγκεκριμένη μεγάλη αλήθεια του Βενιαμίν Φραγκλίνου αποτυπώθηκε πλήρως στον Ντάρκο Μίλιτσιτς, όταν η κάμερα τον συνέλαβε να απολαμβάνει τις στιγμές μαζί με τους φίλους του, καταναλώνοντας μπύρα σαν να μην υπάρχει αύριο! Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να κερνάει τα... τατουάζ του! Τους Νίκολα Κάλαμπιτς και Μομτσίλο Ντούγιτς, ηγέτες του κινήματος Τσέτνικ. Πρόκειται για την σερβική εθνικιστική και φιλοβασιλική παραστρατιωτική οργάνωση που έδρασε στα Βαλκάνια πριν και κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Πολέμων.

Στα αρνητικά της καριέρας του φιγουράρει επίσης και η χειρονομία του με το υψωμένο δάχτυλο στο ημιτελικό του Champions Cup στο Αλεξάνδρειο, ανάμεσα στον Άρη και τη Χέμοφαρμ. Τότε που 10 scouts του ΝΒΑ βρέθηκαν στο γήπεδο και τον είδαν να διαμαρτύρεται με τον τρόπο του για τη διαιτησία κόντρα στους «κίτρινους»! Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Τον Απρίλη του 2011 ανέλαβε τα έξοδα θεραπείας για τέσσερα παιδιά που έπασχαν από τη νόσο του Μπάτεν ενώ έβγαλε σε δημοπρασία το δαχτυλίδι του ΝΒΑ που κατέκτησε με τους Πίστονς ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της ασθένειας.

«Ο παλιός Ντάρκο έχει πεθάνει»

Ο Μίλιτσιτς παραχώρησε συνέντευξη στο ESPN όπου έκανε την αυτοκριτική του. «Ξέρεις, είναι παράξενο... Νιώθω ότι ο παλιός Ντάρκο έχει πεθάνει... Όταν φέρνω στο μυαλό μου τις εποχές που έπαιζα μπάσκετ, πλέον πιστεύω ότι αυτός ο τύπος δεν υπάρχει πια. Είναι κάποιος που πέθανε. Όταν κρατάς μέσα σου κάτι που σε σκοτώνει, τότε όλα είναι εις βάρος σου. Πρεπει να ανοίξεις την καρδιά σου σε κάποιον, είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαχτείς από αυτό».

Η απάντηση του Σέρβου στον διάλογο του Ντουέιν Ουέιντ και του Καρμέλο Άντονι για εκείνο το Draft του 2003 επιβεβαίωσε πως πραγματικά έχει διανύσει πολύ δρόμο από εκείνα τα ξεσπάσματά του... Ο Ουέιντ είπε διαδικτυακώς στον Άντονι πως ποτέ δεν περίμενε πως θα είχε επιλεγεί ο Μίλιτσιτς πάνω από αυτόν στο Draft. Ο Μέλο απάντησε με το λιτό «Darko who», κοινώς «Ποιος Ντάρκο» ξεσπώντας σε γέλια. Ποια ήταν η αντίδραση του Μίλιτσιτς; «Ευχαριστώ τον Θεό που πέτυχαν στη ζωή τους. Εγώ δεν πέτυχα. Η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Δεν είναι απαραίτητο να κρίνεις και να ειρωνεύεσαι όταν, δόξα τω Θεώ δεν έχεις περάσει τον δρόμο που βρίσκομαι εγώ».

 

NBA Τελευταία Νέα