Μπρούκλιν Νετς: Ένα πείραμα που απέτυχε με... πλάνο (vids)

Μπρούκλιν Νετς: Ένα πείραμα που απέτυχε με... πλάνο (vids)

Μπρούκλιν Νετς: Ένα πείραμα που απέτυχε με... πλάνο (vids)

bet365

Ήταν προδιαγεγραμμένο να αποτύχει; Πιθανότατα ναι. Αν και στην περίπτωση των Μπρούκλιν Νετς η αποτυχία της φετινής σεζόν δεν έγινε κατά λάθος, αλλά με (ένα αποκρουστικό) πλάνο.

Κάθε επιλογή, διαθέτει και συνέπειες. Οι Μπρούκλιν Νετς βρέθηκαν σε ένα σταυροδρόμι: Τη (δύσκολη) δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας ή την απόκτηση της με ένα υψηλό αντίτιμο.

Διάλεξαν το δεύτερο, υποθηκεύοντας το κοντινό και το πιο μακρινό μέλλον. Κάτι αντίστοιχο έκαναν και οι Λος Άντζελες Λέικερς. Αλλά το πρωτάθλημα του 2020 θα χρησιμοποιείται ως... καταπραϋντικό σε κάθε αποτυχία. Όπως οι φετινή.

Μόνο που αυτή των Νετς μοιάζει τρανότερη. Η... σκούπα από τους Μπόστον Σέλτικς (4-0) σε μία σειρά που δικαιολόγησε απόλυτα την τελική κατάταξη (Νο2 οι Σέλτικς, Νο7 μέσω του play-in οι Νετς) και το μπάσκετ που παίζουν οι δύο ομάδες.

Η σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα από το... καλημέρα για τους Μπρούκλιν Νετς. Σε μία χρονιά που αναζητούσαν την εξιλέωση για τον αποκλεισμό του 2021 στο Game 7 από τους μετέπειτα πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ αποτέλεσε ένα άνευ προηγούμενο... βαρίδι. Η (δίκαιη) επιλογή του να μην εμβολιαστεί, εμπόδισε τους Νετς να αγωνιστούν με πλήρες ρόστερ.

Στην πορεία, ο Τζέιμς Χάρντεν αποχώρησε για δεύτερη φορά από τη «συμμαχία» που είχε κάνει με τον Κέβιν Ντουράντ και ο αντικαταστάτης του, ο Μπεν Σίμονς δεν φόρεσε φέτος της φανέλα των Νετς. Ίσως το κάνει στην επόμενη σεζόν.

Οι Νετς στηρίχθηκαν υπερβολικά στους Big3 τους. Οι υπόλοιποι όταν έπρεπε να βοηθήσουν, δεν το έκαναν. Και το χειρότερο; Μία ομάδα σε... κρίση, θα μπορούσε να στηριχθεί στην άμυνά της (όπως έκαναν οι Σέλτικς). Και να αντλήσει δύναμη από εκεί. Οι Νετς δεν ήθελαν. Ίσως να μην μπορούσαν αν το επιχειρούσαν.

Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε διάφορους τραυματισμούς (ο Ντουράντ έχασε 27 αγώνες, ο Χάρντεν 11 για το διάστημα που αγωνίστηκε στο Μπρούκλιν), ενώ ο Ίρβινγκ αγωνίστηκε σε μόλις 29 αγώνες της κανονικής περιόδου!

Τι μπορούν να περιμένουν την επόμενη σεζόν οι Νετς; Έχουν μία επιλογή 1ου γύρου είτε το 2022, είτε το 2023 από τους Σίξερς, ενώ τα δικά τους picks για το 2022, 2023, 2024, 2025, 2027 έχουν ήδη μεταβιβαστεί (τόσο στον 1ο, όσο και στο 2ο γύρο). Για το 2026 έχουν δώσει την επιλογή στον 1ο γύρο

Η επόμενη φορά που έχουν ένα δικό τους Draft είναι από το 2028 και μετά! Να προσθέσουμε και δύο επιλογές (από ανταλλαγές που έγιναν) για τον 2ο γύρο του 2025 και τον 1ο του 2027!

Όπως είναι κατανοητό, οι Νετς δεν μπορούν να πάρουν σχεδόν τίποτα από το Draft. Οπότε τι τους μένει;

Τα σίγουρα συμβόλαια

  • Κέβιν Ντουράντ - μέχρι το 2026
  • Μπεν Σίμονς - μέχρι το 2025
  • Καϊρί Ίρβινγκ - μέχρι το 2023 (με επιλογή ανανέωσης στον παίκτη)
  • Πάτι Μιλς - μέχρι το 2023 (με επιλογή ανανέωσης στον παίκτη)
  • Τζο Χάρις - μέχρι το 2024
  • Καμ Τόμας - μέχρι το 2025 (με επιλογή ανανέωσης στον παίκτη για τα δύο τελευταία χρόνια)
  • Ντέι 'Ρόν Σαρπ - μέχρι το 2025 (με επιλογή ανανέωσης στον παίκτη για τα δύο τελευταία χρόνια)

Οι ελεύθεροι

  • Μπρους Μπράουν
  • Μπλέικ Γκρίφιν
  • ΛαΜάρκους Γκρίφιν
  • Νικ Κλάξτον
  • Γκόραν Ντράγκιτς
  • Αντρέ Ντράμοντ

Αυτό σημαίνει ότι οι Νετς, με τον Στιβ Νας να παραμένει στη θέση του προπονητή, καλούνται να φτιάξουν ένα ρόστερ σχεδόν από την αρχή. Αν οι Ντουράντ, Σίμονς, Ίρβινγκ δεν αλλάξουν φανέλα, τότε οι Big3 είναι έτοιμοι.

Αλλά στο Μπρούκλιν καλούνται να βρουν τα πιο (δύσκολα) υπόλοιπα κομμάτια του παζλ.

Και ήδη για δύο σεζόν η ένωσή τους στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία. Του χρόνου ο Ντουράντ θα είναι 34 ετών. Και ο Ίρβινγκ 31. Αμφότεροι στον ίδιο αριθμό πρωταθλημάτων, τα οποία κατέκτησαν με άλλες ομάδες.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα